Kryssord

Her kan du løse et lite kryssord hver dag!

Slik gjør du det

Du kan løse oppgaven i hvilken som helst rekkefølge. Klikk eller trykk på enten en ledetråd eller en boks i rutenettet for å begynne å skrive inn et svar. Du kan også bruke piltastene, enter/shift-enter eller, tab/shift-tab for å bevege deg rundt i rutenettet. Ledetråene for ord som er helt innfylt er merket grå, enten svaret er riktig eller ikke.

Vis
Hvis du står fast, klikker du på vis-menyen øverst. Du har der tre valg: Du kan avsløre en enkelt bokstav. Du kan avsløre en helt ord. Eller du kan avsløre hele løsningen.

Sjekk
For å bekrefte at du skrevet inn de riktige bokstavene, klikk på Sjekk-menyen øverst. Du kan bekrefte en enkelt bokstav, et ord eller hele løsningen. Feil bokstaver vises i rødt til de blir endret.

Feilkontrollmodus
Hvis du vil vite om du har skrevet feil bokstaver med en gang, kan du bruke feilkontrollmodus. Du finner valget under Innstillinger øverst til høyre. Når dette valget er slått på, vil de riktige bokstavene være markert i grønt. Feil ledetråd blir merket med rødt om ordet ikke er korrekt og feil bokstaver blir også merket med rødt.

Skriv ut
Bruk Skriv ut-menyen for å skrive ut det tomme kryssordet, rutenettet med bokstavene som er fylt inn så langt, eller rutenettet med hele løsningen.

Poeng
Du får 10 poeng for hvert korrekt ord som er fullført. Å avsløre bokstaver eller ord vil koste deg poeng. For hver rute du avslører, mister du 1 poeng, men kan fortsatt oppnå 10 poeng hvis du får resten av ordet riktig. Du får ingen poeng for et ord hvis du avslører det helt. Tiden for å fullføre denne oppgaven er 15 minutter. Når du fullfører oppgaven, får du en bonus på 15 poeng for hvert helt minutt under målet. Det er ingen straff for å gå over tidsfristen.

Slett
Bruk Slett-valget for å tilbakestille hele oppgaven. Det tomme rutenettet vil bli vist, og klokken blir satt tilbake til null.

Klokke
Klokken kan slås av. Klikk på Innstillinger for å finne bryteren.

Del innlegg