August 2017

Årets trygdeoppgjør har gitt den laveste pensjonsøkningen siden 1967.
Harald Engelstad forklarer hvorfor.

ØKONOMI OG RETTIGHETER
Pensjon: Vår pensjonsrådgiver Harald Engelstad har sett på årets trygdeoppgjør og slår fast at det er den laveste prosentvise økningen vi har hatt av G siden Folketrygden ble innført i 1967.

Juss: Skilsmisse, skjevdeling, uskifte og ektefellens arverett er regler du bør kjenne til hvis du er gift. Men hvordan fungerer disse reglene i praksis?

HELSE
Naturens apotek har gått i glemmeboken. Vi nordmenn kjøper helsekostprodukter for nesten tre milliarder i året samtidig som naturene og hagene bugner av sunt og helbredende «ugress».

MENNESKER
Møte med: Solveig Fiske ble den fjerde kvinnelige biskop da hun ble vigslet i 2006. I dag er hun blant Den norske kirkes mest liberale, frimodige – og folkekjære biskoper.

Samtalen: Er det slik at pensjonister som bor måneder av året i Syden svikter sine barn og barnebarn?

INSPIRASJON OG TIPS
Mobil: Det er mye penger å spare på å velge riktig mobilabonnement. De aller fleste mobilabonnementene har i dag fri bruk av tale og SMS, og det er mengden av data du bruker hver måned som avgjør hvilket abonnement du bør velge.

REISE
Opplevelser: Fosenhalvøya kan fremvise noen av de eldste sporene etter mennesker i Norge. Det som gjør området så spennende i dag er de store variasjonene, i såvel landskap som bosetting og næringsmønster.

Abonner på VI OVER 60
Følg VI OVER 60 på Facebook
Les denne utgaven på nett (krever abonnement)

Del innlegg