Desember 2016

Desember – tid for ettertanke

Anja Breien har viet sitt liv til filmen, et liv uten sikkerhetsnett, fast inntekt og trygge rammer. – Først etter at jeg begynte å få utbetalt pensjon, har jeg skjønt hva det vil si, sier filmskaperen som kaller seg lykkelig pensjonist. Også fordi hun har fått oppleve kjærligheten i moden alder.

De har også satset utradisjonelt, de to godt voksne parene som valgte å satse på å realisere drømmen om et liv nærmere naturen – Glittersjå i Jotunheimen og Mjøsgård i Hedmark.

Vi tar deg også med til Myken i Nordland, der Jan Hellstrøm iblant får besøk av gjestekokk og lillebror Eyvind.

Lar du være å synge i julesanger fordi du tror du ikke kan synge? Dirigent Carl Halvor Høgset har lært mange hundre å holde tonen i sine «Alle kan synge»-kor.

Stadig flere handler julegavene på nett. Vi ser på fordeler og ulemper, og gir deg tips til hva du må passe på.

Hører du til dem som tar en skikkelig opprydning før det nye året, kan det kanskje være en ide å kikke i medisinskapet også. Rydder du i gamle medisinrester, reduserer du faren for uhell og forvekslinger.

Hvis du fyller 62 år i løpet av 2017 kan du begynne å ta ut alderspensjon fra folketrygden. Men er det egentlig så lurt? I to artikler ser vi på de vanligste argumentene for å ta ut tidlig – eller vente.

Og har du ikke vært i Venezia, er det kanskje et reisemål for neste år? Vår reporter Arnt Jensvoll har latt seg rive med av byens skjønnhet og tusenårige historie.

Abonner på VI OVER 60
Følg VI OVER 60 på Facebook
Les denne utgaven på nett (krever abonnement)

Del innlegg