Februar 2017

Februar – glede og motivasjon

Jørgen Jæger omtaler ikke det å skrive som en jobb, men en tilstand som krever hardt arbeid. Siden debuten i 2003 har han gitt ut ni kriminalromaner og 70-åringen har kontrakt på fire nye bøker. Men veien til forfatterskapet var lang, med mange refusjoner. Han måte lære seg å spørre: Hvem skriver jeg til?

Bøker, filmer og TV-serier med fokus på godt voksne gjør suksess. Vi spør om skildringer av seniorlivet er en ny populærkulturell trend – og kommer med bokforslag.

Synes du det er vanskelig å gi slipp på ting som du har en positiv tilknytning til? Gjennom mange år hoper det seg opp ting og tang både i kjeller og på loft, men sannheten er at du neppe vil savne tingene etter at du har kvittet deg med dem.

Noe av det mest verdifulle du eier vil du kanskje testamentere til etterkommerne. Men kan den som skriver et testament ha en demensdiagnose? Hvor langt må sykdommen ha utviklet seg før grensen er overskredet?

For godt voksne dreier fysisk aktivitet seg om glede og motivasjon, ikke press og prestasjoner, mener trener Jorunn Foss og professor i helse- og idrettspsykologi, Yngvar Ommundsen. Det er klatrerne i Gerontokratisk klatrekompani i Oslo enige i. – Jeg tror alle i gjengen har hatt stor gevinst av å gjenoppta klatringen. Både for helse og humør, sier Ben Johnsen (78).

For mer enn ti år siden ble Skudesneshavn på Karmøy kåret til «Norges sommerby». Foreningen Gamle Skudesneshavn mener byen fortjener et besøk også midt på vinteren.

Abonner på VI OVER 60
Følg VI OVER 60 på Facebook
Les denne utgaven på nett (krever abonnement)

Del innlegg