Juni 2017

Hva får du i pensjon?  Vi har testet NAVs pensjonskalkulator.

ØKONOMI OG RETTIGHETER
Pensjon: Pensjonsekspert Harald Engelstad har sjekket NAVs pensjonskalkulator for å se om vi kan stole på tallene. Svaret er både ja og nei, og Engelstad oppsummerer hva du bør være oppmerksom på.

Økonomi: Har du hatt den samme banken i årevis? Det kan være lønnsomt å skifte bank. Eller bruke flere banker. Vår økonomiekspert Carsten O. Five gir en sjekkliste over hva du bør tenke på når du skal velge bank.

HELSE
Hørseltap: De fleste som har passert 60 år har nedsatt hørsel, men ni av ti synes det er flaut å bruke høreapparat og søker ikke hjelp.  Det er viktig å ta tak i problemet så tidlig som mulig og være åpen om det, råder audiografen.

MENNESKER
Møte med: – Å si hva jeg mener har vært veldig fint for meg. Jeg er blitt den jeg er, sier forfatter og teateranmelder Mona Levin. Hun er stadig på farten med foredrag om norsk-jødisk hverdagsliv. Og i sin siste bok skriver hun om sin mors jødiske slekt og skjebne.

INSPIRASJON OG TIPS
Matglede: Det tyrkiske kjøkkenet er en blanding av øst og vest. Fullt av farger og gode smaker. Vi har vært på kokekurs i Istanbul hos Selin Rozanes.

REISE
Opplevelser: Vakre Hardanger har mye å by på. Vi har møtt Gøril som har laget kunstgalleri i en gammel rødmalt løe. Og Jarle som samler på gamle hus, og som en dag hadde så mange at han og kona startet hotell.

Abonner på VI OVER 60
Følg VI OVER 60 på Facebook
Les denne utgaven på nett (krever abonnement)

Del innlegg