Mars 2017

Mars – sol og gleder

Sven Mollekleiv var bare 36 da han ble hentet til stillingen som generalsekretær i Norges Røde Kors. I mars blir han 62 og har knapt ett år igjen av presidentperioden på ni år. Men han tenker ikke å gi seg som frivillig i organisasjonen.

Venninnene i syklubben «Solstrålen» har hengt sammen i over 70 år. Hver onsdag har de møttes for å dele sorger og gleder.

For Jan Egil Vågsholm og kona Gerd er musikken en felles glede, og begge har vært ansatt som kirkeorganister. Gerd spiller klaver og underviser barnebarna, mens hun venter på at Jan Egil skal bygge ferdig orgelet i stuen – som blir fire meter høyt!

Hvor mye kan du tjene ved siden av pensjonen hvis du har jobbet i offentlig sektor? Reglene her er helt forskjellige fra det som gjelder for tidligere ansatte i private bedrifter.

Visste du at vitamin D kan forebygge en rekke sykdommer? Er du over 75 år, trenger du dobbelt så høy daglig dose av D-vitamin som yngre. Tran er en god vitamin D-kilde – det samme er sollys.

Solen skinte da vi tok bussen til Son – byen på østsiden av Oslofjorden som var en viktig tømmerhavn i hollendertiden. Handelshus i bindingsverk og gamle sjøboder huser i dag gallerier, butikker, museer og kaféer – til glede for besøkende og fastboende.

Abonner på VI OVER 60
Følg VI OVER 60 på Facebook
Les denne utgaven på nett (krever abonnement)

Del innlegg