Bli friskere med VI OVER 60

Vi i VI OVER 60 har et ønske om å gjøre godt voksne litt friskere. Vi vet at forskjellen på en god og dårlig alderdom er om helsen er bra eller ikke. Det er ofte små endringer som skal til, nye vaner og rutiner.

I en artikkelserie i magasinet VI OVER 60 vil sjefredaktør Anne Marit Hjelme skrive om oppturer og nedturer når hun selv legger om livsstilen sin.

«Jeg bruker mat som stressdemper. Til å håndtere følelser, som et straffe- og belønningssystem. Og jeg er litt lat. Dessuten har jeg aldri likt noe særlig å kokkelere på kjøkkenet. Det er blitt mange lettvinte løsninger og restaurantbesøk på meg de siste årene. Ikke rart en skrantende helse gjør at jeg nå trenger en livsstilsendring.» – Anne Marit Hjelme, sjefredaktør VI OVER 60

I artikkelserien og sosiale medier er Anne Marit åpen om egne helseplager og hvordan hun ønsker å bruke mat og trening som medisin. Hun gir råd og tips, og deler erfaringer om mat, kosthold og økt aktivitet. Hun følges medisinsk opp av doktor Sofie Hexeberg, som tar, analyserer og kommenterer blodprøver og blodverdier hver måned. Gjennom å dele og øke kunnskapen om mat og trening som medisin på denne måten, håper vi å motivere flest mulig godt voksne til å ta ansvar for sin egen helse. Gjøre alle litt klokere.

Målet er bedre livskvalitet!

Oppturer og nedturer

Ukesbloggen

Følg Anne Marits oppturer og nedturer hver uke. Hvilke endringer har hun gjort, og er det noe som har overrasket henne?

Følg oss hver dag!

Facebook

Hver dag legger vi ut nyttige helsetips og råd som kan motivere deg i hverdagen – til å nå dine mål. Gå inn og følg oss, kommenter og dele gjerne.

Hør den her!

Friskere-podden

Dette er podkasten for godt voksne som vil bli litt friskere! Første episode kommer 20. mars! Etter det vil det komme en ny episode hver onsdag.

Redaksjonelt stoff

Helseartikler

Her finner du nyttige artikler vi har skrevet om helse og uhelse. Både knyttet til «Bli friskere»-prosjektet  og innsiktsfulle artikler fra magasinet VI OVER 60.

Bli med i bevegelsen!

60 minutter daglig

Meld deg inn i vår lukkede Facebook-gruppe her! Her vil vi inspirere og motivere hverandre. Knips et bilde, og legg ut. Hver måned kårer vi «Månedens friskus»!

Kurs om lavkarbo i Spania

Bli friskere-uke

Sett av en uke med oss i Spania og få en intensiv innføring i hva mat gjør med kroppen din – og hvordan du kan spise deg frisk. Mye inkludert, blant annet foredrag med legene Hexeberg.

Om prosjektet og livsstilsendringen til Anne Marit

Anne Marit Hjelme er 52 år, sertifisert NLP-coach og sjefredaktør gjennom ti år i VI OVER 60. Hun har fått diabetes type 2 og har høyt blodtrykk, og må derfor legge om livsstilen. Bedre kostholdet og være mer i bevegelse. Hun følges medisinsk opp av doktor Sofie Hexeberg, som tar, analyserer og kommenterer blodprøver og blodverdier hver måned. Hun sjekker også endringer på en Tanita-vekt som måler vekt, BMI, fettprosent osv. Anne Marits prosjekt er å dokumentere om mat og trening fungerer som medisin. Målet er å være pillefri og ha bedre livskvalitet.