Bli med på gratis digital rødvinsmaking!

VI OVER 60 Fordeler inviterer til gratis digital rødvinsmaking på Teams sammen med Vingruppen torsdag 6. mai kl. 18.00. Selve kurset er gratis, men vi skal smake på to gode og rimelige rødviner fra Italia og Chile, og deltakerne må selv kjøpe og betale disse. Maks antall er 100 deltakere, så ikke vent med å melde deg på!
MELD DEG PÅ VIA EPOST: eirin@viover60.no

Gå sammen med familie eller venner og bli med! Da blir det billigere per person, og det blir akkurat en passe mengde vin. Dette blir både sosialt og lærerikt!

Når du melder deg på et teams arrangement, melder du deg på via epost-adressen din og den vil være synlig for de andre som deltar på samme arrangement. Etter at du har meldt deg på via epost til eirin@viover60.no vil du motta en epost invitasjon (hvis du er blant de 100 første) til å delta på vinsmakingen via Teams. Denne invitasjonen må du godta og deretter gå inn via lenken 6. mai kl. 18.00 og delta på vinsmakingen. Det kan være lurt å teste teams i god tid før vinsmakingen! (Se oppskrift nedenfor på hvordan du går inn på Teams.)

De som skal arrangere selve vinsmakingen er:
Sebastian Bredal – Sebastian jobber som porteføljedirektør i Symposium Wines og er en av rundt 300 i verden som kan titulere seg med Master of Wine. Den tøffeste vinutdannelsen i verden. Han skal trygt lede oss gjennom denne spennende rødvinssmakingen.
Tone Pedersen – Tone jobber som markedssjef i Vingruppen, hun er utdannet vinkelner og skal sammen med Sebastian guide oss gjennom kveldens smaking.

Tema – Rødvinssmaking:
SMAK VIN FRA ODFJELL OG MASI – strålende viner fra Chile og Argentina. Vi går gjennom grunnleggende smaksteknikk, rødvinsproduksjon og druetyper. Vi forteller vingårdenes historie og avslutter med å smake og sammenligne de to vinene.

Vinene:
Odfjell Armador Cabernet Sauvignon fra Chile:  Kr 144,90,-.
Masi Passo Doble fra Argentina: Kr 125,90,-.

Tidspunkt: Torsdag 6. mai kl 18:00

Varighet: Ca. 1 time.

Kunnskapsnivå: For alle.

Forberedelser: Vinene må kjøpes på Vinmonopolet.
https://www.vinmonopolet.no/Land/Chile/Odfjell-Armador-Cabernet-Sauvignon-2019/p/3438701
https://www.vinmonopolet.no/Land/Argentina/Masi-Passo-Doble-2018/p/4182301

Temperatur: Oppbevar vinene i kjøleskapet og ta de ut 1 time før smakingen. Optimal temperatur er 14 grader.

Glass: Rødvinsglass med tulipanform. Ha gjerne vann og litt lyst brød tilgjengelig

Litt om vinene:
ODFJELL – ET NORSK VINEVENTYR I CHILE. Familien Odfjell kjøpte på 80-tallet en vingård litt utenfor Santiago i Chile. Det var nemlig for kaldt og for mye regn i Bergen til å realisere vindrømmen. Vingården ligger i den vakre Maipo-dalen. Her driver familien bærekraftig for å sikre at ressursene forblir tilgjengelige og til nytte for fremtidige generasjoner. Vi smaker Odfjell Armador Cabernet Sauvignon.

MASI – MED HJERTE I VALPOLICELLA CLASSICO. Historien til Masi er historien om en familie og deres vingårder i venetianskeregioner. Navnet «Masi» stammer fra den lille dalen i Valpolicella som ble kjøpt av familien Boscaini i 1772, ved navn “Vaio dei Masi”. Familien kontrollerer i dag drøyt 150 hektar i området. Med sine dype røtter i en av Italias beste vinregioner, Valpolicella, lager Masi kvalitetsviner av historiske druer, på tradisjonelt vis. Med sine italienske tradisjoner og moderne drift lager Masi også vin fra økologiske vinmarker i solfylte Tupangato, Argentina. Vi smaker Masi Passo Doble.

Hvordan bli med på Teams-møte med og uten app:

Bli med i et Teams-møte fra appen:

 1. Fra Kalenderen din velger du Bli med i et møte før det har startet, eller ett som er i gang allerede.
 2. Velge kamera- og lydinnstillingene dine.
 3. Velg Bli med nå.

Bli med i et Teams-møte på nettet:
Har du ikke Teams-appen? Du kan fortsatt bli med i et Teams-møte.

 1. Velg Klikk her for å bli med i møtet i e-post invitasjonen din.
 2. Du har tre valgmuligheter:
  • Last ned Windows-appen: Last ned Teams skrivebords-appen.
  • Fortsett i denne nettleseren: bli med i et Teams-møte på nettet.
  • Åpne Teams-appen: Hvis du allerede har Teams-appen kan du gå direkte til møtet.
 3. Skriv inn navnet ditt.
 4. Velg innstillingene for lyd og video.
 5. Velg Bli med nå.
 6. Avhengig av møteinnstillingene kan du få øyeblikkelig tilgang, eller du kan gå til en lobby der noen i møtet vil slippe deg inn.

Under her ser du hvordan Teams-vinduet ser ut, og hvor du kan skru av og på mikrofon og kamera, og hvordan du kan stille spørsmål underveis.
Det kan være lurt å teste teams i god tid før vinsmakingen!