Det Gode Liv Ayia Napa

Det Gode Liv Ayia Napa

Vårt langtidsopphold i Ayia Napa passer for deg som ønsker de ekstra varmegradene når høsten og vintermørket ligger over Norges land.

Høydepunkt:

 • Funksjonelle leiligheter
 • Dagligvarebutikk, bakeri og restauranter på anlegget
 • Flatt terreng
 • Spa-avdeling, behandlinger koster ekstra
 • Sentralt, midt i sentrum
 • Gode sykkelmuligheter
 • Stabilt klima, over 300 soldager i året

Kypros er det stedet i Middelhavet som har flest soldager i løpet av et år. Vår resort ligger midt i Ayia Napa som er en hektisk by i sommermånedene, men svært rolig på vinteren. Leilighetshotellet vi bor på ligger sentralt i byen med kun 5-10 minutters gange fra stranden. Området rundt er flatt slik at man lett kan ta seg rundt, også med sykkel.

På resortet finner du det meste du trenger – både restauranter, bar, cafe, trimrom, spa og bakeri med flere butikker i nærheten. Leiligheten er moderne innredet, og i midten av resortet finner du et hyggelig bassengområde.

På Det Gode Liv langtidsferie får du trygge dager med innhold, aktivitet og mening – i sol, lys og varme. Hver dag kan du delta på våre sosiale samlinger, bli underholdt, bli beriket og få nye venner. Våre norske voksne verter er «limet» i vårt unike langtidsferiekonsept. De ser og tilrettelegger for blant annet utflukter, vaffelstunder, fellesmiddager, turgåing, kurs, quiz, bingo, foredrag etc. Vårt allsidige ukeprogram gir deg valgmuligheter og frihet. Les mer under «Verter, aktiviteter og utflukter».

For oss er det aller viktigste at du blir sett og trives. Derfor har alle våre steder eget fellesrom og et lite bibliotek med norske bøker, som bidrar til nærhet og kos, også om du er alene. Vi tar deg på alvor – det vil du merke.

Melpo Anita Hotel Apartments ligger i sentrum av Ayia Napa. Leilighetene er moderne innredet og fremstår som lyse og innbydende. Disse består av oppholdsrom med kjøkkenkrok og spiseplass, separat soverom, bad og balkong. Alle leilighetene har et greit utstyrt kjøkken med komfyr, kjøleskap og vannkoker. Badet har dusj, noen få har badekar. Stuedelen har en sofa/sovesofa og et lite bord samt TV. Soverommene har store senger, leselys og små nattbord. Leilighetene rengjøres lett fem ganger i uken. Håndklær skiftes tre ganger og sengetøy en gang i uken. Kjøkkenutstyr vaskes ikke.

Leilighetshotellet består av 2-3 etasjer, og det er heis i bygningen. Til noen av leilighetene må du gå i trapper.

Det finnes flere restauranter, en cafe og et bakeri hvor du kan kjøpe ferskt brød på resortet. Blant annet er Frankie’s Bar & Grill og Avra populære spisesteder.  Anlegget har to utendørs svømmebasseng (ikke oppvarmet) samt et spa og et lite treningssenter i kjelleren.

Det er ikke inkludert noen måltider, men man kan kjøpe måltider for deler eller hele oppholdet. Dette bestilles og betales i resepsjonen på hotellet.

Vårt lille kontor befinner seg i resepsjonsområdet hvor våre verter er tilgjengelige alle hverdager. Det vil bli arrangert ulike sosiale aktiviteter som for eksempel quiz, bingo, kreativt hjørne, vaffelsteking, felles middager og informasjonsmøter. Dette foregår i vårt fellesrom i kjelleren eller i en av restaurantene på hotellet.

Hotellet ligger 45 km øst fra Larnaca flyplass, og det tar oss ca 1 time med transferbussen til hotellet.

Wifi er inkludert i prisen for våre gjester, men merk at du vil ikke oppleve samme kvalitet som du har hjemme. Wifi tilgangen er av middels kvalitet. Dvs. du kan lese avisen og sende/motta mail, men du vil ikke kunne se en film da tilkoblingen har begrenset hastighet. Den norske TV-kanalen kan være ustabil, og tilgangen er av middels kvalitet.

Det er ingen vaskemaskin i leiligheten på Ayia Napa. Du kan enten levere klærne i resepsjonen slik at de vaskes mot en ekstra kostnad, eller benytte deg av et myntvaskeri på hotellet som et billigere alternativ.

Det er ikke mulig for våre reisende å ta imot gjester, besøkende på vårt resort i Ayia Napa.

Fasiliteter leilighet

 • Aircondition (for varme og kjøling)
 • Gratis safe
 • Middels med kjøkkenutstyr
 • Kokeplater
 • Kjøleskap med liten fryseboks
 • Vannkoker
 • Hårføner
 • Lett dyne
 • Dusj (noen med badekar)
 • Wifi – middels kvalitet

 

Fasiliteter hotellet

 • 2-3 etasjer, 130 leiligheter
 • Heis
 • Restaurant
 • Bar/cafe
 • Bakeri
 • To utendørs svømmebasseng (ikke oppvarmet)
 • Myntvaskeri (ca. kr 40 for vask og kr 30 for tørk)
 • Treningsrom
 • Spa- avdeling, behandlinger koster ekstra

På våre Det Gode Liv Langtidsferie har vi voksne verter som bidrar til trygghet og sosialt samvær. Våre verter er tilstede hele tiden. På Det Gode Liv Ayia Napa blir det arrangert mange aktiviteter, og fra tidligere sesong har blant annet disse vært populære; quiz, bingo, foredrag, vaffelstunder, faste gåturer, kreativt hjørne, pub besøk osv. Dette vil kun være for våre gjester, og du blir med på det du måtte ønske. Detaljert program (ukeplan) og tilbud får du ved ankomst. Ellers blir det arrangert ulike utflukter hver uke til interessante områder i regionen, blant annet utflukter til Nikosia, Trodos-fjellene og den nord-kypriotiske delen, Famagusta.
Påmelding og informasjon rundt dette vil du også få ved ankomst.

Ayia Napa ble kjent takket være sine fantastiske hvite sandstrender, og har utviklet seg til en komplett ferieby som er blitt svært populær hos skandinaviske besøkende. Om sommeren syder Ayia Napa av liv med puber, restauranter og underholdningstilbud på hvert et hjørne.

 

Under vinterhalvåret senker tempoet seg betraktelig, og du finner roen i byen. Turistene er færre og sammen med de lokale fastboende finner man en koselig rytme som passer for våre besøkende. En del restauranter, kaféer, butikker og barer holder fortsatt åpent. Vårt resort ligger i hovedgaten Nissi Avenue, midt i hjertet av Ayia Napa. Her er det kort vei til den langstrakte strandpromenaden som egner seg ypperlig for gåturer. I enden av strandpromenaden og kun 700 meter fra resortet finner du den hyggelige havnen med sine gode fiskerestauranter. Her skal du sette av noen timer til å nyte en god fiskemeze.

Byen er også kjent for sine mange og langgrunne strender. Totalt 12 strender på øya har fått EUs utmerkelse Blue Flag, de 2 lengste og mest populære er Grecian Bay og Nissi Beach. Like ovenfor vårt resort ved torget finner du det gamle klosteret fra 1570-tallet, og er absolutt verdt et besøk.

I området rundt Ayia Napa finnes det mange små landsbyer som du lett kan sykle til. De kalles ofte de røde landsbyene fordi jordsmonnet er jernholdig og dermed rødlig. Ellers er det gode turmuligheter og turstier i området, og våre verter arrangerer flere utflukter.

50 meter fra resortet finner du en bussholdeplass med forbindelser til Larnaca. Det tar ca 50 minutter inn til sentrum av Larnaca og koster ca 2 Euro. Herfra finner du bussforbindelser videre rundt på hele øya om du ønsker å gjøre noen turer på egenhånd. Vi anbefaler en tur til Paralimni hvis du vil oppleve det lokale kypriotiske hverdagslivet. Her finner du gode tavernaer og et bra utvalg med butikker. Ytterst i Ayia Napa ligger naturperlen Cape Greco, med en fabelaktig utsikt mot Middelhavet. Dette regnes som et av de vakreste stedene på hele Kypros, og skal visstnok ha sitt eget sjømonster.

Et populært innslag i Ayia Napa er Sjømannskirken som samarbeider med Svenska Kyrkan i Utlandet (SKUT) om et tilbud til de skandinaviske gjestene. Her kaller vi den «Den skandinaviske Kirken i Ayia Napa».  De har åpent fra mandag – lørdag kl 10:00 – 14:00. Her arrangeres gudstjenester og kveldsmesser, hyggekveld med sang og foredrag på tirsdager, lørdagsgrøt etc. Kirken er svært aktiv i sitt diakonale arbeid i området, spesielt rettet mot ungdom i sommerperioden. Det finnes også en norsk klubb i Ayia Napa. Den ble i sin tid startet for å hjelpe nordmenn som ønsket å slå seg ned her i vinterhalvåret.

Foruten klimaet, skiller Kypros seg ut i forhold til mange andre reisemål gjennom den kypriotiske gjestfriheten og den gode servicen. Kypriotene møter turismen med et smil og vet hvordan gjestene deres ønsker å bli behandlet. Dette merkes kanskje spesielt på spisestedene. Kypriotene legger nemlig all sin ære i maten de lager. Middelhavsøya har et klima som gjør at det dyrkes mange gode råvarer. Potetene for eksempel er anerkjent, men det dyrkes også mange andre grønnsaker og frukter – noe som kypriotene vet å utnytte.

Du finner flere velsmakende retter som skulle passe de fleste. Meze bør prøves! Det er et koldtbord med mange ulike retter av lokale spesialiteter.

Kypros er et av reisemålene i Europa hvor varmen varer lengst. Øya er kjent for sitt stabile klima også vinterstid med mer enn 300 soldager i året. I sommermånedene ligger dagtemperaturen gjennomsnittlig på 31 grader og det regner svært sjelden.

 

I vintermånedene går temperaturen sjelden under 16 grader på dagtid. De fleste vinterdager er klare og solfylte, men temperaturene kan variere betydelig. En dag kan temperaturen være 20 grader og det egner seg med shorts og t-skjorte, mens neste dag kan temperaturen falle til kjøligere 10 grader.

Kypros
Måned Gjennomsnitt dag temp. Gjennomsnitt natt temp. Nedbørsdager
Januar 16 7 8
Februar 17 7 7
Mars 19 8 6
April 22 11 3
Mai 26 15 1
Juni 30 18 0
Juli 32 21 0
August 32 21 0
September 30 19 0
Oktober 27 16 3
November 22 12 4
Desember 18 9 7

Avganger
Vi har avganger fra Oslo i november, februar, mars og april. Opphold på 4 uker.

Flytider

Alle flyreisene blir gjennomført av Norwegian. Det er inkludert 2 kofferter á 20 kilo per reisende. Flytider for sesongen 2019/2020 er ennå ikke bekreftet og kan variere noe fra måned til måned.

Skulle du ha behov for tilslutning fra andre byer, er vi behjelpelig med det. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.

Enkeltrom
Det tilkommer et tillegg for enkeltrom. Pris per uke er kr 1.400,- / kr 5.600,- for 4 uker.

Trenger du hjelp?
Kontakt Aller travel på telefon eller e-post.

23 89 64 70
Del innlegg