Det Gode Liv Calpe

Det Gode Liv Calpe

Vårt langtidsopphold i Calpe passer for deg som ønsker å bo nær by og nyte aktive uker når høsten og vintermørket ligger over Norges land.

PS! Du kan bestille langtidsferie fra Aller Travel til neste sesong helt uten forpliktelser. Les mer her!

Høydepunkt:

 • Flott beliggenhet ved havet
 • Frokost inkludert i 4 uker
 • Oppgrader til gode solforhold
 • Fine og varierte turmuligheter
 • Nærhet til innholdsrik by
 • Kveldsunderholdning
 • Voksne verter som bidrar til aktiviteter og trygghet

Resortet har en flott beliggenhet ved havet, og rett utenfor finner du en nydelig strandpromenade. Leilighetene har balkonger av variert størrelse.

Byen Calpe som ligger ca. 15 minutters gange fra hotellet er en moderne by med mange tilbud, og den har også en sjarmerende gammel bydel. For de som ønsker å holde seg aktive, er det flotte turmuligheter i nærmiljøet, både for den som vil oppover i Calpe klippen – men også for de som trives bedre med flatt terreng. Calpe er et mekka for syklister, og det er også muligheter for golf.

På Det Gode Liv langtidsferie får du trygge dager med innhold, aktivitet og mening – i sol, lys og varme. Hver dag kan du delta på våre sosiale samlinger, bli underholdt, bli beriket og få nye venner. Våre norske voksne verter er «limet» i vårt unike langtidsferiekonsept. De ser og tilrettelegger for blant annet utflukter, vaffelstunder, fellesmiddager, turgåing, kurs, quiz, bingo, foredrag etc. Vårt allsidige ukeprogram gir deg valgmuligheter og frihet. Les mer under «Verter, aktiviteter og utflukter».

For oss er det aller viktigste at du blir sett og trives. Derfor har alle våre steder eget fellesrom og et lite bibliotek med norske bøker, som bidrar til nærhet og kos, også om du er alene. Vi tar deg på alvor – det vil du merke.

Resortet og leiligheter

Leilighetene har en enkel standard med balkonger og fin utsikt. Det er et lite oppholdsrom med kjøkkenkrok, separat soverom og bad (badekar m/dusj). I forbindelse med kjøkkenet er det en spiseplass. Det er kun kaldt vann i kjøkkenspringen. Stuedelen har en sofa/sovesofa med TV-bord og TV. Soverommene har store senger, nattbordslamper og et lite skrivebord.
Leilighetene rengjøres 2 ganger i uken, og håndklær og sengetøy skiftes 1 gang. Kjøkkenutstyr vaskes ikke.

Merk at vi har to ulike priskategorier; leiligheter med utsikt mot havet og sol på balkong og leiligheter som vender ut mot saltvannslagunen. Her er det dessverre tilnærmet ingen sol på balkongen på denne tiden av året, men en fin utsikt mot innsjøen og kort vei til solen. Vi har nemlig en stor flott terrasse ved vårt fellesrom i 13. etg. samt en solrik terrasse ved hotellinngangen.

Resortet har utendørs svømmebasseng (ikke oppvarmet) og soldekk med solstoler. Frokost er inkludert (buffé) hver morgen.

Man kan også kjøpe andre måltider, lunsj eller middag, for deler av eller hele oppholdet. Dette bestilles og betales på stedet.

Resortet har egen bar som er godt brukt av våre gjester. I et hjørne her har vi vårt lille kontor hvor våre verter er tilgjengelige alle hverdager. Ellers har vi et eget rom i 13 etg. som blir brukt til vårt fellesområde. Både i baren, restauranten og i vårt fellesrom arrangerer vi ulike sosiale aktiviteter som for eksempel quiz, bingo, kreativt hjørne, spanskkurs, vaffelsteking, underholdning etc.

Hotellet ligger 67 km fra Alicante lufthavn, og det tar oss ca 1 time med transferbussen til hotellet.

Wifi er inkludert i prisen for våre gjester, men merk at du vil ikke oppleve samme kvalitet som du har hjemme. Wifi tilgangen er av middels kvalitet. Dvs du kan lese avisen og sende/motta mail, men du vil ikke kunne se en film da tilkoblingen har begrenset hastighet. Norske TV-kanaler. TV-kanalen kan være ustabil og tilgangen er av middels kvalitet.

Norsk TV kanal – I Calpe har vi to TV kanaler: NRK og TV2. TV kanalene kan være ustabile og tilgangen er av middels kvalitet.

Det er ingen vaskemaskin i leiligheten på Calpe, men en felles vaskemaskin i resepsjonsområdet som du kan benytte mot en liten kostnad. Det ligger også et større myntvaskeri i sentrum.

Fra 2019/20 vil det være mulig for våre reisende å ta imot gjester på vårt resort i Calpe. I stuedelen finnes det en sovesofa hvor gjesten(e) kan sove. Pris EUR 100 per pers per påbegynt uke, maks 2 uker. Merk at hver påbegynt uke, teller som full uke. Barn under 12 år gratis. Gi beskjed god tid i forkant og betal til verten på stedet. Gjestene må selv kjøpe frokost, betales til resepsjonen når de ankommer.

Fasiliteter


Fasiliteter leilighet

 • Aircondition (for varme og kjøling)
 • Safe mot gebyr
 • Middels med kjøkkenutstyr
 • Kokeplater
 • Lite kjøleskap
 • Mikrobølgeovn
 • Brødrister
 • Kaffetrakter
 • Hårføner
 • Dusj i badekar
 • Lett dyne
 • Wifi – middels kvalitet
 • TV med norske kanaler NRK & TV2 (ustabil kvalitet)

 

 

Fasiliteter hotellet

 • 14 etasjer
 • Heis
 • Egen restaurant
 • Bar
 • Utendørs svømmebasseng (ikke oppvarmet)

På våre Det Gode Liv Langtidsferie har vi voksne verter som bidrar til trygghet og sosialt samvær. Våre verter er tilstede hele tiden. I Calpe blir det arrangert mange aktiviteter som quiz, bingo, sang, foredrag, dans, vaffelstunder, faste gåturer, kreativt hjørne, pub besøk osv. Dette vil kun være for våre gjester, og du blir med på det du måtte ønske. Detaljert program (ukeplan) og tilbud får du ved ankomst. Ellers blir det arrangert ulike utflukter hver uke til interessante områder i regionen, blant annet til Valencia, Guadalest, Denia, Albir, Villajoyosa og Benidorm. Påmelding og informasjon rundt dette vil du også få ved ankomst.

Byen Calpe og nærmiljøet

Calpe, på den nordlige delen av Costa Blanca ligger rett nord for Albir og Altea. Calpe er urban og moderne med mange tilbud, men også med en koselig og rolig gamleby med trange smug og vakre overraskelser bak hvert hushjørne.

Calpe er kjent for sin flotte natur og strender. Calpes velkjente landemerke, den karakteristiske klippen Peñon de Ifach, minner om klippen i Gibraltar. Calpe-klippen er et naturreservat for fugler og planter og ligger bare 10 minutters gange fra hotellet. Dette er et yndet mål for turgåere og som gir fine naturopplevelser. På hver sin side av Calpe-klippen ligger det flotte velholdte strender.

Utenfor hotellet er det en nydelig, flat strandpromenade hvor du kan spasere inn til Calpe sentrum (1,6 km), eller gå mot havnen hvor alle fiskebåtene ligger. På strandpromenaden finner du et godt utvalg av gode restauranter for lunsj eller middag, og i fiskehavnen finnes flere sjømatrestauranter. Vær oppmerksom på at flere av restaurantene langt strandpromenaden holder stengt i vinterhalvåret.

Bak hotellet ligger Saltvannslagunen Las Salinas, hvor du kan se flamingoer og ta en fin spasertur rundt vannet.

Ellers er det gode turmuligheter og turstier i området, og våre verter arrangerer flere utflukter, enten til fots eller med lokalbussen. Det finnes svært gode sykkelmuligheter; i oktober syklet en av våre gjester 180 mil!

Dersom du har kjentfolk i det store norske miljøet i Albir og Alfaz del Pi, er du ikke langt unna.  Lokalbussene har stoppested rett ved hotellet og med disse kan du trygt ta deg rundt og også opp til togstasjonen. Her korresponderer det med lokaltoget til Altea, Albir og Benidorm. Fra togstasjonen kan du også ta buss for tog til Denia, ca. 1 time.

Nærmeste sjømannskirke ligger i Albir. Sjømannskirken er åpen fra tirsdag til lørdag 11:00 -14:00 og det selges vafler hver dag. Lørdag er grøtdag og kirken kan ha flere aktiviteter som kan være interessante for våre gjester. Vertene har mer informasjon.

Calpe ligger på Costa Blanca kysten og har et gunstig klima stort sett året rundt.  Mange velger Costa Blanca-kysten av helsemessige årsaker.  Med mer enn 2800 soltimer per år og en gjennomsnittlig årlig temperatur på 23 grader er Calpe et av Spanias populære turistmål. Vinteren i Calpe er svært mild i forhold til Nord-Europa. De fleste vinterdager er klare og solfylte, det kan være kjølige morgener og kvelder, og temperaturene kan variere. En dag kan temperaturen være 20 grader og det egner seg med shorts og t-skjorte, mens neste dag kan temperaturen falle til kjølige 6 grader. Vindforholdene varierer i vinterhalvåret, og det kan i perioder være sterke vindkast.

Alicante
Måned Gjennomsnitt dag temp. Gjennomsnitt natt temp. Nedbørsdager
Januar 17 6 4
Februar 18 7 3
Mars 19 8 4
April 21 10 4
Mai 24 13 4
Juni 27 17 2
Juli 30 20 1
August 31 20 1
September 28 18 3
Oktober 24 14 4
November 20 10 4
Desember 18 7 4

 

 

Avganger
Vi har avganger fra Trondheim, Bergen, Stavanger, Torp og Oslo hver måned fra oktober til april. Opphold på 4 eller 8 uker. Ønsker du å tilbringe julen i Calpe, tilbyr vi nå 5 ukers reiser i desember. Da får du 5 ukers opphold til 4 ukers pris! Tillegg for enkeltrom.

Flytider

Alle flyreisene blir gjennomført av Norwegian. Det er inkludert 2 kofferter á 20 kilo per reisende. Flytider for sesongen 2019/2020 er ennå ikke bekreftet og kan variere noe fra måned til måned.

Skulle du ha behov for tilslutning fra andre byer, er vi behjelpelig med det. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.

Enkeltrom
Det tilkommer et tillegg for enkeltrom. Pris per uke er kr 1.250,- / kr 5.000,- for 4 uker / kr 6.250,- for 5 uker / kr 10.000,- for 8 uker

Trenger du hjelp?
Kontakt Aller travel på telefon eller e-post.

23 89 64 70
Del innlegg