Det Gode Liv Club Calahonda

Det Gode Liv Club Calahonda

Vårt langtidsopphold Club Calahonda passer for deg som ønsker en aktiv hverdag med utflukter og aktiviteter. Hotellet ligger cirka 500 meter fra sjøen med en flott strandpromenade i herlig klima.

PS! Du kan bestille langtidsferie fra Aller Travel neste sesong helt uten forpliktelser. Les mer her!

Høydepunkt:

 • Leilighet med 2 soverom
 • Frokost inkludert i 4 uker
 • Godt utrustede leiligheter
 • Balkong med gode solforhold
 • Gode turmuligheter
 • Flotte utfluktsmål

Club Calahonda ligger i et rolig og kupert område i Calahonda. Resortet passer godt for aktive da det er en del trapper på anlegget. Leilighetene er romslige og velutstyrte, og de fleste har fin utsikt og gode solforhold. Leilighetene har to soverom og ett eller to bad. I nærheten finner du butikker, restauranter og flere puber.

Resortet ligger i nærheten av Club Marbella som er det originale langtidsresortet. Noen av de største aktivitetene vil skje her.

På Det Gode Liv Langtidsferie har vi voksne verter som bidrar til trygghet og sosialt samvær. Det arrangeres ulike aktiviteter og utflukter hvor du som gjest er med på det du måtte ønske. Les mer under «Verter og aktiviteter».

Se forøvrig informasjon om ønske av leiligheter under Resortet og leiligheter.

Alle leilighetene er romslige med 2 separate soverom og oppholdsrom med kjøkken. Kjøkkenet er velutstyrt med både stekeovn, kokeplater, kaffetrakter, vannkoker og brødrister. I tillegg finnes det vaskemaskin, strykejern og 1 varmeovn i hver leilighet samt dyne. De fleste har god utsikt og gode solforhold på verandaen / balkongen. Dette er et godt alternativ for deg som ønsker å få besøk i løpet av oppholdet. Leilighetene rengjøres 1 gang i uken hvor håndklær og sengetøy skiftes.

 

Resortet har restaurant, tennisbane og et lite utendørs oppvarmet svømmebasseng. Innendørs oppvarmet svømmebasseng finnes på Club Marbella, søsterresortet (500 m) og kan fritt benyttes.

Hotellet ligger ca 500 m fra stranden, en 5-10 min spasertur. Her finner du en flott strandpromenade i tre hvor du kan gå fine turer.

Vårt fellesrom finnes i restauranten på hotellet. Våre fastboende verter drar i gang ulike sosiale aktiviteter, og har i mange sesonger hatt populære aktiviteter som for eksempel quiz, bingo, allsang, vaffelsteking, foredrag, underholdning etc. Siden dette fellesrommet er mindre, vil aktiviteter med mange deltagere (over 60 deltagere) foregå på søsterhotellet som har et stort, hyggelig fellesrom.

Club Calahonda ligger ca 35 km sør fra Malaga flyplass, og det tar oss ca 30 minutter med transferbussen til hotellet.

Wifi er inkludert i prisen for våre gjester, men merk at du vil ikke oppleve samme kvalitet som du har hjemme. Wifi tilgangen er av middels kvalitet. Dvs du kan lese avisen og sende/motta mail, men du vil ikke kunne se en film da tilkoblingen har begrenset hastighet. Moderat kvalitet og dersom du har behov kan du kjøpe sterkere forbindelse gjennom resepsjonen.

Norske TV kanaler – NRK1 og TV2. Signalene blir mottatt via internett og kan til tider være ustabile.

Det er mulig for våre reisende å ta imot gjester på vårt resort i Calahonda. Pris 100,- euro per uke per pers, maks 2 uker. Merk at hver påbegynt uke, teller som full uke. Barn under 12 år gratis. Gi beskjed god tid i forkant og betal til verten på stedet. Gjestene må selv kjøpe frokost, betales til resepsjonen når de ankommer. Frokostbetalingen er obligatorisk.

 

 

 

Fasiliteter

 

Fasiliteter leilighet

 • Aircondition
 • Varmeovn
 • Safe
 • Godt med kjøkkenutstyr
 • Komfyr med ovn og kokeplater
 • Kjøleskap
 • Mikrobølgeovn
 • Brødrister
 • Kaffetrakter
 • Vannkoker
 • Hårføner
 • Vaskemaskin
 • Dusj eller badekar
 • Dyne
 • Wifi – middels kvalitet
 • TV med norske kanaler NRK1 & TV2 (ustabil kvalitet)

Fasiliteter hotellet

 • 5 etasjer
 • 100 leiligheter
 • Heis til noen av leilighetene
 • Restaurant med begrensede åpningstider
 • Bar/cafe
 • Utendørs svømmebasseng (ikke oppvarmet)
 • Tennisbane

På våre Det Gode Liv Langtidsferie har vi voksne norske verter som bidrar til trygghet og sosialt samvær. Våre verter er tilstede hele tiden. På Club Calahonda blir det arrangert mange aktiviteter som for eksempel quiz, bingo, sang, foredrag, vaffelstunder, faste gåturer, kreativt hjørne, osv. Dette vil kun være for våre gjester, og du blir med på det du måtte ønske. Detaljert program (ukeplan) og tilbud får du ved ankomst. Ellers blir det arrangert ulike utflukter hver uke til interessante områder i regionen. Tidligere har vi hatt utflukter til Granada/AlHambra, Caminito del Rey, Gibraltar, Ronda, landsbyer i Andalucia og Nerja/Frigiliana og mange av disse kommer igjen. Dette er attraktive turer som tidligere gjester har gitt meget gode tilbakemeldinger på. I tillegg lages det bussturer uten guide til mer lokale severdigheter som Malaga, Mijas Pueblo og Marbella. Påmelding og informasjon rundt dette vil du også få ved ankomst.

Calahonda er en liten, rolig by på Costa del Sol som ligger mellom Marbella og Fuengirola.

Her finner du den lengste sandstranden i området som er hele 4,5 km lang og 25 m bred. Her kan man gå fine turer, spesielt er vi glade i strandpromenaden i tre (7 km lang). Det finnes koselige strandbarer/restauranter hvor du kan slå deg ned. Ellers er det flere fine turmuligheter rundt omkring i området.

Terrenget på resortet og rundt er kupert, så man må være god til beins for å få mye ut av oppholdet her.

I Calahonda finner du en del restauranter, blant annet er det mange i kjøpesenteret El Zoco og i Avenida de Espana.

Det finnes butikker med godt utvalg 4-5 minutters gange fra resortet.

Den norske sjømannskirken ligger i Calahonda ca 800 meter fra resortet.
(For våre gjester som ønsker å tilbringe desember og julen sammen med oss, blir det gudstjeneste i Sjømannskirken og julemiddag om kvelden.)

Utfluktsmålene er flere og det settes opp bussturer med norsktalende guide til Granada/AlHambra, Caminito del Rey, Gibraltar, Ronda, Landsbyer i Andalucia og Nerja/Frigiliana. Dette er attraktive turer som tidligere gjester har gitt meget gode tilbakemeldinger på. I tillegg lages det bussturer uten guide til mer lokale severdigheter som Malaga, Mijas Pueblo og Marbella.

Det er en del turstier i området, men lite utviklede turkart. Sykkelmuligheter er ikke optimale og anbefales ikke.

Det er enkelt å ta seg rundt med lokalbuss, og offentlig transport er godt utbygget i området. Det går buss kun få minutter fra hotellet til Marbella og Fuengirola, hvor man enkelt skifter til tog til Malaga. Der får man videre hurtigtog til storbyer som blant annet Sevilla og Madrid.

Klimaet langs Costa del Sol er helt spesielt, og lokalt kan det være store svingninger i temperatur og vær. Været er stabilt med mange soldager året rundt. Det er ikke uten grunn at området har fått sitt navn som betyr «Solkysten». Costa del Sol er nemlig det området på fastlands Spania med høyest gjennomsnittstemperatur gjennom året.

Vinteren regnes fra desember til februar – med både solrike perioder og perioder med vind og regn. I den kaldeste måneden, januar – faller gradene ned mot 13, men det verken snør eller fryser til. Svært kalde dager er sjeldne, men selv da vil temperaturen stige i løpet av dagen. Vår vert Trond beskriver det slik: «Selv om vi også har kalde dager her i Calahonda, så skal det sies at det er et paradis sammenlignet med den kalde, mørke, våte og glatte vinteren i Norge. Når solen skinner varmer den godt om dagen, og på kvelden kan en jakke og skjerf være godt å ha.»

Oversikt temperaturer:

Malaga
Måned Gjennomsnitt dag temp. Gjennomsnitt natt temp. Nedbørsdager
Januar 17 7 6
Februar 18 8 5
Mars 19 9 4
April 21 10 5
Mai 24 13 3
Juni 27 17 2
Juli 30 20 0
August 30 21 0
September 28 18 2
Oktober 24 14 4
November 20 11 5
Desember 17 8 6

Avganger
Vi har avganger fra Trondheim, Bergen, Stavanger og Oslo hver måned fra oktober til april. Opphold på 4 eller 8 uker. Ønsker du å tilbringe julen i Calahonda, tilbyr vi nå 5 ukers reiser i desember. Da får du 5 ukers opphold til 4 ukers pris!

Flytider

Alle flyreisene blir gjennomført av Norwegian. Det er inkludert 2 kofferter á 20 kilo per reisende. Alle flytider for sesongen 2020/2021 er ennå ikke bekreftet. Flytider kan variere noe fra måned til måned.

Skulle du ha behov for tilslutning fra andre byer, er vi behjelpelig med det. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.

Enkeltrom
Det tilkommer et tillegg for enkeltrom. Pris per uke er 1250kr // 5000kr for 4 uker.

PS! Dersom du bestiller før 1. juni får du 500 kroner i rabatt per pers. Husk å oppgi rabattkode VO60 enten du bestiller via nett eller ringer Aller Travel på tlf. 23 89 64 70.

Trenger du hjelp?
Kontakt Aller travel på telefon eller e-post.

23 89 64 70
Del innlegg