Det Gode Liv Gran Alacant

Det Gode Liv Gran Alacant

Vårt langtidsopphold i Gran Alacant passer for deg som ønsker et fredelig opphold i rolige omgivelser. Her kan du dra nytte av flotte spa-fasiliteter og bo i store bungalower på ett plan.

PS! Bestill før 1. juni 2019 og få 500,- i rabatt. Skriv inn eller oppgi kode: VO60

Høydepunkt:

 • Store bungalower på ett plan
 • Flatt, trygt område
 • Hyggelig fellesrom
 • Nærhet til storbyliv i Alicante
 • Spa og innendørs svømmebasseng
 • Rolig tilværelse

Resortet ligger sentralt i boligområdet Gran Alacant, like syd for Alicante og kun 15 minutter med transferbuss ved ankomst. Gran Alacant er populært blant engelskmenn og skandinaver. Området på anlegget er flatt slik at man lett kan ta seg rundt. Til stranden og kjøpesenteret er det en del bakker, og i området rundt vårt resort er det en del fortauskanter.

På Det Gode Liv langtidsferie får du trygge dager med innhold, aktivitet og mening – i sol, lys og varme. Hver dag kan du delta på våre sosiale samlinger, bli underholdt, bli beriket og få nye venner. Våre norske voksne verter er «limet» i vårt unike langtidsferiekonsept. De ser og tilrettelegger for blant annet utflukter, vaffelstunder, fellesmiddager, turgåing, kurs, quiz, bingo, foredrag etc. Vårt allsidige ukeprogram gir deg valgmuligheter og frihet. Les mer under «Verter, aktiviteter og utflukter».

For oss er det aller viktigste at du blir sett og trives. Derfor har alle våre steder eget fellesrom og et lite bibliotek med norske bøker, som bidrar til nærhet og kos, også om du er alene. Vi tar deg på alvor – det vil du merke.

Leilighetene ligger i bungalower hvor de fleste er på ett plan og holder en god standard. Det er et oppholdsrom med kjøkkenkrok og spiseplass, separat soverom og bad med dusj. Stuedelen har en sofa/sovesofa og et lite bord samt TV. Soverommene har leselys og små nattbord. Leilighetene rengjøres 1 gang i uken hvor håndklær og sengetøy skiftes. Kjøkkenutstyr vaskes ikke.

Resortet har innendørs oppvarmet svømmebasseng og utendørs basseng (ikke oppvarmet). Utendørsbassenget holder åpent i oktober og åpner igjen til påske. Her finnes solsenger (ikke madrasser) tilgjengelig. Det finnes også et treningssenter på resortet som kan benyttes mot kostnad.

Det er ikke inkludert noen måltider, men man kan kjøpe måltider for deler eller hele oppholdet. Dette bestilles i resepsjonen på stedet. Hotellet har en restaurant som serverer kortreist mat. Husk å bestille bord i god tid.

Man kan bestille frokost eller halvpensjon for deler av eller hele oppholdet. Dette bestilles og betales på stedet.

Vi har et hyggelig fellesrom hvor våre verter er tilgjengelig alle hverdager. Det vil bli arrangert ulike sosiale aktiviteter som for eksempel quiz, bingo, kreativt hjørne og vaffelsteking.

Wifi er inkludert i prisen for våre gjester, men merk at du vil ikke oppleve samme kvalitet som du har hjemme. Wifi tilgangen er av middels kvalitet. Dvs. du kan lese avisen og sende/motta mail, men du vil ikke kunne se en film da tilkoblingen har begrenset hastighet.

TV-kanalene er generelt stabile, men kan falle ut innimellom.

Det er mulig for våre reisende å ta imot gjester på vårt resort i Gran Alacant. I stuedelen finnes det en sovesofa hvor gjesten kan sove. Pris EUR 100- per påbegynt uke, maks 1 person i 2 uker av gangen. Merk at hver påbegynt uke teller som full uke. Dersom leiligheten har ordinær sofa og ikke sovesofa, settes det inn reiseseng. Barn under 12 år gratis. Gi beskjed god tid i forkant og betal til verten på stedet.

Vennligst vær oppmerksom på at alle våre gjester må klare seg selv og bære/trille sine egne kofferter eller evt. ha med seg noen som kan være behjelpelige. På resortet er det tilrettelagt for å ta seg rundt i gåstol/rullestol da det er etablert ramper mellom nivåene. Vær imidlertid oppmerksom på at det er fortauskanter å krysse når man kommer utenfor resortet.

Fasiliteter

Fasiliteter leilighetene

 • Aircondition (for varme og kjøling)
 • Gratis safe
 • Middels med kjøkkenutstyr
 • Kokeplater med keramikktopp
 • Kjøleskap med liten fryseboks
 • Vannkoker
 • Kaffetrakter
 • Vaskemaskin
 • Dusj
 • Dyne
 • Strykejern/brett kan lånes i resepsjonen
 • Wifi – middels kvalitet i leilighetene, god i fellesrommet
 • TV med norsk kanal (noe ustabil kvalitet i perioder)

Fasiliteter hotellet

 • 200 leiligheter
 • Restaurant
 • Oppvarmet innendørs svømmebasseng, sauna og jacuzzi-basseng
 • Utendørs svømmebasseng (ikke oppvarmet). Stengt fra 01.11 til påske.
 • Spa-avdeling, behandlinger koster ekstra
 • Treningsrom mot kostnad
 • Eget legesenter mot kostnad. Svensktalende personale

For å få tilgang til treningssenter, innendørs svømmebasseng og Spa er det obligatorisk å fylle ut og signere en egenerklæring om sin helse. Vi anbefaler også å ta med badehette (ikke dusjhette), sandaler, badehåndkle, badetøy (badedrakt for kvinner) samt en liten hengelås. Dusjhette er obligatorisk i innendørs svømmebasseng etter spansk lov. Hengelås benyttes til å låse garderobeskapet.

På vårt Det Gode Liv Langtidsferie i Gran Alacant har vi voksne verter som bidrar til trygghet og sosialt samvær. Våre verter er tilstede hele tiden. I Gran Alacant blir det arrangert mange aktiviteter som quiz, bingo, vaffelstunder, faste gåturer osv. Dette vil kun være for våre gjester, og du blir med på det du måtte ønske. Detaljert program (ukeplan) og tilbud får du ved ankomst.

Ellers blir det arrangert ulike utflukter hver uke til interessante områder i regionen som f.eks. Palmebyen Elche, Bodegabesøk i Noveldad og fjellandsbyen Guadalest. Vi arrangere også egne bussturer uten guide til bla. Alicante. Benidorm og Calpe. Påmelding og informasjon rundt dette vil du også få ved ankomst.

Gran Alacant og nærmiljøet

Gran Alacant er et boligområde/tettsted, og det er mange skandinaver her på vinterstid. Vårt leilighetskompleks ligger i et hyggelig og rolig boligområde ca. 100 meter over havet. Herfra er

det ca. 35 minutters spasertur ned til Carabassi-stranden som er en av kystens beste strender. Her finner du koselige strandbarer som holder åpent i oktober og begynnelsen av november. Vær oppmerksom på at veien ned til stranden anses som bratt og motbakken hjem tung.

Ellers er det deilig å gå langs stranden til Los Arenales samt å benytte seg av de flotte tur- og sykkelstiene.

Bare noen kilometer fra Gran Alacant ligger fiskelandsbyen Santa Pola med ca 10 000 innbyggere og som huser en av Costa Blancas største og mest kjente fiskehavner. 70% av kommunens areal er regnet som naturreservat. Her finnes både museer og saltsjøer som er verdt et besøk. Hva med et besøk på det lokale markedet. Santa Pola har en ukentlig markedsdag på lørdag. Her finner du også flere større kjøpesenter, restauranter og barer.

En tur til Alicante er dessuten virkelig å anbefale, hvorfor ikke prøve ekte «tapas» i storbyen?

Fra Santa Pola går det taxibåt eller større katamaraner til den tidligere sjørøverøya Tabarca hele vintersesongen. Øya er nå et fredet og idyllisk naturområde. Turen tar ca. 15 eller 30 minutter, avhengig av hvilken båt du tar. Nyt den fine båtturen og en behagelig times spasertur rundt øya før du avslutter dagen med et fiskemåltid på en av restaurantene.

Andre fine utflukter i nærheten er til det grønne naturreservatet Cabo da Santo Pola eller Clot de Galvany som ligger like ved stranden ved Avinguda del Carabassi. Her finner du et variert dyreliv. Gran Alacant er midt i blinken for naturelskere og et perfekt utgangspunkt for flotte utflukter.

Gran Alacant har et relativt stort lokalmarked hver torsdag, ellers er kjøpesenteret Gran Alacant stedet for å handle. Tettstedet har både restauranter og barer i nær omkrets. Nærmeste golfklubb, Club de Golf Alenda, finner du 20 minutter unna med bil.

 

Utenfor inngangen til resortet stopper nærbussen. Den går i ring til stranden og handlesenteret og til resortet alle dager bortsett fra søndag. I tillegg går det en sightseeingbuss, hopp på/hopp av, (populært kalt Thomas-toget) tre ganger daglig mandag – fredag. Resortet har også et eget tilbud for transport. Sjekk med vertene.

Dersom man ønsker å reise til Santa Pola eller Alicante, så tar man nærbussen og angir det stedet man ønsker å reise til. Da får man en overgangsbillett, og sjåføren gir beskjed hvor man skal stige av og bytte buss. Busspris EUR 1,50 per vei. Man kan også kjøpe klippekort for 10 reiser, pris EUR 12.

Gran Alacant har et vårlig middelhavsklima gjennom hele året og en gjennomsnittlig temperatur på 17 grader. De fleste vinterdager er klare og solfylte, men temperaturene kan variere betydelig. En dag kan temperaturen være 20 grader og det egner seg med shorts og t-skjorte, mens neste dag kan temperaturen falle til kjøligere 10 grader.              

Temperatur og nedbør per måned

Gran Alacant

Måned Maximum Minimum Gjennomsnittlig dager nedbør/måned
Januar 16,8 6,2 4
Februar 17,8 7,0 3
Mars 19,2 8,2 4
April 20,8 10,1 4
Mai 23,6 13,3 4
Juni 27,2 17,1 2
Juli 30,1 19,7 1
August 30,6 20,4 1
September 28,4 17,8 3
Oktober 24,4 13,7 4
November 20,4 10,0 4
Desember 17,6 7,3 4

Rabattkode
Frem til 1. juni kan du få en «bestill-tidlig-rabatt» på kr 500,- per person. Oppgi «VO60» når du bestiller.

Avganger
Vi har avganger fra Trondheim, Bergen, Stavanger, Torp og Oslo hver måned fra oktober til april. Opphold på 4 eller 8 uker. Ønsker du å tilbringe julen i Gran Alacant, tilbyr vi nå 5 ukers reiser i desember. Da får du 5 ukers opphold til 4 ukers pris! Tillegg for enkeltrom.

Flytider

Alle flyreisene blir gjennomført av Norwegian. Det er inkludert 2 kofferter á 20 kilo per reisende. Flytider for sesongen 2019/2020 er ennå ikke bekreftet og kan variere noe fra måned til måned.

Skulle du ha behov for tilslutning fra andre byer, er vi behjelpelig med det. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.

Enkeltrom
Det tilkommer et tillegg for enkeltrom. Pris per uke er kr 1.250,- / kr 5.000,- for 4 uker / kr 6.250,- for 5 uker / kr 10.000,- for 8 uker.

Rabattkode
Frem til 1. juni kan du få en «bestill-tidlig-rabatt» på kr 500,- per person. Oppgi «VO60» når du bestiller.

Trenger du hjelp?
Kontakt Aller travel på telefon eller e-post.

22 65 11 00
Del innlegg