Det Gode Liv Thailand

Det Gode Liv Thailand

Vennligheten og et høyt servicenivå gjør Thailand til et land det er lett å bli glad i. Det er ikke uten grunn at Thailand kalles «smilets land». Bli med på deilig langtidsferie i 4 uker fra januar til april 2020. Velkommen skal dere være!

Høydepunkter:
✔ Garantert varme og mange soldager
✔ Kort vei til stranden
✔ Autentisk perle med lokalt preg
✔ Flott beliggenhet i et frodig, rolig og trygt område
✔ Moderne leiligheter
✔ God thaimat

Vårt langtidsopphold i Thailand passer for deg som vil ha garantert varme og sol når det er som kaldest i Norge på vinteren.

Vi bor i den lille landsbyen Sam Roi Yot, som er en autentisk perle i et stille område ca 40 minutter sør for Hua Hin. Vårt resort, The Beach Village Resort, ligger i gåavstand fra Dolphin Beach, en langgrunn sandstrand med gyllenmyk sand og deilig badetemperatur året rundt. Sam Roi Yot er et sted ukjent for de fleste turister, det er nettopp derfor vi er stolte av vårt nye resort. I Sam Roi You lever lokalbefolkningen sine rolige liv.

Vi bor i moderne leiligheter, alle på bakkeplan og med alle fasiliteter. Leilighetene har separat soverom, kjøkken og direkte utgang til svømmebasseng. Husene våre ligger i klynger rundt hvert sitt innbydende lille basseng med utsikt til sukkertoppfjell og kokospalmer og lyden av eksotiske fugler. Resortet har områdets beste restaurant, sykler til låns og kort vei til nærmeste lokale thaimassasje og golfbane.

For oss blir det herlige, late dager og sosiale samlinger med mange muligheter for utflukter. Det blir turer til nasjonalparken med sine templer og båtturer for dem som vil, samt litt byliv, markeder og shopping i den nærmeste byen Hua Hin. Området i og rundt resortet er flatt og godt egnet til å ta sykkelturer samt lange rusleturer på strandpromenaden.

På Det Gode Liv langtidsferie får du trygge dager med innhold, aktivitet og mening – i sol, lys og varme. Hver dag kan du delta på våre sosiale samlinger, bli underholdt, bli beriket og få nye venner. Våre norske voksne verter er «limet» i vårt unike langtidsferiekonsept. De ser og tilrettelegger for blant annet utflukter, vaffelstunder, fellesmiddager, turgåing, kurs, quiz, bingo, foredrag etc. Vårt allsidige ukeprogram gir deg valgmuligheter og frihet. Les mer under «Verter, aktiviteter og utflukter».

For oss er det aller viktigste at du blir sett og trives. Derfor har alle våre steder eget fellesrom og et lite bibliotek med norske bøker, som bidrar til nærhet og kos, også om du er alene. Vi tar deg på alvor – det vil du merke.

THE BEACH VILLAGE RESORT 

Leilighetene er store og romslige med separat soverom og bad, kjøkkenkrok og spisehjørne. Leilighetene er moderne innredet og har en sofa, stuebord, soverom med dobbeltseng og klesskap. Vi har 4 ulike leilighetskategorier:

  • 2-roms leilighet med bassengutsikt
  • 2-roms leilighet med takterrasse (+2 000,- per rom)
  • 2-roms leilighet (ca. 15 m2 større, +4 000,- per rom)
  • 2-roms leilighet (ca. 15m2 større, med takterrasse, +6 029,- per rom)

Alle leilighetene TV og aircondition og ligger på bakkeplan med direkte utgang til uteplassen som sammenfaller med bassengområdet. Bassengområdet har solsenger. Husene våre ligger i klynger på 7 enheter, rundt hvert sitt bassengområde.

Hele området består av lavbebyggelse, mye grønt og har en frodig fauna med flotte og fargerike blomster. Vårt resort ligger landlig til, omringet av palmer og høye fjell i det fjerne. Det er cirka 10 minutter å gå ned til strandpromenaden. Det går gratis shuttlesbuss flere ganger daglig fra resortet til stranden.

Det vil bli arrangert ulike sosiale aktiviteter som for eksempel quiz, bingo, kreativt hjørne, vaffelsteking, felles middager og informasjonsmøter. Resorten har flere samlingsplasser for dette. Om ettermiddagen eller tidlig morgener, kan vi benytte hagen ved boccia banen eller tilbringe samlingsstunden under palmene ved restauranten. Ellers kan vi møtes i 2. etasje på hovedhuset hvor vi har et luftig overbygg med utsikt over åkrene rundt.

Det sies at resortet har områdets beste restaurant med både thaimat og vestlige alternativer. Restauranten er en nydelig oase i balinesisk stil med stråtak, dempet belysning og store vifter. Det er også mulighet for å bestille hjem italiensk pizza fra «søster» resortet som ligger 10 minutter unna.

Ellers har resortet et lite treningsrom og gratis syker til utlån.

Wifi er inkludert i prisen for våre gjester, men merk at du vil ikke oppleve samme kvalitet som du har hjemme. Wifi tilgangen er av middels kvalitet. Dvs. du kan lese avisen og sende/motta mail, men du vil antagelig ikke kunne se en film da tilkoblingen har begrenset hastighet. Vær oppmerksom på at det kan forekomme oftere strømavbrudd i Thailand enn hva vi er vant til hjemme.

Det er ingen vaskemaskin i leilighetene. Du kan levere klærne i resepsjonen som vaskes mot en ekstra kostnad.
Rengjøring av leilighetene 3 ganger per uke.

Resortet har shuttlebus som har ulike stopp langs veien, både ved stranden og butikken. Fra vårt resort er det ca 20 minutters biltur til nærmeste matbutikk, Tesco Lotus. Det er ca. 20 minutters gange til nærmeste minimarked (7/11).

Det er ca 265km fra Bangkok flyplass til vårt resort, avhengig av trafikk tar det mellom 3,5 til 4,5 time.

Fasiliteter leilighet
✔ Aircondition
✔ Vifte i taket
✔ Safe
✔ Middels med kjøkkenutstyr
✔ Kokeplater
✔ Kjøleskap
✔ Brødrister
✔ Vannkoker
✔ Kaffetrakter
✔ Mikrobølgeovn
✔ Hårføner
✔ Dusj
✔ Wifi – middels kvalitet
✔ Satellitt TV – litt ustabil kvalitet

 Fasiliteter hotell
✔ 1 – 2 etasjer, 10 klynger med 7 hus
✔ Egen restaurant med både thai og vestlig meny
✔ Utendørs svømmebasseng
✔ Gratis sykkelutlån
✔ Gratis parkering med forbehold om plass
✔ Boccia- og badmintonbane og treningsrom

Vi befinner oss drøyt 4 timers busstur sørover fra Bangkok flyplass, på kyststripen inn mot Siambukta. Gevinsten etter en lang reise er et unikt, autentisk og rolig område med en milelang sandstrand, Dolphin Beach. Dette er et flatt område som er godt egnet for sykkelturer og rusleturer. Landsbyen vi bor i er en skjermet strandperle som ligger i området som heter Sam Roi Yot. Direkte oversatt betyr det «de tre hundre fjelltopper», og det er et vakkert, frodige landskapet, omringet av imponerende sukkerfjellstopper som møter oss.

På dagtid går livet her sin rolige gang med fiskere som reiser ut i tidlige morgentimer for å skaffe dagens fangst. Når kvelden kommer drar de båtene sine opp på stranden for å forberede neste dag. Hvorfor ikke benytte muligheten til en thaimassasje under palmene? Det er balsam for kropp og sjel.

Hver tirsdag er et fruktmarked i Sam Roi Yout. I enden av strandpromenaden ligger et buddhistisk tempel som absolutt er verdt et besøk. En 9-hulls golfbane som også passer nybegynnere er å finne et stenkast unna. Hver kveld er det god stemning på restaurantstripen ved strandpromenaden med både lokale og vestlige restauranter og puber med levende musikk.

Fra vårt resort er det 20 minutters biltur til nærmeste matbutikk, Tesco Lotus og ca. 20 minutters gange til nærmeste minimarked (7/11).

Det er cirka 45 minutter til nærmeste storby, Hua Hin. Hit tar vi flere utflukter for både å handle og se på det yrende livet. Dette er en travel by med store shoppingsentre og markeder. Her har den thailandske kongen sitt sommerpalass, og man kan skimte gammel historie på mange av de restaurerte hotellene samt den gamle togstasjonen.

Vi befinner oss ikke langt fra det første kystreservatet i Thailand, Khao Sam Roi Yot. Her kommer man tett innpå det tropiske flora og fauna på elvebåtcruise eller gåturer til grotter og på lange stier av tre-brygger over innsjøer.


Vårt resort i Sam Roi Yot området, er en skjermet liten oase, bort fra de ekstreme værforandringene eller hendelsene.  Det er tropisk klima med gjennomsnittlig 26 grader året rundt, døgnet rundt. Noe mer regn er det rundt mai til november. Tørreste månedene er mellom desember og april, og de varmeste månedene mellom april og august.

Måned Gjennomsnittstemperatur Nedbør
Januar 25,3 1
Februar 26,8 2
Mars 28,2 1
April 29,4 3
Mai 29,1 9
Juni 28,7 10
Juli 28,3 11
August 28,2 12
September 27,7 12
Oktober 27,2 13
November 26,3 8
Desember 25,3 1

På våre Det Gode Liv langtidsferie har vi voksne verter som bidrar til trygghet og sosialt samvær. Våre verter er tilgjengelig hele tiden.

På Det Gode Liv Thailand blir det arrangert mange ulike aktiviteter. Siden dette er vår første sesong i Thailand tar vi med oss erfaringen fra våre populære aktiviteter på andre resort som; bingo, foredrag, vaffelstunder, faste gåturer, aktiviteter, quiz osv. Dette vil kun være for våre gjester, og du blir med på det du måtte ønske. Detaljert program (ukeplan) og tilbud får du ved ankomst.

Ellers vil det bli arrangert ulike utflukter hver uke til interessante områder i området, blant annet byen Hua Hin, ulike steder i nasjonalparken og kulturelle høydepunkt som templer.
Påmelding og informasjon rundt dette vil du også få ved ankomst.

Avganger
Vi har avganger fra Oslo hver måned fra januar til april. Opphold på 4 uker.

Flytider

Flytider for sesongen 2020 er ennå ikke bekreftet og kan variere noe fra måned til måned. Det er inkludert 2 kofferter á 20 kilo per reisende.

Skulle du ha behov for tilslutning fra andre byer, er vi behjelpelig med det. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.

Trenger du hjelp?
Kontakt Aller travel på telefon eller e-post.

23 89 64 70
Del innlegg