Elvecruise – spennende reiserute på Donau

Elvecruise – spennende reiserute på Donau

Bli med på et prisgunstig vårcruise på Donau gjennom Jernporten fra Fetesti til Wien! Opplev fire land: Romania – Serbia – Ungarn- Østerrike

Høydepunkter:
√ Spennende reiserute med Romania, Serbia og Ungarn
√ Flott 4*skip, kun 154 passasjerer
√ Ferdigpakket med fly og reiseleder

Elvecruise er en rolig og meget hyggelig form for cruiseferie. Skipet legger til i sentrum av byer og steder, med gåavstand til en rekke severdigheter.

Dette cruiset er litt utenom det vanlige – en meget spennende reiserute fra Romania og vestover til Wien. Cruiset inkluderer en overnatting i Festeti før anløp i Romania, Serbia, Ungarn og Østerrike.

Reisen starter med fly til Bucuresti – hovedstaden i Romania. Vi fl yr KLM via Amsterdam. Her har vi egen transport til Fetesti, ca 90 min kjøretur. Fetesti er en by med ca 30.000 innbyggere, langs løpet av Donau.

Innsjekk på skipet etterfølges av informasjonsmøte fra skipets mannskap og den første dagen og kvelden om bord. Skipet ligger til kai i Fetesti, med gode muligheter for å besøke byen både på dag- og kveldstid.

Neste ettermiddag letter vi anker, og i løpet natten ankommer vi Giurgiu. Byen ligger på flatlandet og i våtmarksområder på Donaus venstre bredd, rett overfor den bulgarske byen Ruse på motsatt bredd. Byen er en hyggelig og klassisk by, med en innholdsrik historie og fi ne muligheter for sightseeing og shopping.

Dag fire er satt av til cruise på Donau. I løpet av dagen passerer vi den berømte Jernporten. Jernporten er en dal og et juv hvor Donau bryter igjennom fjellmassivet på grensen mellom Romania og Serbia. På nordsiden av elven ligger De transilvanske alpene og på sørsiden Balkanfjellene. Jernporten regnes som en av de mest imponerende gjennombruddsdaler eller juv i Europa.

Neste dag ankommer vi Beograd, hovedstaden i Serbia, for et innholdsrikt dagsbesøk. De siste dagene er satt av til besøk i Mohachs, Budapest og Esztergom, før ankomst Wien. Her stiger vi av skipet, og har retur hjem til Norge, med KLM via Amsterdam.

Prisen inkluderer:
Fly fra Oslo til Bucaresti via Amsterdam, med retur fra Wien via Amsterdam (Kontakt oss gjerne for tilslutning fra andre byer)
Cruise med helpensjon, tre måltider per dag
Transfer skip- flyplass t/r
Havneavgifter
Reiseleder fra Cruisespesialisten

Ikke inkludert:
Drikke, bortsett fra te/kaffe/jus til frokost
Valgfri tips
Valgfrie utflukter som arrangeres om bord

Dag 1 Fly til Bucuresti, transport til Fetesti, ombordstigning
Dag 2 Fetesti, Romania. Cruiseavreise kl. 18.00
Dag 3 Giurgiu, Romania. Ank. 08.00 – avr. 18.00
Dag 4 Cruise, gjennom jernporten
Dag 5 Beograd, Serbia. Ank. 10.00 – avr. 15.00
Dag 6 Mohacs, Ungarn. Ank. 09.00 – avr. 16.00
Dag 7 Budapest, Ungarn. Ank. 08.00 – avr 08.30
Esztergom, Ungarn. Ank. 13.30 – avr. 14.00
Dag 8 Wien, Østerrike
Ank. morgen, flyretur til Norge

Skipet MS Crucestar **** tar 154 passasjerer over fire dekk. Alle lugarer er utvendige og romslige og har bad med dusj, tv, safe, hårtørker og aircondition, samt sittegruppe. Lugarene på dekk 1 er noe mindre enn de på dekk 2 og 3. Lugarene på dekk 2 og 3 er også nyoppussete og med større vinduer. Skipet har restaurant, bar, panoramasalong, soldekk og flotte fellesområder. Hver dag serveres det frokost, lunsj og middag, som selvsagt er inkludert i cruiseprisen.

Det er mulig å bestille utfluktspakke i forkant av turen, eller å bli med vår reiseleder på mer «uformelle» besøk på de ulike stedene

For å delta på våre leserreiser må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Du må også kunne gå over lengre distanser i et normalt tempo.

Dette gjelder alle turene våre, og ikke bare vandreturene. Selv om hoveddelen av turen går med buss, tog eller båt vil det ofte bli gåturer til og fra severdigheter.

Avreise 3. april 2019 – 8 dager

Priser per person:
Pris per person utvendig lugar standard dekk 1 kr 14.900,-
Utvendig deluxe dekk 2 kr 16.400,-
Utvendig deluxe dekk 3 kr 17.900,-

Se turprospektet (pdf) fra Cruisespesialisten her.

Cruisespesialisten

www.cruisespesialisten.com
gruppe@cruisespesialisten.com
Telefon 55 59 68 40 (tast 2)

Trenger du hjelp?
Kontakt Cruisespesialisten på telefon eller e-post.

55 59 68 40 (tast 2)
Del innlegg