Bli med på bursdagstur med oss på Hurtigruten!

Bli med på bursdagstur med oss på Hurtigruten!

I mai neste år kaster vi loss i Bergen og fyller Hurtigruten med glade VI OVER 60-lesere på vei til Kirkenes! Da fyller vi 40 år og bursdagen skal feires i syv dager til ende. Oppover den spektakulære kysten vår skal vi oppleve naturen sammen, samles i storstuen, høre på nyttige foredrag og ha musikalsk gjenhør med gamle slagere – hver eneste kveld!

 

√ Daglige foredrag om juss, pensjon og økonomi med VI OVER 60s eksperter
√ Intimkonsert med Jørn Hoel i Tromsø
√ Vårt eget husband underholder og spiller opp til dans hver kveld
√ Aktiviteter i regi av Hurtigruten
√ Helpensjon om bord
√ Og selvsagt vakker natur hele veien fra Bergen til Kirkenes!

Det er en stor ære for meg som sjefredaktør å invitere deg med på bursdagstur med «MS Finnmarken»!

Har du tenkt at du en gang i livet skulle reise med Hurtigruten for å oppleve den spektakulære kysten og vårt langstrakte land? At du en gang skulle skape rom for denne sakte reisen, der naturen er selve hovedpersonen? I så fall deler du denne drømmen med mange.

Vi velger oss tidlig mai, helt eksakt 6.–12. mai, når våren er kommet sørpå – og vinteren fremdeles henger fast i nord. En eventyrlig reise mot lyset, der vi trolig opplever alle årstider.

Folkelig
Når vi i 2019 skal feire at vi har laget Norges største og eneste kommersielle seniormagasin gjennom 40 år, er det ingen mer naturlig plass å holde bursdagsbesøket på enn nettopp på Hurtigruten.

Symbolet på det folkelige, med store vinduer mot det spektakulære havet, de mange havnene og fiskeværene underveis. Små steder, store byer.

Mangfoldigheten – som også kjennetegner bladet vårt. På samme måte som VI OVER 60 er magasinet for alle kvinner og menn over 60 år i hele landet, er Hurtigruten båten for hele folket i hele landet. Bindeleddet mellom landsdeler.

Vi kjenner oss igjen i folkeligheten, derfor vil vi gjøre det mulig for «hvermannsen» å være med oss. Du vil få mye tur og innhold og kake for pengene dine!

Eksperter
På «MS Finnmarken» finner du også flere av våre dyktige og kjente eksperter innen økonomi, jus, arv og pensjon. De vil holde innsiktsfulle foredrag under hele seilasen og det blir anledning til å stille spørsmål og få svar.

Vi har også med oss vårt eget husband, som vil spille gamle slagere og spille opp til dans hver eneste kveld. Hver kveld samles vi til moro og sosialt samvær i vår egen VI OVER 60-stue om bord, med quiz, sang og mye løye.

Som om ikke det var nok; Når vi ankommer Tromsø får vi storfint besøk av artisten Jørn Hoel, som skal ha en intimkonsert for oss om bord. Herlig!

Syv dager på havet – spekket av naturopplevelser, underholdning og nyttig påfyll.

Velkommen om bord!
Anne Marit Hjelme,
sjefredaktør i VI OVER 60

Prisen inkluderer:
– Reise i delt dobbeltlugar på MS Finnmarken fra Bergen til Kirkenes
– Lugarnummer vil bli tildelt ved innsjekk
– Helpensjon om bord på hele turen: Frokost og lunsjbuffé samt 3- retters middag / middagsbuffé
– Sesongens aktiviteter på dekk i regi av Hurtigruten
– Aktiviteter, foredrag og underholdning i regi av VI OVER 60

Ikke inkludert:
– Reise- og avbestillingsforsikring
– Drikke og annet personlig forbruk på skipet
– Valgfrie utflukter
– Valgfri utflukt til Nordkapp til rabattpris 790.-
– Fly til Bergen, retur fra Kirkenes etter cruiset og eventuell forlengelse av oppholdet: Kontakt Cruisespesialisten for informasjon og priser

Dag 1 Mandag i Bergen
Reisen starter i Bergen, byen som er omgitt av sju fjell. Byen ble grunnlagt i 1070, og var en periode Norges hovedstad. Bergen har bevart mye av sin sjarmerende karakter opp gjennom tidene.

Når du kommer om bord, inviterer vi deg til en herlig middagsbuffé, basert på de beste råvarene kysten har å tilby. Vi seiler nordover fra Bergen i Hjeltefjorden, den samme ruten som vikingene seilte for å komme seg til Shetland og videre.

Vi samles til velkomst-treff i vår VI OVER 60-stue om kvelden.

Dag 2 Tirsdag i Ålesund
Hvis du våkner tidlig om morgenen, får du med deg vakre Nordfjord før frokost. Idet vi passerer Vestkapp, er vi ute på åpent hav. Like etter seiler vi gjennom en flott skjærgård før vi legger til kai i Ålesund. Denne kystbyen er kjent for sin vakre jugendstilarkitektur, som preges av tårn, ornamenter og spir. Byen ble gjenoppbygget i denne stilen etter at byen brant ned i 1904. Du kan gå i land for byvandring.

Denne dagen blir det også flere spennende foredrag fra Harald Engelstad og Kjell Morten Méd. Om kvelden samles vi for sosial hygge og dans i vår VI OVER 60-stue.

Dag 3 Onsdag i Trondheim
Trondheim er Norges tredje største by, og ble grunnlagt av vikingkongen Olav Tryggvason i år 997. Nidarosdomen, erklært som Norges nasjonalhelligdom, er landets eneste katedral med arkitektoniske detaljer og utsøkt kunstnerisk utforming. Du kan gå i land for byvandring.

Denne dagen blir det også flere nye spennende foredrag fra Harald Engelstad og Kjell Morten Méd. Om kvelden samles vi for sosial hygge og dans i vår VI OVER 60-stue. VI OVER 60 sin sjefredaktør vil også holde foredrag.

Dag 4 Torsdag i Bodø
Langs Helgelandskysten seiler vi blant hundrevis av holmer og skjær, frodige jordbruksområder og bratte fjellvegger av granitt. I dag krysser vi polarsirkelen! Denne usynlige linjen ligger på 66 grader og 33 minutter nord og markerer grensen til Arktis. Selv om du ikke skulle være våken når vi krysser polarsirkelen, vil kapteinen sørge for at det blir en minneverdig opplevelse etterpå. Det å krysse polarsirkelen på 66°33›N fortjener en litt høytidelig seremoni. Vi går ut dekk og feirer anledningen i god arktisk tradisjon med dåp av Kong Neptun.

Nær Ørnes ligger Svartisen, Norges nest største isbre. Senere på ettermiddagen dukker synet av den 1000 meter høye Lofotveggen opp i horisonten. Lofoten ligger mellom majestetiske fjell og hvite sandstrender – en opplevelse helt utenom det vanlige. Noe av sjarmen med dette området er de små, idylliske fiskeværene med en avslappende stemning. Du kan gå i land i Bodø for byvandring.

Denne dagen blir det også flere spennende foredrag fra Harald Engelstad og Kjell Morten Méd. Om kvelden samles vi for sosial hygge og dans i vår VI OVER 60-stue. Markedssjefen i VI OVER 60 holder foredrag.

Dag 5 Fredag i Tromsø
Ca klokken fire om natten står vi opp og får med oss Risøyrenna. I løpet av morgentimene gjør vi også noen raske stopp i Harstad og Finnsnes. Deretter fortsetter vi mot Tromsø, «Hovedstaden i Arktis», hvor vi har et lengre opphold. Du kan gå i land for byvandring i Tromsø.

Klokken 16–17 har vi intimkonsert med Jørn Hoel om bord på båten. Etter en spennende dag i Tromsø, fortsetter vi nordover. Denne dagen blir det også spennende foredrag fra Carsten O Five og Inger Méd. Om kvelden samles vi for sosial hygge og dans i vår VI OVER 60-stue.

Dag 6 Lørdag i Honningsvåg
Nyt det flotte subarktiske landskapet når vi krysser 71. breddegrad på reisen vår mot Nordkapp, et av de nordligste punktene på det europeiske kontinentet. Om sommeren kan du se flokker av beitende reinsdyr og små teltplasser som samene har satt opp. Etter et kort stopp i Hammerfest kommer vi til Havøysund og deretter Honningsvåg, porten til Nordkapp.

En utflukt til Nordkapp-platået tar deg til posisjonen 71°10’21´N, kun 2000 km fra den geografiske Nordpolen. På det 307 meter høye Nordkapp-platået får du følelsen av å være ved verdens ende. Her har alle våre gjester mulighet til å melde seg på vår organiserte busstur til Nordkapp. Nær Nordkapp ligger Gjesværstappan, et av verdens mest spennende naturreservater. Reisen fortsetter nordover og vi seiler inn i samenes rike. Vi passerer Finnkirka, mens vi nærmer oss Kjøllefjord.

Denne dagen blir det også flere spennende foredrag fra Carsten O Five og Inger Méd. På kvelden samles vi til bursdagsmiddag. Deretter sosial hygge, bursdagskake og dans i vår VI OVER 60-stue.

Dag 7 Søndag i Kirkenes
Naturen blir mer og mer dramatisk når vi nærmer oss Kirkenes. Vi legger til havn i Vadsø om morgenen. Ikke lenge etter frokost kommer vi til Kirkenes, som faktisk ligger lenger øst enn Istanbul og St. Petersburg! Dette er stedet hvor Hurtigruten snur og starter reisen sørover igjen. Kirkenes er kjent som hovedstaden i Barentsregionen og porten mot øst. Du vil kanskje synes det er rart at veiskiltene er både på norsk og russisk, men den russiske grensen er bare noen få mil unna. Vår flotte reise sammen avsluttes i Kirkenes.

Konsert med Jørn Hoel

I Tromsø kommer Jørn Hoel om bord for å ha intimkonsert for oss på ettermiddagen! En flott avslutning på en fin dag i Tromsø.

Unike foredrag med våre eksperter

Hver dag under turen blir det forskjellige foredrag med våre eksperter; advokatene Kjell Morten og Inger Méd, pensjonsrådgiver Harald Engelstad og økonomiskribent Carsten O. Five. Det blir spørsmål og svar etterpå. Dette blir en unik sjanse til å få svar på det du lurer på!

Advokatene Kjell Morten og Inger Méd:
– Fremtidsfullmakt
– Opprettelse av testament
– Hvem arver meg? Kan jeg gi hva jeg vil til hvem jeg vil?
– Hva gjelder i uskiftet bo
– Hvilke gaver er forskudd på arv
– Hva kan du bestemme over egen alderdom?

Pensjonsrådgiver Harald Engelstad:
– Er det vits i å jobbe etter 67 år?
– Får jeg den pensjonen jeg har krav på?
– Eksport av pensjon
– Får jeg pensjon etter min mann?

Økonomiskribent Carsten O. Five:
– Hvordan får jeg pensjonen til å strekke til?
– Lønner det seg å ha lån?

MS Finnmarken

Om bord på MS Finnmarken finner du Hurtigrutens avslappende stil, kombinert med litt luksus. MS Finnmarken er vakkert innredet og dekorert i Art Nouveau-stil, en type stil som var populært da det første skipet med dette navnet ble bygd i 1912. MS Finnmarken er det eneste skipet i flåten som har både svømmebasseng og boblebad ute på dekk. Et særtrekk på MS Finnmarken er baugen: fra dekk 5 kan du faktisk gå hele veien til spissen.

Les mer om MS Finnmarken her

Jubileumstur med VI OVER 60
Bergen – Kirkenes
6. – 12. mai 2019

Per person i utvendig dobbeltlugar: Kr. 13.990,-
Innvendig dobbeltlugar: Kr 11.990,- (Begrenset antall)
Utvendig «Arctic Superior»: Kr 17.770,-
Enkeltlugar på forespørsel

LUGARER:

Polar innvendig lugar
Disse komfortable innvendige lugarene for to personer har separate senger, der den ene er en sovesofa, eller køyesenger. Beliggenhet på nedre, midtre og øvre dekk

Polar utvendig lugar
Komfortable utvendige lugarer for to personer. Lugarene har separate senger, der den ene er en sovesofa, eller køyesenger. Beliggenhet på nedre, midtre og øvre dekk. Noen lugarer har begrenset utsikt.

Arctic Superior utvendig lugar
Disse store, komfortable lugarene for to personer ligger på øvre dekk. Lugarene har dobbeltsenger, sittegruppe, tv og kjøleskap.

Se PDF av invitasjonen her!

For utfyllende informasjon og påmelding:

Cruisespesialisten

gruppe@cruisespesialisten.com
Telefon 55 59 68 40 (tast 2)
www.cruisespesialisten.com

(Klikk på «VI OVER 60-Fordelstur)

Trenger du hjelp?
Kontakt Cruisespesialisten på telefon eller e-post.

55 59 68 40 (tast 2)
Del innlegg