Blomstercruise på Rhinen

Blomstercruise på Rhinen

Nederland er kjent for tresko, ost og vindmøller. På vårt flotte elvecruise på Rhinens elver og kanaler opplever vi alt dette. Dessuten er det ingenting som slår det fargerike synet av 1000-vis av tulipaner som brer seg utover landets blomsterenger en tidlig vår der høydepunktet blir besøk på Keukenhof blomsterpark. Gled deg til å lene deg tilbake på båtens soldekk, snuse inn vårluften og få den beste utsikten av landskapet som behagelig glir forbi.

PS! Du kan bestille denne og alle andre utenlandsturer fra Aller Travel helt uten forpliktelser. Les mer her!

Gled deg til:

 • Å møte våren på Rhinen
 • Fantastiske Keukenhof tulipanpark
 • Et koselig elvecruise
 • Nederlands mange sjarmerende deler
 • Helpensjon på båten
 • En flott utfluktspakke som er inkludert i prisen

 

Vi er heldige å ha vår elvecruise-ekspert Tone Mjøberg med på dette cruiset i Nederland. Hun er godt kjent, har gjort utallige elvecruise og er dyktig til å fortelle. Turen er perfekt planlagt slik at vi får med oss et besøk i Keukenhof blomsterpark som er et fantastisk hageanlegg med over 7 millioner blomster, og til skue i bare 7 uker hvert år.

Vi starter i Rotterdam, en av Rhinens viktigste havner. Derifra seiler vi videre for å oppleve blant annet historiske Enkhuizen, ost i Gouda og Amsterdams koselige kanaler. Underveis i løpet av våre 8 opplevelsesrike dager, får vi høre om Rhinens betydning for handel og mulighet til å besøke alt fra oste-museum til porselensbyen Delft.

Elvecruise er en behagelig måte å oppleve mye på. Hver dag våkner vi til en ny havn og nye opplevelser på kulturelle og historiske steder. Vi blir servert helpensjon om bord og alle er invitert til utflukter. Vårt skip er behagelig, har et flott soldekk og lugarer med store vinduer.

Rhinen er en av Europas viktigste vannveier. I Nederland deler elven seg i flere deler og kanaler, hvor hovedbyen er Rotterdam med forbindelse ut til Nordsjøen. Langs elvebredden ligger interessante byer og et vakkert landskap – spesielt om våren.

Prisen inkluderer:
Fly Oslo-Amsterdam tur/retur inkl flyskatter
7 netter i valgte lugar på MS Calypso ***+
Helpensjon om bord på skipet (drikke kommer i tillegg)
Transport ifølge program
Stor utfluktspakke
Utflukt til Keukenhof blomsterpark
Norsk, erfaren reiseleder

Ikke inkludert:
Reise- og avbestillingsforsikring
Drikke til måltider (drikkepakke kan kjøpes om bord)
Tips til besetningen og guider/sjåfører (anbefalt 7 euro pr. pers/pr dag – 2 euro pr pers/utflukt)
Evt. valgfrie utflukter

Dagsprogram
 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

 • DAG 1 Avreise – ankomst Rotterdam (M)

  Avreise fra Oslo direkte til Amsterdam. Fra flyplassen fortsetter vi i buss (ca 45-90 minutter) til Rotterdam hvor vårt skip ligger til kai. Vi sjekker inn på vårt skip om ettermiddagen, får servert litt snacks i baren og kommer i orden i våre lugarer. Skipet seiler mot Utrecht kl 18.00. Middag om bord. Sen kveld ankommer skipet Utrecht hvor vi blir liggende til kai over natten.

 • DAG 2 Utrecht – Enkhuizen (F, L, M)

  Tidlig morgen fortetter skipet seilasen mot Enkhuizen. Vi nyter en rolig formiddag om bord. Etter lunsj ankommer vi Enkhuizen hvor vi skal ut på guidet byvandring med lokal guide. Byen er et svært populært turistmål med sine historiske bygninger og monumenter. På 1700- tallet var byen av de mest velstående i landet grunnet det berømte Ostindia-companiet som styrte alt fra krydderhandel til silke fra Østen. Det er mange koselige forretninger og hyggelige restauranter i den gamle bydelen. Skipet ligger til kai over natten.

  Utrecht – Enkhuizen (F, L, M)
 • DAG 3 Enkhuizen – Alkmaar (F, L, M)

  Tidlig morgen starter skipet seilasen mot Alkmaar. Vi nyter frokost en fin formiddag på soldekket før vi ankommer Alkmaar etter lunsj. Alkmaar er velkjent for ost og sitt ostemarked. Byen har en nydelig gamleby med mange historiske bygninger, flotte handlestrøk og kafeer. Her finnes alt fra Øl-museum, Beatles-museum, og et oste-museum. Vi besøker også en vindmølle som fortsatt er i bruk. Skipet ligger over natten i Alkmaar.

  Enkhuizen – Alkmaar (F, L, M)
 • DAG 4 Alkmaar – Zaandam (F, L, M)

  Om formiddagen fortsetter vi seilasen mot Zaandam med ankomst etter lunsj. Om ettermiddagen opplever vi byen på guidet byvandring. Vi besøker også Zaanse Schans som er en av Nederlands største turistattraksjoner, kjent for sin samling av godt bevarte historiske vindmøller og hus. Skipet ligger til kai natten over.

  DAG 5 Zaandam – Gouda (F, L, M)

  Tidlig morgen starter vi seilasen mot den berømte ostebyen Gouda. Etter en velsmakende lunsj om bord oppdager vi Gouda til fots på guidet vandretur. Vi ser markedsplassen, den vakre Saint-Jans kirken og hovedgaten.
  Mulighet for valgfri busstur til den berømte porselensbyen Delft. Selges om bord etter ankomst.

  DAG 6 Dordrecht (F, L, M)

  Skipet ankommer Dordrecht midt på dagen. Vi oppdager Nederlands eldste by til fots og ser blant annet Grote Kerk kirken, Huis Van Gijn som er den gamle residensen til borgermesteren. Byen har over 1000 monumenter. Det blir Kapteins middag om kvelden og vi pynter oss.

  Dordrecht (F, L, M)
 • DAG 7 Keukenhof – Amsterdam – Rotterdam (F, L, M)

  Vi forlater skipet tidlig morgen for en heldagstur. I dag står den berømte blomsterparken Keukenhof på programmet. Vi får tid på egen hånd til å vandre rundt i parken før vi fortsetter mot hovedstaden. I Amsterdam skal vi se den flotte byen på et kanalcruise, før det blir litt tid til å kikke rundt i sentrum på egen hånd (ca 1 time). Vi fortsetter så og går om bord i skipet i Rotterdam.

 • DAG 8 Hjemreise (F)

  Vi sjekker ut av skipet på morgen og tar ut på en byvandring før vi fortsetter til flyplassen og flyr tilbake til Norge.

Tone Mjøberg

Tone Mjøberg

Tone Mjøberg har jobbet med reiseliv i 25 år, og er kjent som en svært dyktig og entusiastisk reiseleder. Tone er verdensvant, og lever og ånder for kultur og reising. Hun er brennende interessert i all slags historie og liker å dele sin kunnskap. I tillegg er Tone veldig omgjengelig og imøtekommende, og tar godt vare på gruppen også når det ikke er program. Tone sier: «I Aller Travel har jeg fått mulighet til å lage turer til områder som jeg kjenner godt. Noen av stedene har jeg bodd selv, og da vet jeg hvor vi skal bo, hvilken restaurant vi skal til, og akkurat hva vi bør spise. Jeg er så glad i mennesker og liker godt å være sosial med hele reisegruppa. Ikke bare når vi er på omvisning, men også rundt måltidene, hvor vi sitter sammen og har gode samtaler og diskusjoner om hva vi har sett i løpet av dagen. Det tror jeg er en viktig del!»

MS Calypso ***+

MS Calypso er et relativt lite skip, med plass til ca 90 passasjerer. Skipet har 3 dekk, hvorav 2 av de har lugarer, hoveddekk og promenade dekk. Atmosfæren om bord er hyggelig og uformell.

Alle lugarene er utvendige med et stort vindu som kan åpnes. Lugarene er mellom 11 og 12 m² store, og er utstyrt med dusj /WC, hårføner, klimaanlegg, TV og minisafe. Om dagen er sengen omgjort til sofa.

For å delta på våre leserreiser må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Du må også kunne gå over lengre distanser i et normalt tempo.

Dette gjelder alle turene våre, og ikke bare vandreturene. Selv om hoveddelen av turen går med buss, tog eller båt vil det ofte bli gåturer til og fra severdigheter.

Fra kr 18.990,- pr person i dobbeltlugar, bakerst hoveddekk

Tillegg bakerst promenade dekk: kr 400,- pr person
Tillegg hoveddekk: kr 1 200,- pr person
Tillegg promenade dekk: kr 1 800,- pr person
Tillegg enkel lugar hoveddekk: kr 7 790,-

Begrenset antall av alle lugarer.

På bakerste lugarer må man forvente noe mer motorstøy.

Pass/visum

Norske statsborgere trenger ikke visum på denne reisen. Nordmenn trenger pass for innreise til Nederland. Selv om Nederland er en del av Schengen-området, må pass alltid medbringes da dette er eneste internasjonalt gyldige norske identifikasjonspapir

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller Travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo. Varighet ca. 2 timer. Flyselskap KLM. Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.

Trenger du hjelp?
Kontakt Aller travel på telefon eller e-post.

23 89 64 70
Del innlegg