Cruise i Det indiske hav

Cruise i Det indiske hav

Bli med på eksotisk og solrikt cruise! Nyt solrike dager om bord på cruiseskipet Costa Victoria mens høstmørket sniker seg over oss her hjemme. Det indiske hav lokker med vakre øyer, fargerike korallrev, krystallklart vann, hvite strender og vaiende palmer. Du får oppleve de kjente øyperlene Mauritius, Seychellene, Madagaskar og Reunion, og har mulighet til å bli med på spennende utflukter.

Høydepunkter:

√ Opplev fire eksotiske øyer
√ En liten miniferie på Mauritius
√ Mange spennende utflukter
√ Elegant og moderne cruiseskip

Cruiset starter fra Mauritius, juvelen blant øyene i det indiske hav. Her skal vi bo to netter på hotell før vi går om bord på skipet. Med sine eksotiske strender, turkisblått hav og frodige landskap er Mauritius et paradis som gir deg alt du ønsker på en sol- og badeferie.

Seychellene består av 158 øyer og er kjent for å være blant de vakreste i verden. Her kan du nyte roen på uberørte strender, dykke blant fargerike og eksotisk fisker, og oppleve det rike fuglelivet.

Madagaskar er verdens fjerde største øy. Dyrelivet og planteriket her er unikt og mange av artene finnes kun på Madagaskar. Dette skyldes øyas isolerte tilværelse, der alt har fått utvikle seg uten påvirkning fra andre områder. I tillegg lokker Madagaskar med kilometervis av hvite strender og flotte nasjonalparker.

Reunion er vill og vakker, med fjell og daler, fossefall og fine laguner. To store vulkanske fjell dominerer den kuperte øya, som er et yndet reisemål for vandring og klatring.

Reiserute:

Dag 1: Avreise fra Oslo til Mauritius
Dag 2: Ankomst Mauritius
Dag 3: Port Louis, Mauritius
Dag 4: Port Louis, Mauritius – ombordstigning
Dag 5-6: I sjøen
Dag 7-9: Victoria, Seychellene
Dag 10: I sjøen
Dag 11: Nosy Be, Madagaskar
Dag 12: Antsiranana, Madagaskar
Dag 13: I sjøen
Dag 14: Tamatave, Madagaskar
Dag 15-16: Reunion
Dag 17: Port Louis, Mauritius, hjemreise
Dag 18: Ankomst Oslo

DAG TIL DAG PROGRAM

DAG 1

OSLO – MAURITIUS

Reiselederen møter deg på Oslo Lufthavn. Avreise om ettermiddagen til Dubai, der vi bytter fly og fortsetter til Mauritius.

DAG 2

MAURITIUS

Ankomst Mauritius om formiddagen. Transport til hotellet hvor vi skal bo i to netter før vi går om bord på cruiseskipet. Ettermiddagen benyttes til å slappe av etter reisen, ta en tur på stranden, eller gå en tur sammen med reiselederen. Middag på hotellet om kvelden. Øyas strategiske posisjon utenfor Afrika gjorde den til knutepunkt for europeiske sjøfarere på vei til og fra Asia. Det har skapt en interessant smeltedigel av kulturer med sterke tradisjoner. Alle menneskene snakker kreolsk, men også engelsk og fransk.

DAG 3

MAURITIUS

Mauritius’ sammensatte befolkning lever i harmonisk sameksistens. Her finnes fem religioner: kristendom, hinduisme, islam, buddhisme og sihk. Hovedstaden Port Louis er den største byen på Mauritius og ble grunnlagt av franskmennene i 1735. Etter frokost drar vi på utflukt for å utforske den sydlige delen av øya. Vulkanen Trou aux Cerfs, innsjøen Grand Bassin og nasjonalparken Black River Gorges er noe av det vi vil oppleve denne dagen. Utflukten inkluderer lunsj. Middag på hotellet om kvelden.

DAG 4

OMBORDSTIGNING

Vi spiser frokost på hotellet og nyter formiddagen ved bassenget. Ved lunsjtider setter vi kurs for havnen og går om bord på MS Costa Victoria. Ettermiddagen benyttes til å gjøre oss kjent om bord eller rusle en tur i land. Vi vinker farvel til Mauritius når skipet kaster loss kl. 21.00.

DAG 5 OG 6

I SJØEN

Dagene tilbringes til sjøs. Slapp av med en god bok i en solseng på dekk, eller benytt deg av skipets mange fasiliteter.

DAG 7, 8 OG 9

MAHÉ, SEYCHELLENE

Vårt første møte med Seychellene er hovedøya Mahé, dit vi ankommer kl. 08.00. Dette er den største av øyene, og her bor ca. 90 prosent av befolkningen. Victoria, som sies å være verdens minste hovedstad, har cirka 1730 innbyggere. Byen har ett fåtall lyskryss og er lett å orientere seg i. I Victoria finner du restauranter, kunstbutikker, suvenirbutikker og marked. På markedet i Market Street er det daglig et godt utvalg med fisk, grønnsaker og frukt. Selv om Mahé er den mest travle av øyene er overbefolkning på strendene et fremmedord. Det er ikke vanskelig å finne et sted kanskje helt for seg selv.

Det er gode muligheter for fotturer i Morne nasjonalpark hvor også øyas høyeste punkt (905 moh) ligger. Mahé er den mest utbygde øya og har flest turister, men reiser man til sydsiden av øya vil du finne fantastiske, nesten uberørte områder og idylliske strender. Nordøst for Mahé ligger Praslin, som er den nest største av øyene med ca. 5000 fastboende. Fra Mahé til Praslin går det småfly hele dagen, og flyturen tar kun 15 minutter. Et annet alternativ er å ta fergen som bruker 45 minutter mellom de to øyene. På Praslin anbefales et besøk i Valle de Mai nasjonalpark, som er en av Seychellenes største attraksjoner. Her finnes nemlig den velkjente Coco-de-mer, verdens største kokosnøtt. I parken går det også en tursti gjennom den fantastiske regnskogen hvor sjeldne fuglearter holder til. Det mest attraktive ved denne øya er allikevel atmosfæren. Her tar menneskene livet med knusende ro, og tempoet er noe helt annet enn på Mahé.

Skipet kaster loss kl. 13.00.

DAG 10

I SJØEN

Etter en deilig frokost kan du nyte hele dagen om bord. Slapp gjerne av ved bassenget eller delta på noen av fellesaktivitetene som tilbys.

DAG 11

NOSY-BE, MADAGASKAR

Vi ankommer Madagaskar kl. 08.00. Etter frokost går vi i land for å utforske verdens fjerde største øy. Vi lokkes i land av kilometervis med hvite sandstrender, unike nasjonalparker og noen av verdens merkeligste dyrearter. Nosy-Be er en liten tropisk øy bygget på en plattform av koraller. Den er også kjent som «Parfymeøya» på grunn av de berusende duftene fra parfymeplanter og krydder som kommer med brisen. Lokale fiskere seiler ut og inn av havnen med sine antikke, men usedvanlige sjødyktige farkoster.

Det mest interessante området er den gamle bydelen som ligger i nærheten av havnen. Her er det mange vakre bygninger fra kolonitiden, inkludert det gamle fengselet fra 1855. Musée de Nosy-Be med utstillinger fra de lokale Sakalaya og Antankarana stammene er også verdt et besøk. Hver dag er det marked, som blant annet selger duftende krydder til en rimelig penge. Tre kilometer vest for hovedstaden ligger det nydelige strender. Sørvest ligger Lokobe Strict Nature Reserve. Skipet kaster loss kl. 19.00.

DAG 12

DIEGO SUAREZ (ANTSIRANANA), MADAGASKAR

Skipet ankommer Diego Suarez kl. 08.00. Vi spiser frokost før vi går i land. Her minner arkitekturen om hvordan det var under den franske domineringsperioden som varte i mer enn femti år: marineanlegg, militærbrakker, et våpenlager og koordinatsystem. Diego Suarez er en fantastisk by som tilbyr muligheter for dykking og fotturer. Vi seiler videre kl. 18.00.

DAG 13

I SJØEN

Vi spiser frokost og nyter dagen om bord. Slapp av i en solstol ved bassenget, eller delta på noen av fellesaktivitetene om bord.

DAG 14

TAMATAVE, MADAGASKAR

Skipet ankommer Tamatave kl. 07.00. Tamatave er Madagaskars viktigste havn. Herfra seiler skip lastet med sukker, kaffe, ris, kokos, vanilje, harde tresorter og halvedelsteiner. Byens sentrum har to fargerike markeder med et imponerende utvalg av ulike frukt og grønnsaker. Tamatave er en attraktiv by, med gater omkranset av palmetrær, en fin havn og et stort utvalg av hoteller og restauranter. Hovedgatene går fra sør til nord. Boulevard Joffre er den store shoppinggaten, mens Boulevard Ratsimilaho er favorittstedet for å gå turer. Skipet forlater Madagaskar kl. 1400.

DAG 15 OG 16

ST. DENIS, RÉUNION

Vi ankommer St. Denis kl. 13.00 og her blir vi til neste dag kl 19.00. Dette er hovedstaden på Réunion, kjent som det indiske havs Paris. Byen er fascinerende og livlig. Avenue de la Victoire er hovedgaten og her er det mange vakre bygninger som er verdt å få med seg. Shoppingområdet ligger i nærheten av gågaten Rue Marechal Leclerc. Det finnes også en Botanisk hage her, og Musée d’Historie Naturelle hvor besøkende kan beundre en utstilling av dyr som nå er utryddet. Også verdt å få med seg er Notre Dame de la Delivrance fra 1893. Statuen av Saint Expedit er permanent dekket av røde blomster, bånd og andre ofringer fra de som har opplevd fred med seg selv. Det er også et lite hinduistisk tempel og en moské som er sentrum for det religiøse livet hos den muslimske befolkningen.

DAG 17

PORT LOUIS, MAURITIUS

Vi er tilbake på Mauritius og ankrer opp i Port Louis kl.08.00. Dagen er fri til å oppleve byen på egen hånd, eller benytte seg av utfluktene som tilbys fra skipet. Vi spiser middag om bord før vi blir kjørt til flyplassen, der vi sjekker inn på flyet til Dubai. Avreise fra Mauritius sen kveld.

DAG 18

DUBAI – OSLO

Vi ankommer Dubai tidlig om morgenen. Her bytter vi fly og reiser videre til Oslo. Ankomst Oslo Lufthavn midt på dagen.

Informasjon og påmelding:
Escape Travel
Tlf. 2414 9400
cruise@escape.no
www.escape.no

Avreise: 8. november 2018

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Oslo–Mauritius t/r med Emirates
 • Flyskatter (pr. desember 2017)
 • Transport flyplass–hotell–skip t/r
 • To netter på hotell på Mauritius inkludert frokost og middag
 • Heldagsutflukt på Mauritius inkludert lunsj
 • 13 netters cruise i ønsket kategori
 • Helpensjon om bord
 • Underholdning om bord
 • Havneavgifter
 • Tips til besetningen om bord
 • Norsk reiseleder med fra Oslo (ved minimum 25 deltagere)

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Drikkevarer (det er mulig å bestille drikkepakke, se under)
 • Utflukter
 • Avbestillings- og reiseforsikring

VALGFRI DRIKKEPAKKE
PIÚ GUSTO
Drikkepakken gjelder ubegrenset konsum av kaffe/te, mineralvann, fatøl, husets vin og utvalgte drinker på alle skipets serveringssteder hele døgnet. Det som tas fra minibaren er ikke inkludert, heller ikke de dyreste merkene. Pris kr 3 800,- pr person.

UTFLUKTER
Skipet arrangerer et vell av ulike utflukter som bestilles og betales om bord.

OM SKIPET
COSTA VICTORIA
Costa Victoria er et hyggelig skip med 964 lugarer. Skipets størrelse gir det mulighet til å besøke havner de store cruiseskipene ikke kan gå inn til. Det er en avslappet, europeisk atmosfære om bord. Skipet har flere restauranter og barer, tre svømmebasseng, fire jacuzzier, solterrasse med solsenger, utendørs joggeløype, og velværesenter med treningsapparater, sauna og forskjellige velværebehandlinger. Om kvelden byr teateret på flotte show.

Trenger du hjelp?
Kontakt Escape Travel på telefon eller e-post.

24 14 94 00
Del innlegg