Julemarkedscruise langs Donau

Julemarkedscruise langs Donau

Vi skal få opp julestemningen når vi seiler på Donau og opplever fantastiske julemarkeder i 3 flotte hovedsteder: Wien, Budapest og Bratislava. Om bord på vår hyggelige elvecruisebåt, Der kleine Prinz, får vi god forpleining med helpensjon og romslige lugarer. TO AVGANGER: 1. og 9. desember 2020.

PS! Du kan bestille denne og alle andre utenlandsturer fra Aller Travel helt uten forpliktelser. Les mer her!

Gled deg til:

 • Vi reiser gjennom 3 land og 3 hovedsteder
 • Helpensjon og underholdning på båten
 • Norsk erfaren reiseleder
 • Noen av Europas vakreste julemarkeder

 

Om bord på vår hyggelige elvecruisebåt, Der Kleine Prinz, får du julestemning og god forpleining. Vi får oppleve tre land og tre ulike hovedsteder, Wien, Budapest og Bratislava, som alle har forskjellige julemarked og gir gode minner langs Donau. Inkludert i prisen er helpensjon på båten og levende musikk om bord på kveldene. Båten ble totalrenovert vinter 2016, så vi kan nyte av nytt inventar med høy standard.

Reiseleder på turen er Tone Mjøberg. Hun er meget kunnskapsrik og er lokalkjent i området. Hun har vært reiseleder på elvecruise i over 15 år.

Det er helpensjon på båten fra middag første kveld til og med frokost siste dag, alle måltider blir servert om bord. Man kan levere inn tøy til vask mot betaling. Utgifter til annet på båten kan betales med Visa/Mastercard eller kontant i euro. Det er gratis wifi om bord som fungerer i fellesområdene, men det er noe begrenset signal på visse strekninger. Det er vanlig strøm og kontakter i veggen.

Drikke er ikke inkludert i prisen, annet enn nevnt i programmet, men drikkepakker kan kjøpes om bord.

Inkludert
Fly t/r Oslo – Wien med alle
skatter og avgifter
Transport t/r fra flyplassen til båten
Overnatting i utvendig lugar i 4 netter i delt dobbeltrom
Helpensjon (drikke kommer i tillegg)
En «Kapteinens middag», inkl. aperitiff
Te/kaffeservering på ettermiddagen
Vinsmaking ombord av skipets viner
Levende musikk i baren
Norsk reiseleder med god lokalkunnskap

Ikke inkludert:
Drikke ikke nevnt i programmet
Tips til besetningen og guider/sjåfører (anbefalt 7 Euro per pers./per dag – 2 Euro per pers./utflukt)
Avbestilling- og reiseforsikring

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

 • DAG 1 Avreise Oslo – Wien (M)

  Avreise fra Gardermoen. Etter ankomst til Wien kjører vi rett til Handelskai og sjekker inn på vår hyggelige elvecruisebåt Der Kleine Prinz. Når vi har funnet oss til rette i lugaren, nyter vi en velkomstdrink, presentasjon av kapteinen og hans personale med påfølgende middag.

  Avreise Oslo - Wien (M)
 • DAG 2 Wien (F, L, M)

  I dag skal vi oppleve den vakre keiserbyen. Wien er velkjent for sine praktfulle palasser, flotte arkitektur og fine juledekorasjon. Vi får høre byens spennende historie på guidet bytur. Wien har noen av Europas eldste tradisjoner for julemarked som strekker seg helt tilbake til 1290-tallet. Vi opplever julemarked og får fin stemning i løpet av formiddagen hvor vi besøker det fantastiske julemarkedet ved Rådhuset som byen er så kjent for. Her finner vi over 150 forskjellige salgsboder som selger alt fra julepynt til varm gluhwein. Vel om bord spiser vi lunsj før skipet seiler mot Budapest. I løpet av ettermiddagen som nytes om bord, vil det bli mulighet til å være med på vinsmaking. Middag om bord og levende musikk i skipets bar.

  Wien (F, L, M)
 • DAG 3 Budapest (F, L, M)

  Etter en deilig frokost om bord opplever vi Ungarns hovedstad vakkert pyntet på bytur som også inkluderer besøk på det berømte julemarkedet Vörösmarty. Ettermiddagen er til fri disposisjon til å besøke flere julemarked eller den berømte salgshallen i Budapest.
  Dette er en av Europas eldste markedshaller fra 1800-tallet. Her handler ungarerne gjerne sine berømte matvarer som kjøtt, salami, ulike pølser, gåselever, paprika og gode viner. Hallen er vakkert pyntet til jul og en opplevelse å besøke. Lunsj serveres om bord. Ettermiddagen er til fri benyttelse. Budapest er ett paradis for de som ønsker å kjøpe julegaver, klær, sko og mye annet. Ved gågaten finner vi det berømte julemarkedet som består av over hundre forskjellige salgsboder, laget i tre som små hytter. Her finnes alt fra mat og drikke til håndlagede produkter. Etter en lang dag i den flotte byen seiler vi sen ettermiddag/kveld mot Bratislava.

  Budapest (F, L, M)
 • DAG 4 Bratislava (F, L, M)

  I løpet av formiddagen passerer vi det enorme sluseanlegget Gabchikovo. Vi nyter en deilig lunsj om bord før vi legger til kai i Slovakias hovedstad. Bratislava var i mange år kroningsby for Habsburg-familien som styrte store deler av Europa. I den vakre gamlebyen opplever vi praktfulle bygninger, flott arkitektur og byens mange julemarkeder. Vi reiser på bytur i ett lite minitog før vi vandrer gjennom den gamle bydelen. Det blir tid på egen hånd til å oppleve byens julemarked før vi seiler mot Wien. Om kvelden inviterer Kapteinen til middag mens vi seiler mot Wien.

  Bratislava (F, L, M)
 • DAG 5 Avreise (F)

  Etter frokost sjekker vi ut og forlater skipet og Wien for denne gang.

MS Der Kleine Prinz, «den lille Prins», er en populær elvecruisebåt blant skandinaviske reisende. Den ble totalrenovert vinter 2016/2017 og er en førsteklasses boutique-båt med god standard. Stort soldekk, bar, liten souvenirbutikk og flott salong med panoramautsikt, restaurant med god mat og levende musikk hver kveld i barsalongen.
Båten har 45 lugarer og et mannskap på 24. Det er to dekk; hoveddekk og øvre dekk. Øvre dekk har samme type lugarer og standard som hoveddekk, men ligger høyere over elveoverflaten. På de bakerste lugarene må man forvente motorstøy. Da vi er om bord på et skip kan det imidlertid forekomme vibrasjoner og støy fra motoren i alle lugarer. Alle lugarene er utvendige, store og komfortable (16 kvadratmeter) med store vinduer som kan åpnes. Alle lugarer har to enkeltsenger. Videre har lugarene TV, luftkondisjonering, hårføner, safe og bad med dusj.

Det er helpensjon på båten fra middag første kveld til og med frokost siste dag, alle måltider blir servert om bord. Man kan levere inn tøy til vask mot betaling. Utgifter til annet på båten kan betales med Visa/Mastercard eller kontant i euro. Det er gratis wifi om bord som fungerer i fellesområdene, men det er noe begrenset signal på visse strekninger. Det er vanlig strøm og kontakter i veggen.

Drikke er ikke inkludert i prisen, annet enn nevnt i programmet, men drikkepakker kan kjøpes om bord.

For å delta på våre leserreiser må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Du må også kunne gå over lengre distanser i et normalt tempo.

Dette gjelder alle turene våre, og ikke bare vandreturene. Selv om hoveddelen av turen går med buss, tog eller båt vil det ofte bli gåturer til og fra severdigheter.

Fra kr 9.950,- pr person i dobbeltlugar (bakerst hoveddekk)

Tillegg bakerst øvre dekk: kr 250,- pr person
Tillegg hoveddekk: kr 600,- pr person
Tillegg øvre dekk: kr 850,- pr person
Tillegg enkel lugar: kr 3950,- (hoveddekk)

På bakerste lugarer må man forvente motorstøy.

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo. Varighet ca. 4,5 timer*. Flyselskap Lufthansa. Du kan sjekke inn 20 kg bagasje.
  * inkluderer mellomlanding i Munchen på ca 1 time
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.

Trenger du hjelp?
Kontakt Aller travel på telefon eller e-post.

23 89 64 70
Del innlegg