NYHET! Elvecruise på Mekong

NYHET! Elvecruise på Mekong

Laos og Thailand med det gylne triangel. Opplev mektige Mekong fra Vientiane, oppstrøms til Chiang Rai i Nord-Thailand!

Høydepunkter:
Vientiane, hovedstaden i Laos med tempelet Pha That Luang.
Luang Prabang, den tidligere kongebyen som er en av Asias vakreste byer med UNESCO-status.
Det gylne triangel med innblikk i lokal kulturarv, mennesker og natur.
Pak Ou grottene og vannfallet Kuang Si på Mekong- elven

Reiserute: Vientiane – Pak Lay – Tha Deua – Kuang Si – Luang Prabang  – Pak Ou – Pakbeng – Pak Tha – Huay Xai – Golden Triangle

I løpet av 14 minneverdige dager får du unike opplevelser i møte med steder og mennesker, på en tur av høy kvalitet med en rekke utflukter inkludert underveis.

Turen starter med fly til Bangkok og videre til Vientiane, for ombordstigning på det mange mener er Asias vakreste og mest spektakulære elvecruise.

På elvecruiset fra Vientiane til Chang Rai disponerer vi hele det praktfulle skipet Mekong Pearl for vår gruppe. Skipet er førsteklasses, bygget i 2017, og har til sammen 15 lugarer over to dekk, med et mannskap på 18 som vil ta utrolig godt vare på oss.

Samtlige lugarer er utvendige med enten fransk balkong eller balkong, og utstyrt med dusj/wc og aircondition. På dekk 2 er det restaurant og barområde, samt et soldekk med et lite spa. Underveis serveres det smakfulle og fargerike måltider hver dag. Utflukter i land med lokale guider og vår lokalkjente norske reiseleder er også inkludert.

Reiseleder er Rune Vik, som har vært på Mekong – elven og reiseleder i Asia en rekke ganger før – her vil dere bli tatt meget godt vare på under hele turen.

Oktober er normalt en gunstig reisemåned klimamessig. Regntiden er over, og været er vanligvis stabilt godt og varmt.

Prisen inkluderer:
Fly Oslo / Bergen – Vientiane – retur Chang Rai – Oslo / Bergen
(Vi hjelper gjerne med tilslutning fra andre byer i Norge!)
En hotellovernatting i Bangkok med frokost før og etter cruiset
Samtlige transfers
Cruise i utvendig lugar på Mekong Pearl
Helpensjon om bord
Utflukter og transporter iht. program
Foredrag og cruise director om bord
Dyktig, norsk reiseleder fra Cruisespesialisten

Ikke inkludert:
Drikke og andre personlige utgifter før og under cruiset
Tips til betjeningen på skipet
Visum til Laos, ca USD 30 som arrangeres underveis.

Dagsprogram

Dag 1, 8. oktober, fly til Bangkok

Flyavreise fra Norge er med KLM på tidlig ettermiddag. Flybytte i Amsterdam og så videre direkte til Bangkok. Flytid Amsterdam – Bangkok er 11 timer, vi sørger for god serieplassering og tilbyr også rimelig oppgradering til Economy Comfort, som gir mulighet for bedre benplass og er i en egen seksjon av flyet.

Dag 2, 9. oktober, Bangkok

Etter ankomst Bangkok blir vi hentet med egen buss og har en innledende bysightseeing inkludert Grand Palace, før innsjekk på vårt hotell.
Hotellet heter Century Park Hotel, og er et godt og sentralt 4 * hotell med to restauranter, utendørs basseng og takterrasse

Dag 3, 10. oktober, Vientiane

Tidlig ettermiddag tar vi fly fra Bangkok til Vientiane, hovedstaden i Laos.
Flyturen er på rett i overkant av en time, og etter ankomst blir vi møtt av representanter for rederiet. Vi får tid til en kort sightseeingtur som inkluderer blant annet

Pha That Luang tempelet og Wat Sisaket, før ombordstigning på Mekong Pearl.
Første kvelden går med til velkomstmøte, middag og å gjøre seg kjent ombord på det hyggelige skipet Mekong Pearl.

Dag 4 og 5, 11 og 12. oktober, cruisedager

Vi starter elvecruiset oppstrøms på Mekong. Med det komfortable elvecruiseskip som base kan du nyte vennlige smil, god service og utsikten mens skipet seiler på plasser av elven som tidligere var uframkommelige.

I løpet av disse dagene vil det bli arrangert utflukter i land, samt presentasjoner og filmer om bord som omhandler området som besøkes. Vi besøker også en liten bosetning langs elvebredden, for å treffe lokale innbyggere i deres eget miljø. Om nettene ankrer skipet opp.

Dag 6, 13. oktober, Pak Lai

I løpet av turen reiser vi gjennom 800 km med vill og vakker natur. Denne dagen stopper vi i Pak Lai, der vi besøker et fargerikt lokalt marked. Vi ankrer opp nær grensen mellom Laos og Thailand.

Dag 7, 14. oktober, Tha Deua

I løpet av formiddagen besøker vi en lokal landsby, før vi passerer den omdiskuterte demningen ved Sayaboury, der cruise director om bord vil informere om bakgrunnen for byggverket. Ved Tha Deua ser du også fergepunktet mellom provinsene Luang Prabang og Sayaboury

Dag 8, 15. oktober, Kuang Si – Luang Prabang

En utflukt fra skipet tar oss til Kuang Si – et av de vakreste fossefallene i Laos.
I løpet av ettermiddagen ankommer vi Luang Prabang, som tidligere var kongebyen i Laos, og som nå står på Unescos verdensarvliste. Utflukten tar oss med på høyden Phou Su, med vakker utsikt over Mekong og skipet. Ferden går videre til et kveldsmarked, og så middag med lokal underholdning om bord. Skipet overnatter i Luang Prabang.

Dag 9, 16. oktober , Luang Prabang

I dag har vi en heldagsightseeing i Luang Prabang – nyt dagen med spennende inntrykk og gode måltider!

Dag 10, 17. oktober, Luang Prabang – Pak Ou

Etter å ha besøkt en produsent av den lokale likøren Lao – Lao er det muligheter for å bli med på en utflukt gjennom jungelen til de berømte Pak Ou – grottene!
Her er det tusener av små Buddha-statuer og grottene er virkelig minneverdige.

Vi ankrer opp på en nydelig sandbank, kun omgitt av naturen.

Dag 11, 18. oktober, Pakbeng

Vi fortsetter oppstrøms og passerer elefantplantasjer og det lokale markedet i Pakbeng.

Dag 12, 19. oktober, Pak Tha

Dagen benyttes til å cruise i den nordlige delen av Laos, med grønn og frodig natur.
I landsbyen Pak Tha kan du gå ombord i long- tail båt for å besøke Kmhu før avskjedsmiddag om bord.

Dag 13, 20. oktober, Chiang Rai – Bangkok

Vi tar avskjed med skipet og mannskapet om morgenen, og passerer grensen mellom Laos og Thailand. I Chiang Rai har vi bysightseeing, inkludert opium- museet. Vi befinner oss i det gyldne triangel, som tidligere var beryktet for sin opiumproduksjon.

På ettermiddag kjører vi til flyplassen for fly tilbake til Bangkok, der vi overnatter på Novotel. Hotellet ligger vis a vis flyterminalen, og er derfor velegnet til en siste overnatting.

Dag 14, 21. oktober, Bangkok

Flyavreise fra Bangkok er kl. 12.00, og med flyplasshotell er det enkelt og bekvemt å sjekke inn på morgenen. Returreisen er via Amsterdam med KLM, og grunnet tidsforskjell er vi hjemme i Norge på kvelden samme dag.

 

På elvecruiset fra Vientiane til Chang Rai disponerer vi hele det praktfulle skipet Mekong Pearl for vår gruppe. Skipet er førsteklasses, bygget i 2017, og har til sammen 15 lugarer over to dekk, med et mannskap på 18 som vil ta utrolig godt vare på oss.

Samtlige lugarer er utvendige med enten fransk balkong eller balkong, og utstyrt med dusj/wc og aircondition. På dekk 2 er det restaurant og barområde, samt et soldekk med et lite spa.

Les mer om skipet her.

For å delta på våre leserreiser må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Du må også kunne gå i et normalt tempo.

Dette gjelder alle turene våre, og ikke bare vandreturene. Selv om hoveddelen av turen går med buss, tog eller båt vil det ofte bli gåturer til og fra severdigheter.

Avreise 8. oktober 2019 – 14 dager

Priser per person:
Dobbeltlugar Main Deck Kr 44.900,-
Superior Main Deck Kr 48.900,-
Superior Upper Deck Kr 49.900,-
Deluxe Upper Deck Kr 54.900.-

Last ned turprospektet her

Cruisespesialisten

www.cruisespesialisten.com
gruppe@cruisespesialisten.com
Telefon 55 59 68 40 (tast 2)

Trenger du hjelp?
Kontakt Cruisespesialisten på telefon eller e-post.

55 59 68 40 (tast 2)
Del innlegg