Kulturens perler i Krakow

Kulturens perler i Krakow

Krakow er en smeltedigel av gammel og ny historie, et arkitektonisk mesterverk og hjertet av polsk kultur og historie.

Høydepunkter:
√ En av verdens vakreste byer
√ Det jødiske området og slottet
√ Saltgruvene i Wieliczka
√ Auschwitz og Birkenau

Her ligger historien om 2. verdenskrig, kjente og ukjente synagoger, den vel bevarte historiske arkitekturen bak den gamle bymuren og de imponerende saltgruvene i Wieliczka som står på UNESCOS verdensarvliste. På samme liste står også konsentrasjonsleirene Auschwitz-Birkenau, en mektig opplevelse som du vil ha med deg resten av livet.

Vi bor på et førsteklasses hotell midt i sentrum, der vi har tilgang til byens severdigheter, og med oss har vi vår dyktige norske reiseleder Sissel Martinussen.

Opplev fortryllende Krakow med oss på denne kulturreisen!

Tilbakemelding fra tidligere gjester:
«Reiseleder var veldig kunnskapsrik og behagelig. En kjempeflink og hyggelig dame som dere kan være stolte av!»

«Turen til Saltgruven var en flott opplevelse! Jeg gikk ned forkjølet og kom opp igjen helt frisk. Alt var helt topp!»

Prisen inkluderer:
Fly t/r Oslo – Krakow med
alle skatter og avgifter
4 netter med frokost på
Hotel Puro ****
1 velkomstmiddag i
hotellets restaurant
1 avskjedsmiddag på lokal
hyggelig restaurant
All transport, utflukter og innganger
som nevnt i program
Lokale guider
Norsk reiseleder

Ikke inkludert:
Avbestillings- og reiseforsikring
Øvrige måltider
Tilslutning fra andre byer i Norge
Tips

Vår kjære vestlending Sissel har et usedvanlig godt humør er svært interessert i historie, kulturformidling og samfunnsforhold. Hun har lang erfaring som reiseleder og er opptatt av å bidra til gode og trygge reiseopplevelser – både for den enkelte og i gruppefelleskapet.

Tilbakemeldinger fra tidligere Krakow-turer;

– Hun var avbalansert og tydelig til stede
– Perfekt dame i rett jobb!
– Hyggelig Bergensdame. Hun gjorde jobben sin,og var der for oss
– Humoristisk, inkluderende og hyggelig reiseleder

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

Dag 1  Ankomst og innsjekk (M)
Ankomst Krakow. På vei inn til vårt hotell får vi litt informasjon om reisemålet og programmet vårt. Etter innsjekk på hotellet tar går vi på en lite byvandring med vår reiseleder og inntar en velkomstmiddag om kvelden.

Dag 2  Gamle Krakow (F)
Dagen benyttes til å bli kjent med gamle Krakow, det utrolige jødiske området og slottet.

I dag er Kazimierz en livlig og hyggelig bydel med kafeer, gode restauranter og spennende butikker. Da Tyskland invaderte Polen i 1939 bodde det 65 000 jøder i Krakow, og bare 6000 av dem overlevde. På vår tur rundt i bydelen ser vi både det gamle og det nye Krakow.

Vi starter vår tur fra hotellet til fots rundt i den gamle bydelen, vi blir så plukket opp med buss som tar oss til det jødiske området. Her besøker vi blant annet den gamle synagogen og går rundt i Kazimierz området. Deretter tar bussen oss til Podgorze-bydelen. Det var her den jødiske ghettoen ble opprettet under Andre verdenskrig, og på bydelens store torg ble det avgjort hvem som skulle bli i ghettoen og hvem som skulle sendes til konsentrasjonsleirene. I dag er torget et minnesmerke, og det står 70 tomme stoler der som symboliserer jødenes etterlatte eiendeler.  Så kjører vi til Wawel Hill. Etter et vandrende besøk på Wawel Hill returnerer vi med buss til hotellet. Resten av dagen til fri disposisjon.

Dag 3  Auschwitz og Birkenau (F)
Omtrent seks mil fra Krakow ligger konsentrasjonsleiren Auschwitz.
Det folk flest kaller Auschwitz, er egentlig to leirer et par kilometer fra hverandre. Auschwitz 1 med sitt velkjente Arbeit Macht Frei-skilt ser nesten ut som et vanlig 50-talls borettslag med sine toetasjes murgårder med velholdte gangstier mellom. Men det er bare til du begynner å lese på skiltene og besøke rom fylt med hundretusener av barnesko, briller, kofferter med navn og adresser eller tonnevis av hår. Og du ser de doble elektriske piggtrådgjerdene, vakttårnene, galgene og krematorieovnene.
Den andre leiren, Birkenau, var tretti ganger større og atskillig mer primitiv. Den ble i motsetning til Auschwitz, som egentlig var et fengsel for politiske fanger, spesielt bygd for å få maskinmessig effektivitet i henrettelsene med store gasskammer og krematorier. Hit ankom de beryktede togene med jøder fra hele Europa. Vi kjører tilbake til Krakow på ettermiddagen der det blir tid til å fordøye alle inntrykk.

Dag 4  Saltgruvene og Wieliczka (F,M)
Etter frokost står utflukt til saltgruvene med den underjordiske kirken Wieliczka på programmet.  I Wieliczka, ca 10 km utenfor Krakow, venter en underjordisk opplevelse i en 700 år gammel saltgruve. Gruven er en labyrint med ganger og sjakter fordelt over 9 etasjer. På vårt besøk i de tre øverste nivåene ser vi uthugde huler, sjakter og kapeller med altere og helgener, alt hugd ut i salt. Denne gruven ble i 1978 oppført på UNESCOs liste over verdensarvsteder. Underveis hører vi om arbeidet i gruven og de mange historiene som knytter seg til gruven. Man må ha på seg gode sko på denne utflukten da det er en del trapper her. Det er bestilt heis, men denne blir først bekreftet når vi er på stedet.
Middag på Restaurant Cyrano de Bergerac på kvelden.

Dag 5  Hjemreise til Norge (F)
Etter frokost reiser vi til flyplassen for å fly hjem til Norge.

F=frokost, M=middag

HOTEL PURO ****
Ogrodowa 10, Gamlebyen
31-155 Krakow

Godt firestjerners hotell som ligger midt i sentrum med gangavstand til det vakre hovedtorget Market Square. Sentralbanestasjon i Kraków ligger bare 200 meter unna, i likhet med det populære kjøpesenteret Galeria Krakowska. Hotellet har en salong hvor du kan slappe av og du kan nyte spesialiteter som hjemmelagde terter, kaker og nytraktet kaffe i Dystrykt One Brasserie & Bar.

Alle rom er innredet i lyse farger og har store vinduer. De er moderne utstyrt med flatskjerm TV, safe, bad med dusj/WC, air-condition, telefon, minibar og gratis wifi.

For å delta på våre leserreiser må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Du må også kunne gå i et normalt tempo.

Dette gjelder alle turene våre, og ikke bare vandreturene. Selv om hoveddelen av turen går med buss, tog eller båt vil det ofte bli gåturer til og fra severdigheter.

Tillegg for enkeltrom kr 1.950,-

Flytider med Norwegian:

12.mar:     Oslo – Krakow     10:00-12:05

16.mar:     Krakow – Oslo     11:35-13:40

Ønsker du tilslutning fra andre byer er vi behjelpelige med det. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.

Trenger du hjelp?
Kontakt Aller travel på telefon eller e-post.

23 89 64 70
Del innlegg