Julefeiring i Roma

Julefeiring i Roma

Bli med å feire julen sammen med vår faste reiseleder Nils Krister Larsen og hans kone Siri Holst Larsen, som er kunsthistoriker. De har arrangert reiser til Roma i nærmere 20 år, og er veldig glade for å dele av sine kunnskaper med deg.

Høydepunkt:
√ Meget bra og sentralt hotell
√ Midnattsmesse julaften
√ Lokalkjent guide og reiseleder
√ Festlunsj 1. juledag

Roma med Vatikanstaten er kristendommens sentrum og pilegrimenes viktige mål. Midnattsmessen i Peterskirken er noe de fleste har et forhold til. Det å kunne ta del i den katolske julefeiringen er en stor og inntrykksfull opplevelse.

Vi vil ha daglige vandringer for å se noe av all den kunsten, kulturen og historien som Roma rommer. På disse spaserturene vil vi få en fornemmelse av hvordan romerne forbereder seg til høytiden.  Musikk hører også julen til, så de som vil kan få oppleve midnattsmessen i Peterskirken julaften. For dem som ønsker flere konsertopplevelser, vil det finnes mange muligheter. Orientering vil bli gitt til de interesserte.

Vi bor godt og sentralt, og sammen vil vi oppleve en spesiell jul i Roma med mye kultur og hyggelig samvær samt god mat og drikke.

‘Det er våre kunnskaper og vår kjærlighet til Roma vi vil dele med dere, slik at vi kan gi dere en jul rik på gode, glade og minnerike opplevelser.’

Prisen inkluderer: 
• Fly tur retur Oslo – Roma med alle skatter og avgifter
• Overnatting 5 netter med frokost på Hotel Ponte Sisto Roma ****
• 3 middager
• 1 festlunsj på hotell
• Midnattsmesse julaften
• Busstransport, utflukter og severdigheter i henhold til program
• Norsk reiseleder med på reisen
• Norsk kunsthistoriker med på reisen

Ikke inkludert: 
• Reise- og avbestillingsforsikring
• Øvrige måltider og drikke
• Byskatter på hotellet, ca. EUR 6 pr. person per natt
• Tips
• Tilslutning

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

DAG 1: AVREISE (-)
Avreise fra Oslo med Norwegian til Roma. Ankomst på kvelden og buss fra flyplassen til vårt hotell for innsjekk.

DAG 2: BYVANDRING I DEN GAMLE GHETTOEN OG AVENTIN HØYDEN (F, M)  
Etter frokost vandrer vi til den gamle ghettoen og videre opp på Aventin høyden. Herfra har vi en fantastisk utsikt over Tiberen til Vatikanet. På veien besøker vi blant annet kirken St. Maria in Cosmedin og St. Sabina. Felles middag på lokal restaurant på kvelden.

DAG 3: BYVANDRING TRASTEVERE (F)
Etter frokost vandrer vi til bydelen Trastevere. Her besøker vi blant annet den vakre basilikaen Santa Maria in Trastevere  hvor vi kan overvære en messe. Etter messen kan de som vil, vandre med opp til Janiculumhøyden. Herfra får vi et overveldende utsyn over Roma. På veien stopper vi også ved den mektige skulpturen av Garibaldi. Ettermiddagen og kvelden fri til egen disposisjon.

DAG 4: JULEVANDRING, JULAFTEN OG MIDNATTSMESSE (F, M)
Etter frokost skal vi se på julekrybbene som kirkene er prydet med. Det å sette fram julekrybben er en av de viktigste tradisjonene i Italia. På vår vandring skal vi også se noen av Caravaggios (en av Italias store malere) malerier. Mange av hans verk henger i kirkene. Det vil så bli litt fritid før vi samles igjen for en felles julemiddag. Butikker, kafeer, museer holder åpent og det vil også være mulig å besøke Colosseum eller Forum Romanum. Etter middagen avslutter vi julekvelden med å overvære midnattsmessen.

DAG 5: FESTLUNSJ OG BYVANDRING (F, L, M)
Frokost på hotellet. Formiddagen fri til egen disposisjon. Første juledag er den viktigste dagen i den katolske julehøytiden. Vi samles til en stor festlunsj – slik italienske familier samler seg hjemme denne spesielle høytidsdagen. Etter lunsj har vi litt tid på egenhånd før vi spaserer en liten runde for å ta farvel med byen for denne gang. Vi ser blant annet Spansketrappen og Trevifontenen. Avslutningsvis spiser vi et lett kveldsmåltid sammen.

DAG 6: HJEMREISE (F)
Etter frokost til avtalt tid kjører vi til flyplassen for avreise til Oslo Gardermoen.

F=Frokost    L=lunsj        M=Middag

PONTE SISTO HOTEL ROMA ****
Via dei Pettinari 64
00186 Roma

Dette 4 – stjerners hotellet var et tidligere kloster og ligger i sentrum av Roma, 350 meter fra Campo de’ Fiori. Pantheon og Trevi-fontenen ligger omtrent 15 minutters gange unna. Hotellet har en restaurant, bar, kiosk, hage, takterrasse og en døgnåpen resepsjon. Rommene har gratis wifi, air-condition, TV, telefon, safe, minibar og bad/toalett med hårføner.
    

Tillegg for enkeltrom kr 2.950,-

Flytider med Norwegian:
21.des:        Oslo Gardermoen – Roma             17.55 – 21.05
26. des:        Roma – Oslo Gardermoen             13.50 – 17.00

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med det. Ta kontakt med oss for pris og muligheter.

Trenger du hjelp?
Kontakt Aller travel på telefon eller e-post.

Del innlegg