Musikkfest i Dublin i januar 2021

Musikkfest i Dublin i januar 2021

For femte år på rad inviterer vi på en reise i Irsk folkemusikk og til et hyggelige Dublin i full feststemning! Det er duket for både musikalske, kulturelle og sosialt hyggelige stunder, og med oss har vi vår skandinavisktalende og dyktige guide Annie Dale, som selv er engasjert i musikkmiljøet.

PS! Du kan bestille denne og alle andre utenlandsturer fra Aller Travel helt uten forpliktelser. Les mer her!

Høydepunkter:
Festivalen Tradfest
Utflukt til Malahide slott
Utflukt til Kilkenny
Hooley Night på Johnnie Fox`s

musikkmiljøet.

Festivalen «TradFest» er en årlig begivenhet som byr på konserter og musikalske opplevelser i fem hele dager til ende. Alt foregår i hjertet av Dublin og konserter arrangeres i hele byen, inkludert Dublin Slott, Rådhuset, St.Patricks Cathedral og mer intime historiske steder som The House of Lords og St.Werburgh Church. Området rundt Dublin byr dessuten på vakre landskap, spennende kulturhistorie og storslåtte severdigheter.

Vi legger opp til 3 arrangerte konserter i løpet av oppholdet, bytur med omvisning og lunsj på Guiness Store house, utflukt til Malahide slott og Hooley Night med levende musikk, show og middag på populære Johnnie Fox`s Pub. Det blir i tillegg i år en ekstra fridag i Dublin samt mulighet for utflukt til middelalderbyen Kilkenny. Reiseleder legger opp til felles måltider slik at gruppen samles.

Programmet for festivalen er ikke endelig satt, så vi kommer tilbake med informasjon om konsertene så fort som mulig.

Cassidys Hotel ligger sentralt øverst i O`Connell Street, bare 10 minutters gange fra Temple Bar-området – perfekt for en gruppe som skal på Tradfest!

Prisen inkluderer:

 • Fly t/r Oslo – Dublin med alle skatter og avgifter
 • Transport flyplass – hotell t/r
 • 5 netter med frokost på Cassidys Hotel ***
 • 1 middag på lokal restaurant
 • 1 middag og show på Johnny Fox`s Pub
 • Byrundtur m/ buss og guide samt omvisning og lunsj på Guinness Store house
 • 3 Tradfest-konserter
 • Utflukt til Malahide slott m/ omv.
 • Skandinavisktalende lokalguide som reiseleder fra ankomst

Ikke inkludert:

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Tips og øvrige måltider
 • Valgfri utflukt til Kilkenny med inngang til St Canice’s Cathedral og lunsj (kr. 890 pr. pers. v/min. 15 pers)
 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

  DAG 1 Ankomst Dublin (M)

  Avreise fra Norge på morgenen og ankomst Dublin på formiddagen. Her møter vi vår guide og reiseleder Annie og med buss tar vi oss til vårt hotell for innsjekk. Det blir litt tid til avslapping før vi rusler ut for velkomstmiddag.

  DAG 2 Omvisning Dublin (F, L)

  Etter en deilig irsk frokost starter vi dagen med en bytur med buss og guide, for å lære Dublin bedre å kjenne. I løpet av byturen passerer vi hovedgaten O’Connell Street, det nye monumentet Spire of Dublin og hovedpostkontoret GPO, som før i tiden var en viktig plass for den irske kampen om selvstendighet. Vi ser Dublins glansfulle kvartaler samt parkene St. Stephen’s Green og Phoenix Park, som påminner om glamour på 1700-tallet. De nye bygningene viser den moderne og livlige hovedstaden.
  Vi runder av med besøk og lunsj på Guinness Storehouse. I hjertet av St.James`s Gate Brewery ligger Guinness Bryggeri, som er Irlands største turistattraksjon. Her får vi lære oss om den glansfulle historien som strekker seg nesten 250 år tilbake i tiden. Bryggeriet ble bygget i 1904 for å huse apperater for gjæringsprosessen. Denne fantastiske bygningen er bygget etter Chicago-arkitektur, med massive stålbjelker som holder strukturen oppe. På slutten av omvisningen når vi The Gravity Bar, hvor vi får smake på en velfortjent Guinnessøl.

  Fri ettermiddag og middag på egenhånd før vi på kvelden møtes for vår første Tradfest-konsert. Vi kommer tilbake med informasjon om konsertene så fort programmet er klart fra festivalen.

  Omvisning Dublin (F, L)

  DAG 3 Fridag / Valgfri utflukt (F)

  Dagen er fri til å utforske byen og festivalen på egenhånd.

  Det er også mulig å være med på en heldags utflukt til Kilkenny for de som ønsker det (kr. 890,- pr. pers m/lunsj – min. 15 deltakere).

  Avreise fra hotellet med buss til middelalderbyen Kilkenny (ca. 2 timer). På 1640-tallet var Kilkenny Irlands hovedstad i sju år. Ved ankomst får vi en omvisning på St Canice Cathedral. Vi spiser lunsj på Matt the Millers før vi returnerer til Dublin.

  På ettermiddagen treffes vi på avtalt sted for kveldens konsert.

  Fridag / Valgfri utflukt (F)

  DAG 4 Fridag (F, M)

  Dagen er fri til å utforske byen og festivalen på egenhånd.

  På ettermiddagen tar bussen oss til Johnnie Fox`s Pub, som ligger i Glencullen i Dublin-fjellene. Johnnie Fox’s er en av de mest berømte tradisjonelle pubene i Irland, og definitivt den med høyest beliggenhet. Deres Hooley Experience show er verdenskjent for sin originalitet og unike atmosfære.
  Vi serveres en 4-retters middag som følges av live irsk musikk, alt fra tradisjonell folkemusikk til ballader og allsang. Musikken akkompagneres av Johnnie Fox berømte dansere. Den kjente Riverdance-koreografen Belinda Murphy har satt sammen programmet. Danseshowet har blitt utnevnt til et av de beste kulturelle show i landet. Kvelden avsluttes rundt midnatt og bussen tar oss tilbake til hotellet.

  DAG 5 Utflukt til Malahide Slott (F)

  På formiddagen blir det halvdags utflukt til det kjente Malahide Slott hvor vi får en guidet omvisning.

  Malahide slott ligger i en 100 hektars park ved den vakre kystbyen Malahide. Slottet var både en festning og et privat hjem i nesten 800 år. Den adelige familien Talbot bodde her mellom 1185 og 1973, når den siste Lord Talbot døde. Slottet er vakkert innredet med møbler fra tiden, samt en stor samling irske portretter, de fleste fra the National Gallery. Det finnes en souvenirshop og restaurant i slottet. Lunsj på egenhånd før vi returnerer til Dublin.

  På ettermiddagen treffes vi på avtalt sted for kveldens konsert.

  Utflukt til Malahide Slott (F)

  DAG 6 Avreise (F)

  Etter frokost sjekker vi ut og vår buss tar oss til flyplassen for retur til Norge.

TradFest festivalen pågår i 5 dager fra 27.- 31.januar 2021. I 13 år har Temple Bar arrangert denne festivalen i slutten av Januar. Festivalen er en kombinasjon av store konserter, gratis pub-konserter og gatemusikk. Det finnes også utstillinger, workshops, filmvisninger, utendørs musikk og irske blåseband på gatene i Temple Bar området.

Konserter foregår i hjertet av Dublin og lokaler inkluderer Dublin Slott, Dublin City Hall, St.Patricks Cathedral og mindre og mer intime steder som The House of Lords, St. Werburgh kirke og St. Michan kirken. Alle arenaer ligger i gangavstand fra hverandre og Temple Bar området.

CASSIDYS HOTEL ***
Cavendish Row, Upper O`Connell Street
D1 Dublin

Cassidys hotel er et familiedrevet og sentralt hotell som ligger øverst i O’Connell Street, overfor Gate Theatre. Det tar ca. 10 minutter å gå til Trinity College, Dublin Castle, flere butikker og restauranter og utestedene i Temple Bar. Hotellet ligger i tre georgianske byvillaer, og tilbyr døgnåpen resepsjon, bar og bistro, room service og treningsrom.
Cassidys har også en uformell restaurant, innredet med kostbar mahogni og skinnmøbler. Her serveres moderne irsk mat i tillegg til en tradisjonell frokost hver morgen.
Rommene har blendingsgardiner, en flatskjerm-TV med satellittkanaler, safe og bad med hårtørker. Du kan også lage deg en kopp kaffe og te, og du har tilgang til gratis Wi-Fi.

Dublin er Irlands hovedstad og byen har nesten 1,5 millioner innbyggere. Byen ligger på den østlige siden av Irland, ved munningen av elven Liffey. Dublin ble grunnlagt av vikingene og ble hovedstad da normannerne invaderte. I løpet av 1600-tallet ekspanderte byen raskt og var for en kort tid den nest største i britisk herredømme. Da øya ble delt inn i Nord-Irland og Irland i 1922, ble Dublin hovedstaden i Republikken Irland.

Dublin er et populært reisemål som tilbyr noe for alle. Guinness og Jameson er det de fleste tenker på først, og deres bryggerier er vel verdt et besøk. Det er mange museer – de fleste av dem gratis, og svært gode puber og butikker. Her er Dublin Castle, Christchurch Cathedral og mange bygninger med en lang og ofte sterk historie. En guidet tur i Dublin gir besøket en dybde og forståelse av irsk historie.

Dublin er et paradis for shoppere, og det kompakte sentrum gjør at du kan utforske de mange shoppingområdene til fots. De viktigste shoppinggatene i sentrum er Grafton Street og Henry Street. Butikkene er åpne hver dag unntatt 1.juledag og 1.påskedag.

Dublin ble valgt som en UNESCO City of Literature og mange kjente forfattere har levd og besøkt denne byen. Dublin er kjent for sine teatre, spesielt kjent er Abbey Theatre og det nye Grand Canal Theatre.

Temple Bar og dens omgivelser er sentrum for Dublins natteliv. Med mange puber, klubber og restauranter er det noe for enhver smak. Mange puber har levende musikk og det er mulig å bestille en irsk aften med musikk og Riverdance danseshow.

Rundt Dublin finner man flere slott, fantastisk vakre fjell og klostre som den Hellige St. Patrick sies å ha levd i. For de som er interessert i historie er også Newgrange steingrav innen rekkevidde med en times reise fra Dublin.

For å delta på våre leserreiser må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Du må også kunne gå i et normalt tempo.

Dette gjelder alle turene våre, og ikke bare vandreturene. Selv om hoveddelen av turen går med buss, tog eller båt vil det ofte bli gåturer til og fra severdigheter.

Tillegg for enkeltrom kr 2.650,-

Har du behov for tilslutning fra andre byer er vi selvfølgelig behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for priser og muligheter. I noen tilfeller må overnatting på Gardermoen påregnes på ut- og/eller hjemreise, grunnet tidlig avreise eller sen ankomst. Vi gjør oppmerksom på at alle tider er lokale tider.

 • Avgang fra Oslo. Avgang 10:30. Beregnet ankomst 11:50. Retur: Avgang 15:20. Beregnet ankomst 18:30. Flyselskap Norwegian. Du kan sjekke inn 20 kg bagasje.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.

Trenger du hjelp?
Kontakt Aller travel på telefon eller e-post.

23 89 64 70
Del innlegg