Opera av Verdi i Krakow

Opera av Verdi i Krakow

Dette er reisen for deg som er glad i opera og kultur! Vi skal oppleve Giuseppe Verdis berømte opera «Nabucco» i Krakow International Congress Center og samtidig bli kjent med Polens nest største by.

Høydepunkter:
√ Gode billetter til operaen Verdis Nabucco
√ Wieliczka saltgruver
√ Utflukt til Zakopane
√ Mye inkludert

Vakre Krakow skuffer aldri – her ligger historien om 2. verdenskrig, den vel bevarte historiske arkitekturen bak den gamle bymuren og de imponerende saltgruvene i Wieliczka som står på UNESCOS verdensarvliste.

Kraków ligger ved elven Wisła og har tradisjonelt vært et av Polens ledende sentre for vitenskap, kultur og kunst, og var landets hovedstad fra middelalderen og frem til 1596. Byen regnes som Polens kulturhovedstad, og trekker til seg over 7 millioner turister årlig.

Vi bor på et førsteklasses hotell midt i sentrum, der vi har tilgang til byens severdigheter, og med oss har vi vår dyktige reiseleder Nils Krister Larsen.

«Reiseleder Nils Krister Larsen var veldig kunnskapsrik og behagelig. En kjempeflink og hyggelig mann som dere kan være stolte av!»
Tidligere gjest

Opplev fortryllende Krakow med oss på denne kulturreisen!

Prisen inkluderer:
Fly t/r Oslo – Krakow med alle skatter og avgifter
3 netter med frokost på Grand Ascot Hotel ****
1 lunsj ved ankomst på hotellet
3 middager på lokale restauranter
Guidet byvandring med skandinavisktalende guide
Utflukt til Wieliczka saltgruver med lokal guide og skandinavisktalende oversetter
Utflukt til Zakopane med skandinavisktalende guide
Lunsj i Zakopane
Billetter til operaforestilling, premium kategori
All transport i programmet
Norsk reiselede

Ikke inkludert:
Avbestillings- og reiseforsikring
Tips, drikke og øvrige måltider
Tilslutning (kun mulig fra Stavanger)

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

Dag 1  Ankomst og innsjekk (L, M)
Vi ankommer Krakow tidlig formiddag og tar buss inn til hotellet. Ved ankomst spiser vi lunsj på hotellet før vi sjekker inn. Etter innsjekk blir det guidet byvandring i gamlebyen før vi inntar velkomstmiddag på en hyggelig restaurant på kvelden.

Dag 2  Wieliczka saltgruver og opera (F, M)
Etter frokost står utflukt til saltgruvene med den underjordiske kirken Wieliczka på programmet.  I Wieliczka, ca 10 km utenfor Krakow, venter en underjordisk opplevelse i en 700 år gammel saltgruve. Gruven er en labyrint med ganger og sjakter fordelt over 9 etasjer. På vårt besøk i de tre øverste nivåene ser vi uthugde huler, sjakter og kapeller med altere og helgener, alt hugd ut i salt. Denne gruven ble i 1978 oppført på UNESCOs liste over verdensarvsteder. Underveis hører vi om arbeidet i gruven og de mange historiene som knytter seg til gruven. Man må ha på seg gode sko på denne utflukten da det er en del trapper her. Det er bestilt heis, men denne blir først bekreftet når vi er på stedet.

Vi spiser en tidlig middag i sentrum, før bussen henter oss for turens høydepunkt; Operaen Nabucco på Krakow International Congress Center. Vi har billetter i premium kategori.

Dag 3  Zakopane (F, L, M)
Dagens utflukt går til Zakopane i Tatra-fjellene, et av Polens mest besøkte steder. Her får vi oppleve den unike atmosfæren i en Polsk fjellandsby. Middelalderkirker, majestetisk fjellutsikt, trearkitektur og mye mer venter oss. Vi får en guidet omvisning før vi spiser lunsj på en lokal restaurant. Det blir mulighet for å ta fjellheis opp til Gubalowka-fjellet, hvor vi får en fantastiske utsikter over Tatra-fjellene. Vi får også en presentasjon i hvordan den tradisjonelle osten Oscypek blir laget, og det blir mulighet for smaksprøver samt å kjøpe med seg ost. På kvelden spiser vi avskjedsmiddag på en god restaurant i Krakow.

Dag 4  Hjemreise til Norge (F)
Etter frokost reiser vi til flyplassen for å fly hjem til Norge.

F=frokost     L=lunsj     M=middag

VI BOR PÅ FØLGENDE HOTELL:

Hotel Grand Ascot ****
Józefa Szujskiego 4, Gamlebyen
31-123 Krakow

Godt hotell som ligger i Krakow sentrum, kun 600 meter fra Rynek Główny (Stortorget) samt i kort gangavstand fra flere severdigheter og attraksjoner i gamlebyen. Hotellet tilbyr en restaurant og en bar.

Alle rom har klimaanlegg, te- og kaffekoker, kjøleskap, strykejern, TV, skrivebord, safe og gratis Wi-Fi. Her finnes også en badstue, et treningsstudio, konferanselokaler og en døgnåpen resepsjon. Du finner den kjente jødiske bydelen Kazimierz 2 km. unna, og sentralstasjonen 1,5 km. unna. Overnattingsstedet ligger 12 km. fra Balice lufthavn.

    

Nabucco er en opera i fire akter av Giuseppe Verdi, med en italiensk libretto av Temistocle Solera, basert på en bibelsk historie (2. Kong. 24f) og et skuespill fra 1836 av Auguste Anicet-Bourgeois og Francis Cornue. Nabucco var Verdis tredje opera; den fikk urpremiere i 1842.

Operaen var med på å befeste Verdis rykte som operekomponist, især hans slavekor, der de jødiske slavene synger «Va’ pensiero, sull’ali dorate» («Flyv, tanke, på gyldne vinger»). Sangen, som utvilsomt ble den mest populære, handler om et folk som savner sitt hjemland. Den fikk ingen aktiv rolle i selve samlingen av Italia, men raskt etterpå ble den et symbol på det samlede Italia.

Operaen handler om jødenes lidelse mens de blir angrepet, bekjempet og kastet ut av sitt hjemland av kong Nebukadnesar II (Nabucco på italiensk). Den historiske bakgrunnen er bakteppet på et romantisk og politisk plott.

Helten: Gulio Boschetti
Orkester: Roncole Verdi Orchestra og Polish Opera Orchestra
Dirigent: Jerzy Salwarowski

For å delta på våre leserreiser må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Du må også kunne gå i et normalt tempo.

Dette gjelder alle turene våre, og ikke bare vandreturene. Selv om hoveddelen av turen går med buss, tog eller båt vil det ofte bli gåturer til og fra severdigheter.

Tillegg for enkeltrom – kr. 1 550,- (begrenset antall)

Flytider med Norwegian:
26.nov:     Oslo Gardermoen – Krakow     10:00 – 12:05
29.nov:     Krakow – Oslo Gardermoen     12:35 – 14:40

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med det.  Ta kontakt med oss for pris og muligheter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller Travels kontroll.

Trenger du hjelp?
Kontakt Aller travel på telefon eller e-post.

23 89 64 70
Del innlegg