Algarve – Sol, sjø og pittoreske byer

Vakre Algarve strekker seg ut langs sydkysten av Portugal og byr på en lang og spennende historie. Pluss 300 soldager i året!

Her finner vi flere historiske byer med flott bevart arkitektur – noen av dem helt tilbake fra romertiden. Strendene er dessuten flotte, ofte beliggende mellom sandsteinsklipper, som avgrenser den
ene stranden fra den nest.

Byer som Faro, Tavira, Lagos og Silves har både sjøfartshistorie, storartet arkitektur, gamle kirker og pittoreske gamlebyer.

Vi bor godt på et SPA-hotell i feriebyen Vilamoura. Herfra legger vi opp utflukter med byvandring i Faros gamleby, til vakre Tavira med sin gamle og tradisjonelle arkitektur, til Silves med rester fra sin arabiske tid og til Lagos, en av Algarves fineste byer og der de store sjøreisene ble forberedt.

Det portugisiske kjøkken er kjent for sine tradisjonelle fiske- og skalldyrmenyer som er både en nytelse for øyet og ganen, og underveis legger vi opp til både vinsmaking, gode måltider og sosiale stunder.

Høydepunkter:

  • Den sofistikerte byen Vilamoura
  • Europas vestligste punkt  Cape St. Vincent
  • Lokale tradisjoner (markeder, smak  av lokale produkter, kork & vin)

Program:

Dag 1    Ankomst (M)
Vi ankommer Faro tidlig formiddag. Her møter vi vår lokale representant og vår buss tar oss til hotellet i Vilamoura (25 km).
Området rundt hotellet tilbyr noe for enhver og de som ønsker kan bli med reiseleder på en runde i nærområdet. På kvelden spiser vi velkomstmiddag på en strandrestaurant i gangavstand av hotellet.

Dag 2    Loulé og Faro (F, L)
Etter frokost setter vi kursen med buss mot Loulé (20 min.), for et besøk på det livlige matmarkedet. Vi fortsetter så til Faro, Algarves hovedstad, hvor vi gjør en kort byvandring i gamlebyen, besøker katedralen og får litt fritid for shopping. Vi spiser lunsj på en lokal restaurant før vi reiser tilbake til hotellet. Rolig ettermiddag og kveld til å nyte hotellet og stranden.

Dag 3    Monchiquefjellene og Sagres (F, L)
Dagen starter med en ca. 50 min. busstur mot Portimão, gjennom landsbygden til Monchiquefjellene. Området er velkjent for blant annet klimaet, termiske kildevann og den lokal drinken «Medronho». Vi stopper for lunsj før vi fortsetter til landsbyen Sagres. Vi rusler rundt i gatene her og besøker Europas vestligste punkt; Cape St. Vincent. Retur til hotellet sen ettermiddagen.

Dag 4    Fridag (F)
Dagen er fri til å utforske området på egenhånd.

Dag 5    «The Cork Route tour» (F, L)
Vår buss tar oss til São Brás de Alportal (ca. 40 min.), som har en sterk tilknytning til korkproduksjonen i Portugal. Idag skal vi lære om landsbyliv, natur og tradisjoner rundt nettopp korkproduksjonen. Vi spiser lunsj på en lokal restaurant før bussen tar oss tilbake til hotellet tidlig ettermiddag.

Dag 6      Silves, Lagos og vingård (F, L) 
Avreise fra hotellet til Silves (50 min.) hvor vi får en guidet omvisning inkl. slottet. Vi fortsetter til Lagos hvor vi spiser lunsj, gjør en kort byvandring og får litt egentid. På vei tilbake til Vilamoura besøker vi vingården «Quinta do Vales» for litt vinsmaking. Retur til hotellet sen ettermiddag.

Dag 7      Fridag med mulighet for ekstra utflukt (F, M)
Dagen er fri til å slappe av eller gjøre egne ting.

Ekstra: De som ønsker kan bli med på en halvdags utflukt til en olivenoljeplantasje og landsbyen Tavira. Tavira ligger ved elva Gilão og er en av de mest ekte og pittoreske byene i Algarve. Sentrum er svært attraktivt med sine smale gater og elvebredder omgitt av hager. Her får vi en guidet byvandring og litt tid på egenhånd. Vi spiser lunsj på en lokal restaurant før vi returnerer til hotellet tidlig ettermiddag. Pris pr.pers. inkl. lunsj kr. 990,- v/min 20 pers.

Vi spiser alle en avskjedsmiddag ved marinaen i gangavstand fra hotellet på kvelden.

Dag 8     Hjemreise (F)
Tidlig frokost før bussen henter oss for transport til flyplassen og retur til Norge.

F= frokost     L= lunsj     M= middag

Del innlegg