Andrea Bocelli – utendørs i Tallinn

Andrea Bocelli – utendørs i Tallinn

Det er duket for dager fylt av flotte opplevelser i vakre Tallinn, hvor høydepunktet blir konsert med Andrea Bocelli på Sangfestivalplassen – en utendørs forestilling under stjernene.

Høydepunkter:
Billetter i beste kategori for konsert med Andrea Bocelli
Estlands nasjonaldag
Lahemas Nasjonalpark

La deg sjarmere av Estlands hovedstad, kjent for bykjernen fra middelalderen med maleriske brosteinsgater, tårn, spir og en intakt bymur som fremstår som enda vakrere når sola går ned. Tallinns historie er fascinerende, og gater og byggverk er vitnesbyrd på tidligere tider. I tillegg byr Tallinn på et rikt kulturliv, parker, kafékultur og barer.

Severdighetene ligger nært hverandre og det er gangavstand til det meste. Selve bykjernen, den gamle delen av byen, er på UNESCOs verdensarvliste og fremtoner som et stort utendørs museum.

Vi bor godt og sentralt og med oss har vi vår lokale guide og reiseleder Eva Türk.

Prisen inkluderer:
Fly t/r Oslo – Tallinn med alle skatter og avgifter
3 netter med frokost på Hotel Nordic Forum ****
Lunsjsnack på buss-sightseeing ved ankomst
2 middager på lokale restauranter
2 lunsjer på lokale restauranter
Billetter kategori A3 til konsert med Andrea Bocelli
All transport og utflukter som nevnt i program
Skandinavisktalende guide og reiseleder fra ankomst

Ikke inkludert:
Avbestillings- og reiseforsikring
Tips og øvrige måltider
Tilslutningsbilletter fra andre byer i Norge

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

Dag 1    Ankomst Tallinn (M)
Vi ankommer Tallinn midt på dagen. Her møter vi vår guide og reiseleder og med buss tar vi oss til vårt hotell for innsjekk. På veien gjør vi en liten rundtur for å bli kjent med Tallinn og omegn. Det blir litt tid til avslapping før vi møtes på kvelden for velkomstmiddag på en hyggelig restaurant i nærheten av hotellet.

Dag 2    Byvandring og utendørs konsert med Andrea Bocelli (F, L)
I dag er det Estlands nasjonaldag! Vi starter med en patriotisk byvandring i gamlebyen, hvor vi passerer det gotiske rådhuset, Helligåndskirken og en rekke originale hanseatiske kjøpmannsgårder. Deretter går turen til domberget og ordensborgen – stedet hvor Tallinn (tidligere Reval) ble grunnlagt. Like ved stortinget ligger Alexander Nevskis Orthodokse katedral fra 1900-tallet – et praktfult byggverk som samtidig er et sørgelig vitnesbyrd på begynnelsen av de siste hundre års tilbakevendende russifiseringskampanjer. Fra domberget kan man nyte en imponerende utsikt over havnen og inn over den gamle middelalderbyen. Blant andre tårn stiger Olavskirken fram, en kirke som er oppkalt etter Olav den Hellige. Vi forlater domberget og slentrer gjennom den Danske Konges Hage – stedet hvor det danske flagget “Dannebrog” i følge legenden falt ned.

Felles lunsj før vi samles på hotellet for avreise på ettermiddagen mot sangfestplassen og ukens høydepunkt – utendørs konsert med Andrea Bocelli. Verdens mest folkekjære tenor presenterer et imponerende program med klassiske perler såvel som Bocellis mest populære sanger. Retur til hotellet etter konserten.

Vær oppmerksom på at dette er en friluftskonsert, som foregår på den legendariske Sangfestplassen. Konsertområdet er stort, så det må beregnes en del gåing for å komme fra parkeringen til selve konserten. Vi har sitteplasser, med billetter i sektor A3.

Dag 3     Utflukt til Lahemaa Nasjonalpark (F, L, M)
Lahemaa Nasjonalpark er ikke bare berømt for sin natur, men også for sine mange vakkert renoverte slott og herregårder, som ligger som perler på en snor. Dagen innledes med et besøk på herregården Palmse, bolig for en av de mest betydningsfulle tysk-baltiske adelsfamilier; von Pahlen. Herregården huser et museum i hovedbygningen, hvor man får innblikk i livet til de tyske baroner som utgjorde overklassen gjennom mer enn 700 år. Dessuten rommer herregårdens låver et infomasjonsenter for Lahemaa Nasjonalpark. I parken bak hovedbygningen finnes det også et orangeri, et hotell, fine dammer og en flott eplehage.

Vi fortsetter turen ut mot Finskebukten, hvor vi finner en hyggelig historisk fiskelandsby. Med sin landlige arkitektur og stråtak, ved den steinete kysten, er den lille byen Altja en av Lahemaa Nasjonalparks absolutte perler. Vi gjør en liten rusletur langs stranden før vi spiser lunsj.

Vihula Herregård er berømt for sine vodka. Vi spiser lunsj på Vihula kro og prøvetester lokal vodka som ofte var hovedkilden til herregårdenes rikdom på 1700-1800-tallet.

På kvelden spiser vi avskjedsmiddag på Restaurant Scheeli.

Dag 4     Hjemreise (F)
Tidlig utsjekk og bussen tar oss til flyplassen for retur til Norge.
F= frokost     L= lunsj     M= middag

VI BOR PÅ FØLGENDE HOTELL:

HOTEL NORDIC FORUM ****
Viru Väljak 3, Tallinn sentrum
10111 Tallinn

Moderne hotell som ligger bare 150 meter fra gamlebyen i Tallinn. Hotellet tilbyr store rom med klimaanlegg og gratis Wi-Fi. Hotellet har også et fritidssenter i toppetasjen.

Som gjest har du gratis tilgang til en rekke fasiliteter, som badstue, dampbad og boblebad. Hotellet har også et treningsstudio og et kontorsenter du kan benytte deg av.

Restauranten serverer estiske og internasjonale retter. Du kan også slappe av på sommerterrassen eller i lobbybaren med åpen peis.

Gamlebyen i Tallinn ligger rundt 150 meter fra Forum, mens Frihetsplassen ligger 600 meter unna. Hotellet ligger 10 minutters kjøring fra Tallinn lufthavn. Kjøpesenteret Viru ligger 50 meter unna.

   

For å delta på våre leserreiser må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Du må også kunne gå i et normalt tempo.

Dette gjelder alle turene våre, og ikke bare vandreturene. Selv om hoveddelen av turen går med buss, tog eller båt vil det ofte bli gåturer til og fra severdigheter.

Tillegg for enkeltrom kr 2.250,-

Flytider med Norwegian:

19.aug:     Oslo Gardermoen – Tallinn     10:35-13:05
22.aug:     Tallinn – Oslo Gardermoen     10:45-11:15

Tilslutningsfly:
Ønsker du tilslutning fra andre byer er vi behjelpelige med det. Ta kontakt med oss for priser og muligheter. Alle tider er lokale tider. Eventuelle endringer av flytider er utenfor Aller travels kontroll.

Trenger du hjelp?
Kontakt Aller travel på telefon eller e-post.

23 89 64 70
Del innlegg