NY AVGANG den franske og italienske Riviera!

Pittoreske byer, fristende badeviker, frodige olivenlunder, gastronomiske opplevelser og et herlig klima – dette er Rivieraen.

Den første avgangen ble raskt utsolgt, så ikke vent for lenge med å bestille dersom dette høres fristende ut!

Med base i den franske badebyen Juan les Pins og den italienske perlen Sestri Levante har vi satt sammen et variert og spennende program – for livsnytere.

Dagsturer til Nice, Saint Paul de Vence, Cannes og Monaco. Besøk i landsbyene Eze og Dolceacqua og utflukt til Cinque Terre og Portofino. Opplevelsene kommer som perler på en snor, og vi reiser på den beste tiden når alt blomstrer.

Med oss har vi vår lokalkjente reiseleder som deler av sin kunnskap og samler gruppen.

Høydepunkt:

  • En hel dag i Monaco
  • Båttur langs kysten av Cinque Terre
  • Besøk hos parfymeprodusent
  • Dagstur til vakre Portofino

Program:

Dag 1    Ankomst (M)
Vi ankommer Nice på formiddagen. Her møter vi vår reiseleder og sammen tar vi buss til vårt hotell i Juan Les Pins (ca. 45 min). På ettermiddagen tar vi en tur til nabobyen Antibes, en middelalderby som i dag er en av Middelhavets mest benyttede havner for lystyachter. Her nyter vi vår velkomstmiddag i gamlebyen. Retur til hotellet på kvelden.

Dag 2    Dagstur til Nice og Saint Paul de Vence (F)
Vi starter dagen i herlige Nice. Her blir det tid til både å besøke Vielle Ville, den gamle bydelen, samt blomstermarkedet Cours Saleya. På ettermiddagen begir vi oss inn i landet til den gamle middelalderbyen St Paul de Vence. Her er det en veldig hyggelig atmosfære. Retur til hotellet i Juan les Pins.

Dag 3    Dagstur til Cannes og Grasse (F)
Vår dag starter i Cannes, hvor vi opplever Croisetten, den flotte kyst-boulevarden i Cannes. Det er her vi finner filmpalasset hvor de mest berømte skuespillere gjennom tidene har gått opp den røde løperen, for å delta i byens berømte filmfestival. Det blir også mulighet til å besøke den gamle bydelen. På ettermiddagen fortsetter vår tur til Grasse, som er parfymens hjemby. Her besøker vi en parfyme-produsent og lærer mer om disse dyre dråpene. Retur til hotellet i Juan les Pins.

Dag 4    Dagstur til Monaco (F)
Miniput-landet Monaco står på programmet i dag. På snaue 2 kvadratkilometer har man klart å bygge denne helt unike lille bystaten. Vi starter i Vieux Ville, som er den gamle historiske delen av Monaco. Her har vi kanske hellet med oss og får se vaktskiftet forran fyrstepalasset. Ellers er den gamle bydelen veldig hyggelig og man har en storslått utsikt over resten av Monaco herfra. Også katedralen, hvor Fyrst Rainier og Grace Kelly ligger begravet, er verdt et besøk. På ettermiddagen forflytter vi oss til bydelenen Monte Carlo, mest berømt for Grand Prix og for sitt Kasino, kjent fra utallige James Bond-filmer. Retur til hotellet i Juan les Pins.

Dag 5    Buss til Sestri og besøk i Dolceacqua (F)
Det er tid for å forlate Frankrike, men vi kommer ikke langt inn i Italia før vi svinger litt inn i landet til den spesielle og sjarmerende middelalderbyen Dolceacqua. Her tar vi en liten lunsjpause før vi følger motorveien med flotte utsikter gjennem landskapet Liguria, forbi Genova og frem til Sestri Levante. Etter innsjekk tar vi en liten rusletur i byen, slik at vi blir kjent med nok en liten perle.

Dag 6    Dagstur til Cinque Terre med tog og båt (F)
Vi tar toget fra Sestri til Monterosso, en av de 5 byene som utgjør nasjonalparken Cinque Terre. Fra Monterosso seiler vi langs hele kysten til Portovenere, som sammen med Cinque Terre er på Unescos verdensarvsliste. På ettermiddagen seiler vi tilbake til Cinque Terre, denne gang besøker vi byen Manarola. Vær oppmerksom på at dagens program er væravhengig. Retur til hotellet i Sestri Levante.

Dag 7    Dagtur til Portofino med tog og båt (F, M)
Toget tar oss til vakre Santa Margherita. Herfra tar vi på nytt båt, denne gang til Italias fornemmeste kystby Portofino. Det blir mulighet for en liten gåtur ut til fyret med flotte utsikter. Ellers er det bare å nyte livet på en av Europas aller vakreste plasser. Denne kvelden spiser vi vår avskjedsmiddag sammen i Sestri Levante.

Dag 8    Hjemreise (F)
Etter frokost henter bussen oss for avreise mot flyplassen i Milano (ca. 2,5 timer). Retur til Norge tidlig ettermiddag.

F= frokost     M= middag

Del innlegg