Det gamle og nye Kina med Erik

Det gamle og nye Kina med Erik

Vil du oppleve det ekte Kina og rikets store mangfold? På denne rundreisen vil vår fantastiske reiseleder Erik vise deg høydepunktene.

Høydepunkter:

√ Dyktig norsktalende reiseleder
√ Den kinesiske mur
√ Terrakotta-hæren
√ Metropolen Shanghai

Tidligere reisende kan ikke få rost Erik nok, og vi lover deg en helt uforglemmelig opplevelse! Vi skal oppleve store deler av det gigantiske landet og vi møter et yrende folkeliv, gamle tradisjoner, kinesisk kunst og kultur, men også det nye Kina.

Reisen går først til verdensmetropolen Shanghai. Turen går videre til Xian med et av 1900-tallets største arkeologiske funn; terrakottahæren. Vi avslutter i hovedstaden Beijing, med Den kinesiske mur, Den forbudte by og Sommerpalasset.

Det berømte kinesiske kjøkken venter også på deg. Landet tilbyr en kulinarisk reise med spennende smaksopplevelser – fra små matboder til luksusrestauranter. Og glem ikke de store shoppinggledene som venter. Vi bor på gode hoteller.

Ikke la denne muligheten gå fra deg!

Vår fantastiske guide og reiseleder Erik (norsktalende kineser) er full av kunnskap og viser oss det genuine Kina. Han er en viktig del av denne flotte reisen. Hør bare hva fornøyde gjester har å si om Erik:

– Erik er en fantastisk person som ga 100%. Det var en opplevelse og være med ham på tur. Vi fikk oppleve hans Kina. At han er kineser bidrar til økt forståelsen for dette litt spesielle folket og deres væremåte og levesett.

– Erik er fantastisk flink og et funn.

– Erik var kjempeflink.

– Fantastisk detaljert informasjon og morsom type. Vi koste oss på alle turene.

– Kunnskapsrik, pedagogisk og en flink forteller. Svingte seg rundt og ordnet opp etter våre ønsker og behov. God humor, glimt i øyet, et funn. Dere burde legge opp flere Kina-turer med denne reiseleder fra andre regioner i Kina, feks. Shanghai og Schongqing, gjerne inkludert en togreise med de utbygde hurtigtogene vi hørte om.

– Meget kunnskapsrik både om Kina og Norge.

– Meget kunnskapsrik, flink, språkmektig og humoristisk guide.

– Reiseleder Erik er en UTROLIG dyktig guide. Han var veldig dyktig til å fortelle om Kina. I tillegg hadde han god kjennskap til Norge og nordmenn.

– Stor fordel å ha en kinesisk guide som også snakker så godt norsk.

– Topp Topp Ta vare på Erik.

– Eg har reist mykje med grupper og har hatt halvgode og dårlege guidar . Oftest er det språkkunnskapene som svikter. Vår guide Erik har en språkbegavelse helt utenom det uvanlige sannsynligvis kombinert med målbevissthet og motivasjon . Han er ikke bare særs god i norsk, men kjenner også godt til norske samfunnsforhold og gir oss interessant innblikk i kinesisk historie og samtid . Han er den beste guiden jeg noensinne har hatt . Er samtidig morsom underholdende og ansvarsbevisst . Han får fullt hus fra meg . Kunne ikke vært bedre . Jeg tror alle de andre i følget vil være enig. Hørte ingen sure kommentarer overhodet. Håper dere vet å ta godt vare på han . Mannen er et unikum .

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

DAG 1  AVREISE (M)
Avreise fra Gardermoen med Finnair via Helsinki. Middag serveres ombord. Flyturen tar ca. 10 timer.

DAG 2  ANKOMST SHANGHAI (F, L, M)
Etter en tidlig frokost på flyet lander vi på Shanghai Pudong Airport. Her møter vi vår dyktige norsktalende guide. Ettersom rommene på hotellet ikke er klare ennå begynner vi dagen med sightseeing. Vi tar blandt annet en tur opp i Shanghai Tower, Kinas høyeste hus. Huset er 632 meter høyt og på toppen her kan vi nyte en flott utsikt over hele Shanghai. Før vi sjekker inn på hotellet spiser vi lunsj. Middag spiser vi i området the Bund, gaten eller strandpromenaden som gar langs Huangpu-elven. For mer enn 100 år tilbake var Shanghai kalt Østens Paris, og the Bund var på den tiden Kinas økonomisenter. For de som ønsker avslutter vi dagen med et flott elvecruise på Huangpu-elven. Denne turen koster CNY 200,- per person (ca. NOK 235,-) og betales på stedet.

DAG 3 ZHOUZHUANG  (F, L)
Etter frokost reiser vi til den lille idylliske kanalbyen Zhouzhuang og her spaserer vi langs de pittoreske kanalene og beundrer de tradisjonelle kinesiske hagene. Bussturen tar litt over en time. En kort båttur er selvsagt populært her, og den må vi ha med oss. Lunsj. Etter lunsj kjører vi med buss tilbake til Shanghai. Middag på egen hånd.

DAG 4  XIAN (F, L, M)
Etter frokost kjører vi til flyplassen og flyr til Xian. Flyturen tar litt over 2 timer. Lunsj spiser vi på flyplassen etter ankomst til Xian. Etter lunsj kjører vi til byen og tar en spasertur på Den gamle bymuren. Muren er 14 km lang og ble bygget på 1400-tallet. Der er også mulighet for å leie sykler (mot ekstra betaling) for å ta en liten sykkeltur oppe på muren. Vi reiser så videre til hotellet for å sjekke inn. Felles middag.

DAG 5   XIAN (F, L, M)
Denne dagen byr på et av turens høydepunkter. Vi skal til Qin-keiserens mausoleum som kineserne selv kaller for verdens 8. vidunder, med den verdensberømte Terrakottahæren. Mausoleet fra Qin-dynastiet ca 200 år f. Kr, er et monument over keisernes groteske makt i det gamle Kina. Lunsj. På veien tilbake skal vi besøke et kunstmuseum, hvor vi kan lære oss den kinesiske kunsthistorien, og t.o.m lære oss å skrive kinesiske tegn! Om kvelden får vi smake på Kinas nasjonalrett, dumplings (Jiao Zi) og får oppleve en fantastisk dans- og sangforestilling fra Tang-dynastiet.

DAG 6  BEIJING (F, M)
Formiddagen fri til egen disposisjon. Kl. 12 sjekker vi ut fra hotellet og kjører til togstasjonen. Vi skal nå ta hurtigtog til Beijing. Strekningen er på 120 mil og turen tar 4 timer og 35 minutter.  Lunsj på egen hånd. Middag i Beijing.

DAG 7  BEIJING (F, L, M)
Vi starter litt tidlig i dag med en spasertur på den begivenhetsrike Tiananmen-plassen (Den himmelske freds plass). Plassen er et politisk symbol for staten Midtens Rike og kan romme hele 1 million mennesker på en gang. Derfra går vi til det praktfulle keiserpalasset Den forbudte by. Palasset har 9.999 rom og haller. Den forbudte by er også verdens største museum for orientalsk kunst.   Etter besøket her spiser vi lunsj. Deretter besøker vi en silkebutikk der vi får se silkeproduseringen. Det er også muligheter for å handle litt her Denne butikken har godt utvalg på alle typer silkevarer. Kveldens underholdning er en storslagen akrobatikk-forestilling.

DAG 8  BEIJING  (F, L)
I dag skal vi besøke det idylliske Sommerpalasset, et tidligere sommersted til keiserfamilien, med kunstige fjell, vann og over 3000 vakre hus, paviljonger og broer som er knyttet sammen med Changlang, en 728 m lang og nydelig dekorert utendørs korridor. På veien legger vi et besøk til et fabrikkutsalg for kinesiske ferskvannsperler. Vi spiser så lunsj før vi drar videre til OL-byen. Her vi det bli mulighet for å besøke Fugleredet (hovedstadion til OL 2008). Inntreden må betales på stedet. Etter OL-byen tar vi en tur til hutongene og får oppleve hverdagslivet i Kina. Hutong er de gamle boligområdene i Beijing og består av trange gater og smug og står i sterk kontrast til de moderne delene av Beijing. Her skal vi også bli syklet rundt i sykkeldrosjer. Middag på egenhånd.

DAG 9  BEIJING  (F, L, M)
Den kinesiske mur står på dagens program idag, et stort høydepunkt på turen. Byggingen av muren startet allerede i det 7. århundret f.Kr. Muren strekker seg over 6350 km fra øst til vest. På veien til muren skal vi besøke en håndverksfabrikk som har spesialisert seg på cloisonné.  Etter lunsj kjører vi til til det berømte Silkemarkedet, noe som den handleglade vil sette stor pris på. Silkemarkedet er viden kjent for sitt store utvalg, her kan man få kjøpt det meste. Felles middag på kvelden.

DAG 10 BEIJING  (F, M)
Dagen er satt til egen disposisjon. Reiselederen gir tips og råd om hva som kan gjøres i byen. Lunsj på egen hånd. Om kvelden blir det avskjedsmiddag med Pekingand på en hyggelig restaurant i Beijing.

DAG 11 HJEMREISE  (F)
Etter tidlig frokost kjøres vi til flyplassen og flyr tilbake til Norge. Hjemkomst samme dag.

F= Frokost   L= Lunsj   M= Middag

Prisen inkluderer:
Fly t/r Oslo – Kina med alle skatter og avgifter
Overnatting på gode hotell i valgt romkategori med frokost
7 lunsjer
7 middager
Transport, utflukter og innganger ifølge program
Norsktalende guide og reiseleder fra ankomst Kina

Ikke inkludert:
Reise- og avbestillingsforsikring
Øvrige måltider
Tips
Tilslutning fra andre byer i Norge
Visum til Kina (informasjon vil sendes ut)

VISUM
Det gjøres oppmerksom på at innreisebestemmelser kan endre seg. Aller travel har ikke ansvar for om følgende informasjon om innreisebestemmelser eller krav til visum endres på kort varsel. Det er den reisendes ansvar å påse at reisedokument er gyldig for innreise og gjøre seg kjent med de til enhver tid gjeldende innreisebestemmelser til det enkelte land.

Alle norske statsborgere må ha Visum til Kina og passet må være gyldig i minimum 6 måneder etter hjemkomst. Visum må søkes hos visaavdelingen til den Kinesiske ambassade, i Holmenveien 5 i Oslo (Obs! Dette er ikke på samme adresse som selve ambassaden). For deres visumtjenester, gå inn på:

http://no.china-embassy.org/eng/ Du er selv ansvarlig for å søke om visum og ha gyldig visum til Kina ved avreise. Det er ikke mulig å sende søknad per post direkte til ambassaden.
Innvilget søknad er gyldig i 3 måneder, så man kan ikke søke om visum tidligere enn 3 måneder før avreise. Vi anbefaler å være ute i god tid, og ca. en måned før avreise.
Pris for visum til Kina er per dags dato kr. 600,- for enkel innreise.

Vi kan ikke søke visum for deg, men sender deg informasjon om søknad når det nærmer seg. For de som ikke selv vil/kan møte på ambassaden, kan man benytte seg av et visum servicebyrå. PS: Ansatte i mediebransjen, politi, militære eller religiøse organisasjoner må personlige møte opp på ambassaden i god tid!

Alle må fylle ut søknad, ha pass som er gyldig i minst 6 mnd etter hjemkomst og ett passfoto (3x4cm i farger). Vi får laget invitasjon fra Kina, derfor må vi ha dine opplysninger om passnr med utløpsdato og fødselsdato.

VAKSINER
Krav og anbefalinger om vaksinasjon endres ofte, vi sier derfor at du bør kontakte din egen lege eller nærmeste vaksinasjonsklinikk for detaljert informasjon.
Generelt anbefales det at alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe og poliomyelitt, evt. å oppdatere disse vaksinene om det er lenge siden siste vaksinering.

SHANGHAI GREENLAND JIULONG HOTEL ****
No. 601 Liyang Road, Hongkou, 200080 Shanghai

Flott hotell som ligger i Shanghai, 1,8 km. fra Oriental Pearl Tower, 2 km. fra Superbrand Shopping Mall og 16 km. fra den internasjonale flyplassen. Hotellet tilbyr døgnåpen resepsjon, restaurant, gratis Wifi og frisør. Alle rom har flatskjerm TV, aircondition og vannkoker.

GRAND DYNASTY CULTURE HOTEL XIAN ****
172 Lian Hu Road. Shaanxi, Lianhu, Xian

Nylig renovert og flott hotell med strålende beliggenhet i sentrum av Xian, ca. 2 km fra Xian Trommetårn og Klokketårn.  Hotellet tilbyr en lang rekke fasiliteter, som restaurant, bar, innendørs basseng, sauna og treningssenter. Gratis Wifi i lobbyen. Alle rom er velutstyrte med flatskjerm TV, minibar og 24-timers romservice.

BEIJING CAPITAL HOTEL *****
No. 3 Qianmen East Street, Beijing

Flott hotell som ligger ved de mest kjente historiske stedene og populære shoppingområder som Wangfujing, Den himmelske freds plass og shoppingområdet Chongwenmen. Hotellet har romslige rom med gratis wi-fi. Her tilbys også innendørs basseng, en stor hage og minigolfbane. Capital Hotel ligger bare en 5-minutters kjøretur fra Beijing jernbanestasjon og en 9-minutters spasertur fra Chongwenmen t-banestasjon (linje 2 og 5). Beijing internasjonale lufthavn ligger en 45-minutters kjøretur fra hotellet.

Rommene er sjarmerende og har tradisjonell innredning med utskårne møbler i mørkt tre. I tillegg har rommene satellitt-TV, minibar og eget bad med hårføner og tøfler.

Tillegg for enkeltrom kr 4.400,-

Prisen inkluderer:
Fly t/r Oslo – Kina med alle skatter og avgifter
Overnatting på gode hotell i valgt romkategori med frokost
7 lunsjer
7 middager
Transport, utflukter og innganger ifølge program
Norsktalende guide og reiseleder fra ankomst Kina

Ikke inkludert:
Reise- og avbestillingsforsikring
Øvrige måltider
Tips
Tilslutning fra andre byer i Norge
Visum til Kina (informasjon vil sendes ut)

Trenger du hjelp?
Kontakt Aller travel på telefon eller e-post.

Del innlegg