Bucuresti og Transilvania

Bli med på en reise med en fot i nåtiden og en i middelalderen.

Vi tar deg med til den historiske storbyen Bucuresti, en av Europas glemte perler. Reisen fortsetter til sagnomsuste Transilvanias historiske byer i de vakre fjellene Karpatene.

Sjarmerende og vakre Sibiu, Sighisoara – Europas lengst bebodde festningsby og Draculas hjemby samt Brasov med sin sjarmerende gamleby. I tillegg besøker vi festninger og slott i en natur og et landskap som savner sidestykke i Europa.

Transilvania ble nylig kåret til verdens beste region å besøke i 2016, så bli med på en opplevelsesrik reise med vår lokalkjente og populære reiseleder, Tone Mjøberg.

Høydepunkter:

  • Omvisning i Ceaucescus palass
  • Draculas slott og historie
  • Transilvanias perle Sighisoara
  • Lunsj med vin på lokal gård

Kort program:

Dag 1  Ankomst Bucuresti, transport til hotellet og litt snacks og drikke.

Dag 2  Sightseeing i Bucuresti. Vi ser blant annet Det Ortodokse patriarkatet med sin vakre kirke, Revolusjonplassen hvor president Ceausescu holdt sin siste tale før han flyktet, og det blir omvisning i palasset.

Dag 3  Bucuresti omegn. Vi besøker det kjente landsby-museet i Bucuresti. Vi besøker det vakre Cotroceni Palasset, palass og arbeidssted for landets president.

Dag 4  Vi fortsetter mot det naturskjønne området rundt Karpatene, den vakre alpinbyen Sinaia og det fantastiske slottet Peles.

Dag 5  Vi besøker det berømte slottet Bran, også kjent som Drakula`s slott. Her får vi høre historien om Vlad Dracula og vampyrene. Byvandring i Brasov.

Dag 6  Vi fortsetter mot Transilvanias perle Sighisoara. Her får vi se Grev Draculas fødested, og den vakre Kirken på høyden. Tradisjonell lunsj med vinsmaking på en fin gård utenfor Sigishoara.

Dag 7  Vi fortsetter til den kjente byen Sibiu som ble hovedby for de tyske saksere i regionen. Byvandring i gamlebyen i Sibiu.

Dag 8  Hjemreise. Flyavgang ved lunsjtid.

Del innlegg