Cinque Terre og Ligurias perler

Cinque Terre og Ligurias perler

Dette er turen for deg som vil utforske Cinque Terre, men som ikke vil gå mellom byene. Her tar vi tog, buss og båt.

Høydepunkter:
Hotell i sjarmerende Sestri Levante
De fargerike byene i Cinque Terre
Frodig og vakker natur
Utflukter til Genova og Pisa

Liguria byr uten tvil på en av Europas flotteste kyststrekninger! I den delen av regionen som ligger øst for hovedstaden Genova, finner vi de praktfulle fargerike fiskelandsbyene i Cinque Terre og det frodige landskapet rundt Portofino og Santa Margherita.

Her benytter vi tog- og båtturer for å oppleve mye av det kulturelle denne flotte regionen har å tilby. Liguria er kjent for havets delikatesser, sine friske og lette hvitviner, elegante olivenolje og basilikum. Underveis blir det dermed mulighet for gode mat- og vinopplevelser.

Vi har valgt å bo i Sestri Levante fordi byen ligger sentralt i forhold til våre utflukter, og ikke minst på grunn av byens og vårt hyggelige hotells sjarme.

Prisen inkluderer:
Fly t/r Oslo – Milano med alle skatter og avgifter
7 netter på Hotel Villa Balbi **** med frokost
Velkomstmiddag på lokal restaurant inkl. vin og vann
Transport flyplass – hotell t/r
5 dager med transport og utflukter som spesifisert i program
Skandinavisk reiseleder under oppholdet i Italia

Ikke inkludert:
Reise- og avbestillingsforsikring
Tilvalg – middag (3,5 retter) på hotellet i 6 dager inkl. ¼ vin, vann og kaffe – kr 995,-
Ekstra utflukt til Rapallo med tog – kr 295,- pr. pers. (min 20 pers.)
Øvrige måltider, drikke & tips

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

DAG 1    ANKOMST (M)
Vi ankommer Milano tidlig ettermiddag. Her møter vi reiseleder og vår buss tar oss til vårt hotell i Sestri Levante (ca. 3,5 t inkl. stopp). Under transporten til Sestri vil reiselederen fortelle om dagene som venter oss. Vel fremme sjekker vi inn før vi tar en liten gå tur rundt i Sestri for å lære byen å kjenne. Vi avslutter dagen med en 4-retters velkomstmiddag på en lokal restaurant.

DAG 2    HELDAGSUTFLUKT TIL CINQUE TERRE OG PORTOVENERE MED TOG OG BÅT (F)
Denne dagen vil være avhengig av været og kan bli byttet om med en av de andre dagene.

Vi tar toget til Monterosso i Cinque Terre. Herfra går turen med båt til Portovenere, som sammen med De Palmariske Øyer og Cinque Terre er med på Unescos verdensarvliste. Byen domineres av den genovesiske borgen, siden denne lille havnebyen en gang som de andre byene i Cinque Terre, var genovesiske bastioner.

Et besøk ved San Pietro-kirken, som ligger helt ute på pynten, anbefales. Her finner man Lord Byrons ”grotte”. Det blir tid til lunsj på egenhånd (ikke inkl.) før båten tar oss tilbake til Cinque Terre og Rio Maggiore. Herfra tar vi tog hjem til Sestri Levante.

DAG 3    HELDAGSUTFLUKT TIL CINQUE TERRE MED TOG OG BÅT (F)
Vi tar toget til Manarola, hvor vi får tid til å se byen før vi fortsetter med båt eller tog til Vernazza, den flotteste av «De Fem Land». Her blir det tid til lunsj på egenhånd (ikke inkl.) og de fleste lokkes nok av de flotte fiskemenyene ved havnen.

DAG 4    HELDAGSUTFLUKT TIL GENOVA MED TOG (F)
Genova er Ligurias hovedstad og en undervurdert by. Byens gater er nylig havnet på Unescos verdensarvliste og de gamle havnekvarterene har fått nytt liv etter en omfattende restaurering. Ved havnen finner vi Europas største akvarium og et spennende sjøfartsmuseum. Ellers er også den gamle bydelen veldig sjarmerende. Sammen med vår reiseleder går vi inn til sentrum. Det blir tid på egenhånd til lunsj, shopping, akvarium e.l.

DAG 5    FRIDAG (F)
Sestri Levante er en fantastisk hyggelig kystby. Herfra er det mulighet for flotte vandringer, avslapning ved hotellets svømmebasseng eller litt rolig byvandring.

DAG 6   FRIDAG ELLER  VALGFRI EKSTRA LANG HALVDAGSUTFLUKT MED TOG TIL RAPALLO (F)
Fri til å utforske Sestri Levante på egenhånd, vandre eller bare ta det helt med ro på hotellet.

Valgfri utflukt Rapallo
Dette er en av de større byene på kysten, og vi starter med litt egentid i selve byen til litt shopping, da dette er dagen for det ukentlige markedet i byen. Lunsj på egenhånd før vi reiser med fjellbanen opp til Montallegro, hvor vi får en fantastisk utsikt over byen og Tigullio-bukten. Vi er tilbake i Sestri midt på ettermiddagen.

Pris utflukt kr. 295,- pr. pers (gjennomføres ved min. 15 påmeldte)
(Bør velges ved bestilling av reisen og senest 60 dager før avreise)

DAG 7    HELDAGSUTFLUKT TIL PORTOFINO  (F)
Vi tar tog eller båt (værforbehold) ut til Italias mest eksklusive kystby, Portofino. Her ligger yachtene tett og internasjonale berømtheter flokkes på kafeer og restauranter. Sent på ettermiddagen fører toget oss hjem til Sestri.

DAG 8    HJEMREISE (F)
Etter frokost er det avreise fra hotellet til flyplassen for videre hjemreise til Norge.
Vi takker for turen og håper du kommer hjem med minner for livet.

GRAND HOTEL VILLA BALBI ****
Viale Rimembranza 1
Sestri Levante

Dette er et godt hotell, beliggende i den sjarmerende byen Sestri Levante. Hotellet er bygget i en historisk villa som er omgitt av en stor hage med kun få minutters gange til stranda. Stilen er elegant, med en avslappende atmosfære. Hotellet har også møterom, bar, restaurant og svømmebasseng (åpent kun i sesong – væravhengig).

Alle rom er elegante og klassisk innredet og har wc/dusj, telefon, TV/radio, trådløst internett, aircondition, safe, hårtørrer og minibar.

  

For å delta på våre leserreiser må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Du må også kunne gå i et normalt tempo.

Dette gjelder alle turene våre, og ikke bare vandreturene. Selv om hoveddelen av turen går med buss, tog eller båt vil det ofte bli gåturer til og fra severdigheter.

Tillegg for enkeltrom kr 2.790,-

Flytider med Norwegian:

Oslo/Gardermoen – Milano kl. 10:40 – 13:20
Milano – Oslo/Gardermoen kl. 14:05 – 16:45

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med det. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.

Tilvalg: 
6 middager på hotellet som består av en liten salatbuffet, pasta, hovedrett, dessert, ¼ liter vin, mineralvann og espresso/cappuccino til 995,-.
(Bør velges ved bestilling av reisen og senest 60 dager før avreise)

Ekstra utflukt til Rapallo:
Denne bestilles samtidig med reisen og betales senest 60 dager før man reiser. Pris kr. 295,- pr. pers (gjennomføres ved min. 15 påmeldte og bør bestilles samtidig med reisen og senest 60 dager før man reiser.)

Begrensninger:
For å delta på turen må man kunne gå over lengre distanser i et normalt tempo. Gjestene må være selvhjulpne og kunne håndtere sin egen bagasje. Turen er derfor dessverre ikke egnet for reisende med krykker, rullestol eller rullator.

Trenger du hjelp?
Kontakt Aller travel på telefon eller e-post.

23 89 64 70
Del innlegg