Emilia Romagna – Italiensk matlykke

Emilia Romagna – Italiensk matlykke

Den italienske regionen Emilia Romagna er kanskje ikke et område folk flest har hørt så mye om, men alle har hørt om skinke fra Parma eller parmesanost. Dette er turen for alle som elsker smaken av Italia!

Høydepunkter:
√ Sentralt hotell i sjarmerende Parma
√ Mange gastronomiske opplevelser
√ Besøk på FICO Eataly World
√ Pastakurs

Regionen strekker seg over et 100 kilometers langt slettelandskap av gastronomisk lykke. På denne turen kombinerer vi hyggelige og kulturelle byer sammen med gastronomiske opplevelser. Vi skal bli bedre kjent med 3 av byene i området, Bologna, Modena og Parma samt bli introdusert til de lokale delikatesser som parmaskinke, parmesanost, hjemmelagd pasta og regionens mest ikoniske produkt, balsamico-eddiken.

Vi skal bo godt i hjertet av Parmas historiske sentrum og med oss har vi en dyktig skandinavisk Italia-spesialist som reiseleder.

Prisen inkluderer:
Fly t/r Oslo – Milano med alle skatter og avgifter
5 netter i dobbeltrom med frokost på Hotel Stendahl****
1 velkomstmiddag med vin og vann på lokal restaurant
1 avskjedsmiddag med vin og vann på lokal restaurant
1 besøk hos parmaskinke-produsent med smaksprøver
1 besøk hos parmesanost-produsent med smaksprøver
1 besøk hos balsamico-produsent med lunsj inkl. vin og vann
All transport og utflukter som nevnt i programmet
Skandinavisktalende reiseleder under oppholdet i Italia

Ikke inkludert:
Reise og avbestillingsforsikring
Øvrige måltider, drikke og tips
Tilslutninger

Dag 1 Ankomst Milano og buss til Parma (ca. 1,5 time). Liten orienteringsrunde til fots og felles velkomstmiddag på lokal restaurant om kvelden.

Dag 2 Besøk hos parmesanost- og parma-skinke-produsent med smaksprøver. Ettermiddag fri.

Dag 3 Besøk på FICO Eataly World i Bologna, verdens største matpark full-spekket av delikatesser. Omvisning og pastakurs. Egentid på FICO før retur til Parma. Kvelden fri til egen disposisjon.

Dag 4 Utflukt til Bologna med guidet omvisning og egentid. Kvelden fri.

Dag 5 Utflukt til Modena med besøk hos en Balsamico-produsent inkl. lunsj. Avskjedsmiddag på en lokal restaurant.

Dag 6 Transport til flyplass og hjemreise.

Hotel Stendhal ****
Via Giambattista Bodoni, 4
43121 Parma

Hotel Stendhal ligger i Parmas historiske sentrum, midt imot Palazzo della Pilotta og kun 600 meter fra Parma stasjon. Hotellet har døgnåpen resepsjon, bar og gratis wifi.
Alle rom har eget bad/toalett, hårføner, air condition, varmeaperat, minibar, safe, TV, telefon og gratis wifi.

For å delta på våre leserreiser må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Du må også kunne gå over lengre distanser i et normalt tempo.

Dette gjelder alle turene våre, og ikke bare vandreturene. Selv om hoveddelen av turen går med buss, tog eller båt vil det ofte bli gåturer til og fra severdigheter.

Tillegg for enkeltrom kr 3.000,-

Har du behov for tilslutning fra andre byer er vi selvfølgelig behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for priser og muligheter. I noen tilfeller må overnatting på Gardermoen påregnes på ut- og/eller hjemreise, grunnet tidlig avreise eller sen ankomst. Vi gjør oppmerksom på at alle tider er lokale tider.

  • Avgang fra Oslo. Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
  • Varighet ca. 3 timer. Flyselskap Norwegian. Du kan sjekke inn 20 kg bagasje.

Trenger du hjelp?
Kontakt Aller travel på telefon eller e-post.

23 89 64 70
Del innlegg