En smakebit av Portugal

En smakebit av Portugal

Opplev Lisboa, Cascais, Sintra, Porto og Dourodalen med oss! Vi skal smake portvin, se typiske fiskerlandsbyer og oppleve musikken og livet til portugiserne.

Høydepunkter:
√ Byvandring i Lisboa
√ Cascais og Sintra
√ Porto med cruise på Douro
√ Lokal mat og vin

Portugal byr på alt fra praktfulle strender ved Algarvekysten til moderne storbyer som Lisboa og Porto. Hyggelige landsbyer og vakkert landskap med vingårder og olivenmarker gjør Portugal til en perle.

Vi bor godt og sentralt i både Lisboa og Porto. Med fast base her har vi satt sammen en reise med gode utflukter hvor vi får se og lære om Portugals historie og kultur av vår dyktige guide Else-Beth. Vi har også med oss en norsk reiseleder.

Portugal har noe for enhver smak og venter bare på å bli oppdaget.

Prisen inkluderer:
Fly Oslo- Lisboa/Porto-Oslo med alle skatter og avgifter
4 netter med frokost på Turim Marques Hotel **** i Lisboa
4 netter med frokost på Hotel Vila Gale **** i Porto
Turistskatter på hotellene
2 lunsjer med noe drikke og 1 vinsmaking av portvin
2 middager med noe drikke i Lisboa, hvorav en med fadomusikk
2 middager med noe drikke i Porto
Transport og utflukter ifølge program
Skandinavisktalende guide og norsk reiseleder under oppholdet

Ikke inkludert:
Reise- og avbestillingsforsikring
Tips og øvrige måltider
Valgfrie utflukter dag 4 (kr. 820,-) & dag 7 (kr. 580,-)

Dag 1    Avreise (FM, M)
Avreise fra Oslo midt på dagen. Vi lander på Lisboa flyplass på ettermiddagen og møter reiseleder, før vi kjører til vårt hotell i Lisboa for innsjekk og avslapping. Velkomstmiddag i gangavstand fra hotellet.

Dag 2    Heldagsutflukt Lisboa, Cascais og Sintra (F, L)
Vi starter med å besøke en av Lisboas mest kjente bydeler – Belém. I dag er dette et behagelig og stort grøntareal med severdigheter som Belém tårn og Jerónimos kloster. Vi fortsetter langs kysten til Cascais, denne pittoreske byen som tidligere var en fiskelandsby. Gjennom årene har kjente familier gjort Cascais til en moderne by med vakre hus og palasser. Her blir det tid til å se seg om og rusle rundt på egenhånd. Turen går så videre til Sintra som ligger vakkert og romantisk til ved foten av Sintra-fjellet (på UNESCOs verdensarvsliste). Vi spiser lunsj på en lokal restaurant i Sintra. Det blir også tid til å utforske byen og de smale gatene på egen hånd  før vi returnerer til hotellet på ettermiddagen.

Dag 3     Byvandring (F, M)
Avreise med guide for halvdags byvandring i Lisboas gamle bydel. Vi går fra hotellet til Rossio-plassen. Herfra er det en kort spasertur til Lisboa katedral. Vi fortsetter videre til Alfama, den eldste delen av Lisboa, med smale, sjarmerende og brosteinsbelagte gater. Vi passerer også shoppingområdet Baixa-Chiado-Bairro Alto, som også er Lisboas kulturelle område. Til slutt tar vi en liten tur i den sentrale taubanen og stopper for litt drikke på en lokal kafe.

På kvelden hentes vi med buss på hotellet og kjøres til Bairro Alto for en aften med Fado-show og middag. Retur til hotell på kvelden.

Dag 4    Fridag med mulighet for utflukt til Arrábida, Azeitão og Sesimra (F)
Dagen er fri til egen disposisjon.

Valgfri utflukt: Etter frokost reiser vi fra hotellet for heldags utflukt til Arrábida, Azeitão og Sesimra. Vi krysser elven Tejo og kjører 30 km. sørover mot kysten «Costa Azul». Første stopp er den koselige landsbyen Azeitão hvor vi skal besøke den gamle og tradisjonelle vinkjelleren J.M. Fonseca. Vi får en omvisning hvor vi lærer litt om selskapets historie og vinproduksjon. Vi får også smake på tre av deres viner. Vi kjører så videre til fiskelandsbyen Sesimbra hvor vi spiser lunsj på en lokal fiskerestaurant. Etter lunsj blir det noe tid på egenhånd. Retur til hotellet på ettermiddagen. (Pris kr. 820,- pr. pers inkl. lunsj v/min 15)

Dag 5    Porto (F, M)
I dag sjekker vi ut og setter kursen mot Coimbra og Porto. Coimbra ligger midt mellom Lisboa og Porto, og her besøker vi et av Europas eldste universitet og rusler rundt i byen. Lunsj på egen hånd før vi fortsetter mot Porto. Etter innsjekk på hotellet i Porto spiser vi middag på en lokal restaurant.

Dag 6    Halvdags omvisning Porto (F)  
Etter frokost hentes vi på hotellet for en halvdags omvisning i Porto. Vi får med oss alle de viktigste severdigheter, blant annet et lite elvecruise på elven Douro. Etter cruiset besøker vi en av portvin-kjellerne i Vila Nova de Gaia, hvor vi får smake på vinene deres. Ettermiddagen og kvelden står til egen disposisjon.

Dag 7    Fridag med mulighet for utflukt Dourodalen (F)   
Dagen er fri til å slappe av eller utforske området på egenhånd.

Valgfri utflukt: Dagens heldags utflukt går til den kjente Dourodalen, der vi nyter det praktfulle naturlandskapet som varierer fra høye fjell til dype daler og kilometervis med vinranker. Vi besøker også det moderne vin-senteret Quinta do Seixo, som er et innovativt prosjekt hvor man både lærer mye og får smake på gode viner. Lunsj på egenhånd før vi returnerer til hotellet. (Pris kr. 580,- pr. pers. v/min 15)

Dag 8     Heldags utflukt nordover til Monho-provinsen (F, M)
I dag reiser vi nordover for en tur gjennom Minho-provinsen, ofte referert til som den vakreste portugisiske provinsen på grunn av sitt landskap, sine monumenter og sin historie.

Vi besøker den historiske byen Guimarães, Portugals første hovedstad. Byen har et veldig unikt historisk sentrum og det gamle slottet der den første kongen av Portugal (D. Afonso Henriques) ble født. Vi besøker slottet samt det imponerende hertugpalasset. Vi fortsetter til Braga, en by som ble preget av sin lange geistlige historie. Også kjent som erkebiskopens by. Lunsj på egenhånd.

Etter lunsjtid besøker vi katedralen, som er den eldste i Portugal, samt Bom Jesus do Monte-helligdom, en av Portugals mest berømte monumenter, mest kjent for sin trapp i barokkstil.

På kvelden spiser vi middag på en lokal, tradisjonell restaurant i gangavstand fra hotellet.

Dag 9    Hjemreise (F, FM) 
Avreise fra hotellet til flyplassen i Porto for videre reise hjem til Norge via Lisboa.

FM=flymat   F=frokost   L=lunsj   M=middag

LISBOA:      

TURIM MARQUES HOTEL ****
Rua Mouzinho da Silveira 26, Santo Antonio
1250-167 Lisboa

Godt hotell som ligger i bydelen Santo Antonio i Lisboa, 400 meter fra Avenida da Liberdade. Hotellet tilbyr en restaurant, bar og gratis Wi-Fi. Alle rom har flatskjerm-TV med satellittkanaler og eget bad med badekar, hårføner og gratis badeprodukter. Resepsjonen er døgnåpen.

Amoreiras ligger 1 km fra hotellet, mens Bairro Alto er 1,4 km unna. Lisboa Humberto Delgado lufthavn ligger 6 km fra hotellet.

  

PORTO:  

HOTEL VILA GALÈ PORTO
Av. Fernão de Magalhães 7
4300 190 Porto

Moderne og pent hotell med sentral beliggenhet i Porto, bare 10 min gange fra hovedgaten Rua de Santa Catarina. Hotellet tilbyr restaurant, to barer, møterom og innendørs basseng, treningsrom, sauna og tyrkisk bad – i toppetasjen med utsikt over byen. Hotellet tilbyr videre fri tilgang til Wifi. Alle rom har dusj/WC, telefon, TV, hårføner, air condition, safe, minibar og fri benyttelse av trådløst internett.

  

Tillegg for enkeltrom kr 3.500,-

Flytider med Tap Air Portugal:
04.mars:    Oslo-Lisboa     12:55-16:00

12.mars:    Porto-Lisboa    11:15-12:10
Lisboa-Oslo      13:00-18:10

Ønsker du tilslutning fra en annen by i Norge? Ta kontakt for priser og muligheter.

Trenger du hjelp?
Kontakt Aller travel på telefon eller e-post.

23 89 64 70
Del innlegg