Førjulstur til Røros

Førjulstur til Røros

Vi har i år gleden av å invitere deg til en stemningsfull førjulstur til Bergstaden Røros, som er en av Europas eldste bevarte trebyer.

Gled deg til:

 • Togtur til Røros
 • Oppleve julebyen Røros
 • Bergstadsvandring og besøk i Røros kirke
 • Kanefart
 • Bergstadens julebord
 • Reiseleder med lang erfaring fra turer i Norge

 

Mer passende omgivelser for julestemning skal du lete lenge etter. Det starter allerede på den behagelige togturen opp til «bergstaden» Røros. Vel fremme blir vi møtt av den sjarmerende trebyen, hvit snø som legger seg oppetter veggene og en blåtime som fortryller både store og små. Gled deg til et stemningsfullt opphold med kanefart i byens sjarmerende gater og omvisning i vakre Røros kirke. Vi bor på tradisjonsrike Bergstaden hotell og får servert lekker julemat med lokale råvarer.

Med oss som reiseleder har vi dyktige Elbjørg Haugsdal som har lang erfaring med reiser i Norge.

Røros er en av Europas eldste bevarte trebyer, med over 100 fredede bygninger. Selv om Røros er en viktig del av norsk historie og kulturarv, så er det også en høyst levende by hvor mennesker bor og arbeider, og her finnes mange spennende aktiviteter og mystiske fenomen. I skumringen når vinden snor rund hushjørnene og snøen fyker gjennom førjulskvelden, er det nesten så vi kan fornemme Falkbergets Ann-Magritt, som sliten vandrer krumbøyd mot vinden på vei hjem.
De fargerike Rørosgatene er kjent for sitt levende kunst- og kunsthåndverksmiljø, verkstedsutsalg, gallerier og særegne små butikker så vel som sjarmerende små kaféer, restauranter og bakgårder som byr på regionens fantastiske lokalmat.

Vi skal bl.a. få være med på Bergstadsvandring med omvisning i Røros kirke.  For de som har lyst, blir det tid til ett besøk i Olavsgruva og ikke minst skal vi på kanefart i Bergstaden. Men ikke minst er byen i førjulsstemning, så vi må benytte muligheten til å vandre litt på egenhånd og kanskje handle litt julegaver og nyte noen av de små kafeene.

Prisen inkluderer:

 • Togreise Oslo-Røros eller Trondheim-Røros tur/retur.
 • 3 overnattinger i delt dobbeltrom på Bergstadens Hotel
 • 3 frokoster
 • 2 3-retters middager
 • 1 Bergstadens julebord
 • Bergstadsvandring med besøk i Røros Kirke – ca 2 timer
 • Besøk i Olavsgruva – Røros Museum
 • Kanefart
 • Reiseleder fra Aller Travel

Ikke inkludert i prisen:

 • Drikke til maten
 • Måltider som ikke er omtalt
 • Reiseforsikring
 • DAG 1 Oslo/Trondheim til Røros (M)

  Dagen starter med en avslappende togreise gjennom et vinterlandskap som forbereder seg på julehøytid. Fra Trondheim blir det en vel 2 timers tur forbi Støren og oppover Gauldalen til Røros. Fra Oslo og Østlandsområde blir det først en togtur til Hamar hvor det er togbytte. Turen går videre mot Elverum og oppover Østerdalen mot Alvdal og Tynset før vi ankommer Røros på ettermiddagen. Ved ankomst til Røros stasjon spaserer vi 250 m. til Bergstaden Hotel hvor det er innsjekk og litt tid på egenhånd før det serveres middag på kvelden.

  Oslo/Trondheim til Røros (M)
 • DAG 2 Bergstadvandring med besøk i Røros Kirke (F, M)

  Etter en god frokost skal vi på bergstadsvandring med lokalguide. Da Røros Kobberverk bygde den første smeltehytta i 1646 la de til rette for at folk kunne bosette seg og drive sitt eget gårdsbruk ved siden av verksarbeidet. Røros vokste fram som en samling av bygårder med fjøs og uthus. Bergstaden har bevart mye av sitt opprinnelige preg med gatemønster anlagt på 1600-tallet. Det var den godt bevarte trehusbebyggelsen fra 1700- og 1800-tallet som var grunnlaget for at byen kom på Unescos liste over verdensarv allerede i 1980.
  Vi besøker den hvitkalkede steinkirken hever seg over alle andre bygg på Røros. Den har omkring 1600 sitteplasser. Den største kirkeklokken er støpt i Amsterdam i 1730 og veier 900 kg. Kirken har 3 klokker og 2 orgler, det eldste orgelet fra omkring 1700. Bygget avvek fra tradisjonen ved at hovedinngangen er orientert mot sørøst mens kor med alter er i nordvestlig ende.
  Til slutt blir det besøk i Olavsgruva hvor det blir en times vandring gjennom bergverkshistorien. Turen går med guide gjennom Nyberget og Olavsgruva, 50 meter ned og 500 meter innover til Bergmannshallen. Lyd- og lyseffekter gjør turen til en stemningsfull opplevelse.
  På kvelden serveres en god middag på hotellet.

  Bergstadvandring med besøk i Røros Kirke (F, M)
 • DAG 3 Kanefart og Bergstadens julebord (F, M)

  Dagen begynner med en god frokost og litt tid til egen disposisjon før det på ettermiddagen blir kanefart gjennom smale gater og forbi bygninger som ser akkurat ut som de gjorde for flere hundre år siden. Hesten som puster frostrøyk, mens du sitter godt innpakket under pledd. Alt du hører er lyden av dombjeller, hover mot snø og sleden som glir langs bakken. Atmosfæren er helt unik der du glir forbi de gamle trehusene i de krokete små gatene.
  På kvelden blir det julebord etter alle kunstens regler. Et riktig hyggelig måltid med tradisjonskost fra Røros.

  Kanefart og Bergstadens julebord (F, M)
 • DAG 4 Avreise fra Røros med tog (F)

  Dagen starter med en lang frokost og deretter utsjekk fra hotellet. Vi har litt tid til egen disposisjon før vi kl.14.10 setter oss på toget og setter kursen mot Oslo og Trondheim.

 • Elbjørg Haugsdal

  Elbjørg Haugsdal

  Elbjørg Haugsdal har alltid jobbet innen reiseliv, og har lang erfaring fra ulike områder i bransjen og innenfor reiseledelse. De siste årene har hun kun jobbet som reiseleder, og stortrives med det! Hun er med på alt fra rundreiser, elvecruise, vandringer og aktive turer til temareiser og opera- og musikkreiser. Hennes spesialområde er Russland og resten av Europa, men hun er også på reisefot ellers i den store verden. Elbjørg er opptatt av god service og tar rollen som reiseleder seriøst. Hun er flink til å «se hver og en i gruppen», og passer på at gjestene får innfridd sine forventninger.

For å delta på våre leserreiser må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Du må også kunne gå i et normalt tempo.

Dette gjelder alle turene våre, og ikke bare vandreturene. Selv om hoveddelen av turen går med buss, tog eller båt vil det ofte bli gåturer til og fra severdigheter.

Tillegg for enkeltrom kr 1.200,-

Tog til Røros fra Oslo og Trondheim
Denne turen starter med en avslappende togreise gjennom et vakkert vinterlandskap som forbereder seg på julehøytid. Fra Trondheim blir det en vel 2 timers tur forbi Støren og oppover Gauldalen til Røros. Fra Oslo og Østlandsområde blir det først en togtur til Hamar hvor det er togbytte. Turen går videre mot Elverum og oppover Østerdalen mot Alvdal og Tynset før vi ankommer Røros på ettermiddagen.

Trenger du hjelp?
Kontakt Aller travel på telefon eller e-post.

23 89 64 70
Del innlegg