Jordans skatter med Tone

Jordans skatter med Tone

Reiseleder Tone Mjøberg har sterke bånd til Jordan og lang erfaring med denne flotte destinasjonen; «Bli med meg på en rundtur for å se Jordans aller flotteste og historiske steder, og la deg forføre av den mystiske historien og de spennende kulturskattene.»

Høydepunkter:
Den fantastiske klippebyen Petra
Betania – Jesus døpested
Verdens vakreste ørken, Wadi Rum
Historie og kultur blandet med sol og bad i Dødehavet og Rødehavet

Vi skal oppleve Amman på sine syv høyder, romernes storby Jerash, Mount Nebo hvor Moses en gang så utover det lovede land, Madaba med mosaikk-kartet, korsfarerborgen Shobak, Dødehavets vektløshet, Petras utrolige sandsteinsfasader, Lawrence av Arabias ørken i Wadi Rum samt deilige dager i Aqaba ved Rødehavet.

Vi besøker hele tre steder på Unescos verdensarvliste: Bethany hvor Jesus ble døpt, klippebyen Petra som er kåret til et av verdens syv nye underverk, og verdens vakreste ørken Wadi Rum. 

Vi bor på flotte hotell og reiser på den beste tiden av året.

Dette blir en tur du sent vil glemme!

Norske Tone Mjøberg er svært interessert i historie og kultur, og er en meget erfaren reiseleder som har reist verden rundt.

INKLUDERT 
• Fly t/r Oslo – Amman med alle skatter og avgifter
• 10 overnattinger med frokost
• 2 middager på hotell i Amman og Petra
• 5 lunsjer
• All transport, sightseeing og inngangsbilletter i henhold til programmet
• Engelsktalende lokalguide
• Norsk reiseleder med fra Oslo
• Gruppevisum

IKKE INKLUDERT: 
• Avbestillings- og reiseforsikring
• Øvrige måltider
• Drikke
• Tips

Dag 1    ANKOMST AMMAN (M)
Tidlig avreise fra Oslo med ankomst Amman (via Frankfurt) på ettermiddagen. Transport til hotellet og felles velkomstmiddag på hotellet.

Dag 2    AMMAN (F, L)
I dag opplever vi romerske ruiner og teater, det arkeologiske museet, lokale marked og mye annet i en av verdens eldste byer, Amman. Lunsj inkludert.

Dag 3    JERASH- AJLOUN (F, L)
Dagens utflukt går til den romerske ruinbyen Jerash, også kalt Østens Pompeii eller Gerasa. Jerash var en av de berømte Dekapolis-byene og huser noen av verdens største romerske ruiner utenfor dagens Italia. Vi nyter lunsj før ferden går videre til den velbevarte festningen Ajloun fra 1100-tallet. Hvis tiden tillater det blir det også besøk til en olivenpressefabrikk. På sen ettermiddag returnerer vi til hotellet i Amman.

Dag 4    DØDEHAVET (F, L)
Vi starter dagen ved Jordan-elven og Betania, stedet hvor Jesus ble døpt av Johannes Døperen. Deretter fortsetter vi den korte strekningen til Dødehavet. Vi spiser lunsj og får tilgang til strand og strandhåndklær og nyter en deilig dag i det mineralholdige vannet. På ettermiddagen returnerer vi til Amman.

Dag 5    MOUNT NEBO – MADABA – PETRA (F, L, M)
Etter frokost sjekker vi ut og reiser mot Mount Nebo hvor Moses skal ligge begravet. Her har vi flott utsikt til det ”forjettede land”. Ferden går videre til mosaikkbyen Madaba og kirkebesøk, begge steder nevnt i bibelen. Reisen fortsetter deler av den gamle Kongeveien mot Petra. Vi opplever det spektakulære landskapet gjennom Wadi Mujib og besøker korsfarer-borgen Shobak. Lunsj underveis. Innsjekk og middag på hotellet i Petra.

Dag 6     PETRA (F)
Hele dagen til å oppleve den fantastiske oldtidsbyen Petra, kåret til et av verdens nye syv underverk. Nabateernes hovedstad ble hugget inn i de massive sandsteinsklippene for nesten 3000 år siden, her ser vi kongegraver og ruiner. Den eneste måten å ta seg inn i byen på er til fots eller med hest og vogn, gjennom den 200 meter dype og 2 km lange kløften Siq. Vi ser fantastiske formasjoner og farger i berggrunn. En uforglemmelig opplevelse. Overnatting i Petra.

Dag 7    WADI RUM (F, L) 
Dagens utflukt går til Wadi Rum som byr på et av verdens mest fascinerende landskap. Her opplever vi Lawrence of Arabias områder på jeep-safari, ser levninger fra handelskaravaner som førte røkelse, krydder og myrra. Vi spiser lunsj hos beduiner. Vi prøver også å få til et besøk på en barneskole. Denne er meget spartansk og det er stort sett beduinbarn som går der. Vi tar forbehold om evt endringer/avslysning vedrørende dette besøket. På ettermiddagen sjekker vi inn på vårt flotte hotell i Aqaba.

Dag 8-10    AQABA (F)
De neste tre dagene er fri til å nyte herlige, avslappende dager på stranden ved Rødehavet. Det er mye å finne på i Aqaba og reiseleder vil ta initiativ til hyggelige aktiviteter, som f.eks båttur og middager.

Dag 11    AQABA –AMMAN –OSLO (F)
Vi sjekker ut etter frokost og fortsetter til flyplassen i Amman og retur til Oslo (via Wien). Ankomst Gardermoen sent om kvelden.

F= frokost    L= lunsj     M=middag

Vi bor på flotte hotell i alle byene;

Amman – 31.okt-04.nov:

Bristol Amman Hotel *****
Abdul Rahman Alawi Street, 5th Circle
11844 Amman

Hotellet ligger sentralt i Amman og tilbyr komfortable rom, flere restauranter og barer samt terrasse og basseng. Rommene er smakfullt innredet med tv, sittegruppe, kaffe/te-fasiliteter og tilgang til Internett mot betaling.

 

Petra – 04. – 06.nov:

Petra Moon Hotel ****
Petra Visitor Center Street
71882 Wadi Musa

Godt hotell som ligger kun 100 meter fra inngangsporten til Petra. Hotellet tilbyr romslige rom med egen balkong og flatskjerm-TV samt en takterrasse med et sesongåpent utendørs basseng.

De lydisolerte rommene satellitt-TV, DVD-spiller, ekstra lange senger, klimaanlegg og eget bad.

Du kan nyte frokostbuffé i restauranten, som også tilbyr lokale og internasjonale retter til lunsj og middag. Her finner du også en dagligvarebutikk og en salgsautomat med drikkevarer.

 
Aqaba – 06. – 10. nov:

Mövenpick Resort & Residences Aqaba *****
King Hussein Street
77110 Aqaba

Dette flotte ferieanlegget ligger i Aqaba sentrum, 500 meter fra Rødehavet, med privat strand, flere utendørsbassenger og 8 spisesteder. Her tilbys gratis Wi-Fi overalt. De lyse rommene har moderne innredning, satellitt-TV samt kaffe- og tekoker. Noen av rommene har kjøkkenkrok og balkong.

Du kan nyte lokal mat på Palm Court Restaurant & Terrace, eller hygge deg med fersk sjømat og internasjonale retter på Red Sea Grill. De ulike barene på Resort Aqaba tilbyr forfriskende juice og eksotiske cocktailer.

Ferieanlegget tilbyr ulike avslappingsterapier, deriblant full kroppsmassasje, pedikyr og manikyr. Om du ønsker å holde deg i form, kan du ta deg en økt i treningsstudioet, hvor du finner toppmoderne utstyr.

PASS OG VISUM
Med dagens regler får norske statsborgere som reiser på gruppetur visum til Jordan ved ankomst flyplassen i Amman. For å få visum må passet være gyldig i minst seks måneder etter oppholdets slutt. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass er gyldig ved avreise. Aller Travel er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

VAKSINASJON
Ingen vaksiner er obligatoriske, men ta gjerne hepatitt A (Havrix), polio, stivkrampe og tyfoid. Større epidemisykdommer forekommer sjelden i Jordan. Legemiddel og apotekvarer kan anskaffes lokalt. Tilgangen på leger og standarden på sykehusene i Amman er god.

HELSEMESSIGE FORHOLD
Gjennomgående er de sanitære forhold på hoteller og restauranter tilfredsstillende. Vann fra springen bør ikke drikkes. Sjekk forseglingen på flasker.

PRAKTISK
Strømmen er 220 volt. Det benyttes flere ulike typer støpsler og det kan være lurt å ta med adapter.Det finnes flere landsdekkende GSM-nettverk, deriblant Jordan Mobilcom, Express, Zain og Orange.

Minibanker er lett tilgjengelige i Amman og de fleste steder turister ferdes. Visa og MasterCard aksepteres de fleste steder i storbyer og turiststeder, og kan også benyttes ved uttak av lokal valuta fra minibank. Vær oppmerksom på at kredittkort som regel sjekkes pr. telefon. Dersom det ikke oppnås forbindelse må man bruke kontanter. Ha derfor alltid kontanter i reserve.

Vanlig arbeidsuke for statsansatte jordanere er 08-15 søndag- torsdag.
Banker har vanligvis åpent fra 08.30 til 15.00, men er stengt fredag og lørdag.
Mange butikker er stengt fredager. Noen forretninger er også stengt søndager.
Myntenheten er jordanske dinarer og fils.

1 jordansk dinar (JOD)= 1000 fils.

LOKALE SKIKKER, SPRÅK, LOVER OG REGLER
Jordanere er generelt svært gjestfrie og hyggelige mot utlendinger. På gaten og andre offentlige steder anbefales det å kle seg på et vis som minimum dekker til skuldre, knær og navle. Ambassaden anbefaler reisende alltid å ha med seg passet. Det er forbudt å fotografere ambassader og militære anlegg, samt deres omgivelser.

Arabisk er offisielt språk, men mange snakker engelsk. Utenfor turistområdene er engelsk mindre utbredt.

For å delta på våre leserreiser må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Du må også kunne gå i et normalt tempo.

Dette gjelder alle turene våre, og ikke bare vandreturene. Selv om hoveddelen av turen går med buss, tog eller båt vil det ofte bli gåturer til og fra severdigheter.

Tillegg for enkeltrom kr 7.200,-

Flytider med Lufthansa og Austrian Airlines;
31.okt :     Oslo Gardermoen – Frankfurt      09:45-12:05
Frankfurt – Amman                        14:20-19:30

10.nov:    Amman – Wien                                 16:10-19:10
Wien – Oslo Gardermoen               20:50-23:15

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med det. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.

Trenger du hjelp?
Kontakt Aller travel på telefon eller e-post.

23 89 64 70
Del innlegg