Kina med Xian, Chengdu og Beijing

Kina med Xian, Chengdu og Beijing

Vil du oppleve det ekte Kina og rikets store mangfold? På denne rundreisen vil vår fantastiske reiseleder Erik vise deg sitt helt eget Kina. Tidligere reisende kan ikke få rost Erik nok, og vi lover deg en helt uforglemmelig opplevelse!

Høydepunkter:
Terrakotta-hæren i Xian
Pandapark i Chengdu
Alle severdighetene i Beijing
Lokalkjent norsktalende reiseleder

Vi skal oppleve en stor del av det gigantiske landet og vi møter et yrende folkeliv, gamle tradisjoner, kinesisk kunst og kultur, men også det nye Kina. Reisen går først til Xian, en av Kinas eldste byer. Her besøker vi et av verdens åtte undere; terrakottahæren. Turen går videre til Chengdu med Kinas største Pandapark. Byen er også kjent for sitt gode kjøkken. Vi avslutter i Beijing, Kinas 3 000 år gamle hovedstad, med Den kinesiske mur, Den forbudte by og Sommerpalasset.

Vi bor på gode og sentrale hotell i alle byene. Ikke la denne muligheten gå
fra deg!

Prisen inkluderer:
Fly t/r Oslo – Kina med alle skatter og avgifter
Overnatting på gode hotell i valgt romkategori med frokost
Togreise i 1. klasse fra Xian til Chengdu
Flybillett Chengdu – Beijing
7 lunsjer med et glass drikke
8 middager med et glass drikke
Transport, utflukter og innganger ifølge program
Norsktalende guide og reiseleder fra ankomst Kina

Ikke inkludert:
Reise- og avbestillingsforsikring
Tips og øvrige måltider
Visum til Kina (informasjon vil sendes ut nærmere avreise)

Vår fantastiske guide og reiseleder Erik (norsktalende kineser) er full av kunnskap og viser oss det genuine Kina. Han er en viktig del av denne flotte reisen. Hør bare hva fornøyde gjester har å si om Erik:

– Erik er en fantastisk person som ga 100%. Det var en opplevelse og være med ham på tur. Vi fikk oppleve hans Kina. At han er kineser bidrar til økt forståelsen for dette litt spesielle folket og deres væremåte og levesett.

– Erik er fantastisk flink og et funn.

– Erik var kjempeflink.

– Fantastisk detaljert informasjon og morsom type. Vi koste oss på alle turene.

– Kunnskapsrik, pedagogisk og en flink forteller. Svingte seg rundt og ordnet opp etter våre ønsker og behov. God humor, glimt i øyet, et funn. Dere burde legge opp flere Kina-turer med denne reiseleder fra andre regioner i Kina, feks. Shanghai og Schongqing, gjerne inkludert en togreise med de utbygde hurtigtogene vi hørte om.

– Meget kunnskapsrik både om Kina og Norge.

– Meget kunnskapsrik, flink, språkmektig og humoristisk guide.

– Reiseleder Erik er en UTROLIG dyktig guide. Han var veldig dyktig til å fortelle om Kina. I tillegg hadde han god kjennskap til Norge og nordmenn.

– Stor fordel å ha en kinesisk guide som også snakker så godt norsk.

– Topp Topp Ta vare på Erik.

– Eg har reist mykje med grupper og har hatt halvgode og dårlege guidar . Oftest er det språkkunnskapene som svikter. Vår guide Erik har en språkbegavelse helt utenom det uvanlige sannsynligvis kombinert med målbevissthet og motivasjon . Han er ikke bare særs god i norsk, men kjenner også godt til norske samfunnsforhold og gir oss interessant innblikk i kinesisk historie og samtid . Han er den beste guiden jeg noensinne har hatt . Er samtidig morsom underholdende og ansvarsbevisst . Han får fullt hus fra meg . Kunne ikke vært bedre . Jeg tror alle de andre i følget vil være enig. Hørte ingen sure kommentarer overhodet. Håper dere vet å ta godt vare på han . Mannen er et unikum .

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

Dag 1 Utreisedag (FM)
Avreise fra Oslo på formiddagen, med flybytte i Helsinki. Flyturen til Xian tar ca. 9 timer.

Dag 2 Ankomst (FM,L,M)
Etter en tidlig frokost på flyet lander vi på Xian Xianyang Airport.  Her møter vi vår skandinavisktalende reiseleder. Vi får ikke sjekke inn så tidlig på dagen, derfor begynner vi med en omvisning. Vi tar først en spasertur på Den gamle bymuren. Der får vi også mulighet til å oppleve en sykkeltur på den gamle muren. Vi spiser tidlig lunsj i dag siden vi fikk en tidlig frokost på flyet. Etterpå kjører vi til Den store villgåspagodaen, en buddistisk pagoda som ble bygd på 600-tallet. Der vi får se på Asias største musikkfontene. Vi sjekker så inn på hotellet. Deretter har vi et par timer til å slappe av på hotellet. Til velkomstmiddagen får vi smake på kinesisk rødvin.

Dag 3 Terrakottasoldatene (F,L,M)
I dag skal vi starte med en tur til den verdensberømte Terrakotta-hæren, som er selve museumsanlegget for de verdensberømte Terrakottasoldatene. Dette er mannstore soldater brent i leire, som en av de tidlige kinesiske keiserne etterlot seg. Denne «hæren» som skulle beskytte ham inn i det neste livet. Etter en felles lunsj besøker vi et kunstmuseum, hvor vi kan lære oss å skrive kalligrafi med pensler. Til middag skal vi smake på Kinas nasjonalrett, dumplinger (Jiao Zi). Om kvelden får vi oppleve en fantastisk danse- og sangforestilling fra Tangdynastiet.

Dag 4 Hurtigtog til Chengdu (F,M)
Morgenen fri. Kl. 12.00 sjekker vi ut fra hotellet og kjører til togstasjonen for hurtigtog til Chengdu. Hele strekningen er 66 mil og togturen tar 3 timer og 40 minutter. På denne strekningen ser vi hvordan kinesere klarte å bygge hurtigtogslinjen gjennom fjellene som er over 3000 meter høye. Lunsj ordnes på egen hånd. Vi sjekker inn på hotellet etter ankomst Chengdu. På kvelden skal vi spise Szechuan Hot-pot til middag.

Dag 5 Pandainstituttet (F,L,M)
I dag skal vi besøke Kinas største institutt for store Pandabjørner. Her er det en stor park hvor vi få mulighet å se hvordan vi bevarer vild Panda. Det er også mulighet for å se nyfødte Pandabjørner. Lunsj. På ettermiddagen besøker vi Wuhou-templet, som var bygd til minne av Zhugeliang, en meget kjent general fra 200-tallet. Middag. På kvelden blir det mulighet til å oppleve en fantastisk Shu-opera (CNY 350 p.p, betales på stedet).

Dag 6 Fly til Beijing (F,L,M)
Etter en rolig morgen sjekker vi ut fra hotellet og kjører til flyplassen. Vi flyr til Beijing og lunsj får vi ombord. Ankomst Beijing kl 14:45 og vi kjører direkte til Den Himmelske Freds Plass og tar en spasertur der. Siden kjører vi til hotellet og sjekker inn. I kveld spiser vi middag som hører til nordøst kinesisk kjøkken på hotellet.

Dag 7 Den Forbudte By (F,L,M)
Vi starter litt tidlig i dag og tar først en tur til det praktfulle keiserpalasset Den forbudte by. Palasset har 9.999 rom og haller. Den forbudte by er også verdens største museum for orientalsk kunst. Siden tar vi en tur til hutongene og ser hvordan folket lever på hverdager. Vi får oppleve en tur på rikshaw gjennom disse smale gatene. Lunsj spiser vi i et kinesisk hjem. Etterpå besøker vi en silkebutikk hvor vi får besøke et lite silkemuseum og se hvordan man produserer silke fra kokonger. Shopping kan man gjøre her selvfølglig. I denne butikken finner du masse fine utvalg på alle typers silkevarer til rimelige priser. Middag. Kveldens underholdning er en fantastisk akrobatikk-forestilling.

Dag 8 Den Kinesiske Mur (F,L,M)
Den kinesiske mur står på dagens program. For de fleste kinafarere så er dette et av de virkelig store høydepunktene på turen. Byggingen av muren startet allerede i det 7. århundret f.Kr. og muren strekker seg over 6700 km fra øst til vest. Å være oppe på muren på en vakker dag gjør et uforglemmelig inntrykk. På veien dit tar vi en tur innom en håndverksfabrikk som er spesialisert i cloisonné, en utrolig arbeidskrevende og fin håndverkstradisjon fra Beijing. I dag skal vi spise Subway-baguetter til lunsj på Muren. På veien tilbake til hotellet får vi oppleve en te-sermoni. I tehuset får vi smake på et par typer te som ikke er så lett å finne i Europa. I kveld spiser vi Beijing-barbecue til middag.

Dag 9 Sommerpalasset (F,L)
I dag går turen til det idylliske Sommerpalasset, tidligere sommersted til keiserfamilien, med kunstige fjell, vann og over 3000 vakre hus, paviljonger og broer som er knyttet sammen med Changlang, en 728 m lang og nydelig dekorert utekorridor. På veien vil vi legge et besøk til et fabrikkutsalg for kinesiske ferskvannsperler. Felles lunsj. På ettermiddagen tar vi en shoppingtur på det berømte Silkemarkedet, noe som mange vil sette stor pris på. Ingen felles middag.

Dag 10 Fridag (F,M)
Dagen er satt av til egen disposisjon.  Ingen felles lunsj.  Reiseleder vil stå til disposisjon. I kveld blir det avslutningsmiddag på en flott Peking-and restaurant.

Dag 11 Hjemreise (F,FM)
Tidlig avreise til flyplassen i Beijing for hjemreise via Helsinki. Vi er fremme i Oslo på ettermiddagen samme dag.

FM = flymat     F = frokost     L = lunsj     M = middag

VI BOR PÅ FØLGENDE HOTELL:

16. – 18.okt:
Xian Grand Dynasty Culture Hotel ****

172 Lian Hu Road. Shaanxi, Lianhu
Xian

Godt hotell med strålende beliggenhet i sentrum av Xian, ca 2 km fra Xian Trommetårn og Klokketårn. Hotellet tilbyr en rekke fasiliteter, som restaurant, bar, innendørs basseng, sauna og treningssenter. Gratis Wifi i lobbyen. Alle rom er velutstyrte med flatskjerm TV, minibar og 24-timers romservice.

  

18. – 20. okt:
Chengdu Tianfu Sunshine Hotel ****

2 North Taisheng Road, Qingyang
610017 Chengdu

Godt hotell som ligger en 10-minutters spasertur fra Chunxi-veien i sentrum. Chengdu Shuangliu lufthavn er en 30-minutters kjøretur unna. Kuanzhai-veien, Jin og Wuhou minnetempel ligger en 15-minutters biltur unna, mens Tianfu-plassen og Wenshu Yuan kloster er 10 minutters kjøring unna.

Hotellet tilbyr et sesongåpent basseng, 3 spisesteder og et treningssenter. Gratis Wi-Fi er tilgjengelig.

Rommene har klimaanlegg, kaffe- og tekoker, safe, flatskjerm-TV med satellittkanaler og eget bad med hårføner og gratis badeprodukter.

 

20. – 25. okt:
Beijing Capital Hotel *****

No. 3 Qianmen East Street, Beijing

Flott hotell som ligger ved de mest kjente historiske stedene og populære shoppingområder som Wangfujing, Den himmelske freds plass og shoppingområdet Chongwenmen. Hotellet har romslige rom med gratis Wi-Fi. Her tilbys også innendørs basseng, en stor hage og minigolfbane. Capital Hotel ligger bare en 5-minutters kjøretur fra Beijing jernbanestasjon og en 9-minutters spasertur fra Chongwenmen t-banestasjon (linje 2 og 5). Beijing internasjonale lufthavn ligger en 45-minutters kjøretur fra hotellet.

Rommene er sjarmerende og har tradisjonell innredning med utskårne møbler i mørkt tre. I tillegg har rommene satellitt-TV, minibar og eget bad med hårføner og tøfler.

  

VISUM

Vi gjør oppmerksom på at innreisebestemmelser kan endre seg. Aller travel har ikke ansvar for om følgende informasjon om innreisebestemmelser eller krav til visum endres på kort varsel. Det er den reisendes ansvar å påse at reisedokument er gyldig for innreise og gjøre seg kjent med de til enhver tid gjeldende innreisebestemmelser til det enkelte land.

Alle norske statsborgere må ha Visum til Kina og passet må være gyldig i minimum 6 måneder etter hjemkomst. Visum må søkes hos den Kinesiske ambassade i Oslo. For deres visum tjenester, gå inn på:

http://no.china-embassy.org/eng/

NB! Alle reisende i aldersgruppen 14-70 år som søker visum til Kina må f.o.m. 22.10.18 møte personlig på Kinas konsulat for å avgi fingeravtrykk. I forkant må du bestille time online for å avgi biometri på konsulatet. Fyll ut og samle sammen alle nødvendige dokumenter før møtet. Alle må fylle ut søknad på internett, ha pass som er gyldig i minst 6 mnd. etter hjemkomst og med minst to ledige, ustemplede dobbeltsider, samt ett passfoto (3x4cm i farger).

Søkere som har avgitt biometri på konsulatet de siste fem årene er untatt å avgi biometri. Du må da vise ditt gyldige pass med det Kinesiske visumet som du avga biometri for. 

Du er selv ansvarlig for å søke om visum og ha gyldig visum til Kina ved avreise.
Det er ikke mulig å sende søknad per post direkte til ambassaden.
Innvilget søknad er gyldig i 3 måneder, så man kan ikke søke om visum før 3 måneder innen avreise. Vi anbefaler dog å være ute i god tid, da det har vært lange ventetider for å få time på konsulatet.  Prisen for Visum til Kina er per dags dato kr. 600,- for enkel innreise.

Vi kan ikke søke visum for deg, men sender deg informasjon om søknad når det nærmer seg. Aller Travel får laget invitasjon fra Kina, derfor må vi ha dine opplysninger om passnummer, utløpsdato og fødselsdato samt nasjonalitet. 

For de som ønsker hjelp til utfylling av søknad og prosessen i seg selv, kan man benytte seg av et visum servicebyrå. Vær oppmerksom på at visumbyråets gebyrer kommer i tillegg til prisen for selve visumet. NB: Ansatte i mediebransjen, politi, militære eller religiøse organisasjoner må personlig møte opp på ambassaden i god tid!

VAKSINER
Krav og anbefalinger om vaksinasjon endres ofte, vi sier derfor at du bør kontakte din egen lege eller nærmeste vaksinasjonssentral for detaljert informasjon.
Generelt anbefales det at alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe og poliomyelitt, evt. å oppdatere disse vaksinene om det er lenge siden siste vaksinering.

For å delta på våre leserreiser må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Du må også kunne gå i et normalt tempo.

Dette gjelder alle turene våre, og ikke bare vandreturene. Selv om hoveddelen av turen går med buss, tog eller båt vil det ofte bli gåturer til og fra severdigheter.

Tillegg for enkeltrom kr 4.500,-

Flytider med Finnair:
15.okt:    Oslo – Helsinki      13:15-15:40
Helsinki – Xi`an     17:50-06:40 (16.okt)

25.okt:    Beijing – Helsinki   10:55-14:25
Helsinki – Oslo      16:05-16:35

Det er dessverre ikke mulig med tilslutningsbilletter fra andre byer i Norge på denne reisen.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

Trenger du hjelp?
Kontakt Aller travel på telefon eller e-post.

23 89 64 70
Del innlegg