Kroatia med Zagreb og Porec

Kroatia med Zagreb og Porec

På en reise fra øst til vest i det nordlige Kroatia møtes du av gjestfrihet, kultur og opplevelser sammen med lokalbefolkning. Det blir også avstikkere til både Slovenia og Italia. Dette er en tur med mye inkludert: Mange utflukter og nesten all mat!

Høydepunkter:
√ Storby og småby
√ Slovenias hovedstad Ljubljana
√ Byene Trieste, Portoroz & Piran
√ Motovun med vinsmaking

På denne turen kombinerer vi den spennende storbyen Zagreb med strandliv i småbyen Porec, som ligger vakkert ved Adriaterhavet. Vi skal også til Slovenias hovedstad Ljubljana, Trieste i Italia, feriebyen Portoroz og middelalderbyen Piran.

Sammen med vår dyktige reiseleder Sonja Kotur Lovrekovic skal vi vandre i gamle byer og trange smug, vi skal oppleve vakker natur og krystallklart vann, blandet med historiske byggverk og god mat.

Prisen inkluderer:
Fly t/r direkte Oslo – Zagreb med alle skatter og avgifter
Busstransport ifølge programmet
2 netter på Hotel Palace **** i Zagreb
5 netter på Hotel Valamar Riviera **** i Porec
7 frokoster på hotellene
1 middag på lokal restaurant
5 middager på hotellet i Porec
1 byvandring med lokalguide og lunsj i Zagreb
1 byvandring med lokalguide og lunsj i Ljubljana
1 byvandring med lokalguide i Porec
1 utflukt til Motovun med lokalguide, lunsj og vinsmaking
1 utflukt til Trieste, Portoroz og Piran med lokalguide og lunsj
Skandinavisktalende reiseleder

Ikke inkludert:
Avbestillings- og reiseforsikring
Tips, øvrige måltider og drikke
Ekstra båttur til Rovinj m/ lunsj (kr. 350,-)

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F= Frokost / L= Lunsj / M= Middag

  DAG 1 Ankomst

  Vi ankommer Zagreb på kvelden. Her møter vi reiseleder og vår buss tar oss til hotellet, som er sentralt beliggende med kort gang avstand til gamlebyen. Etter ankomst serveres det et kaldt måltid.

  DAG 2 Byvandring i Zagreb (F, L, M)

  Etter en rolig frokost kommer vår lokale guide til hotellet for å ta oss med på en spennende spasertur i Zagrebs gamleby. Turen går forbi Nasjonalteateret, gjennom pittoreske gater med mange små uterestauranter og kafeer. Vi kommer opp til Parlamentet og får en flott utsikt over byen. På turen får man en fornemmelse av Wiens arkitektur og historie.

  Turen avsluttes med lunsj på lokal restaurant. På kvelden spiser vi middag på en annen av byens flotte restauranter.

  Byvandring i Zagreb (F, L, M)

  DAG 3 Zagreb – Ljubliana – Porec (F, M)

  Etter frokost kommer bussen som skal kjøre oss til Porec. Vi setter ruten nordvestover i retning Ljubliana i Slovenia. På turen passerer vi det kjente vintersportstedet Novo Mesto, og videre til Ljubljana hvor vi stopper for en liten sightseeing og lunsj. Byen ligger på ca. 400 meters og har 265.000 innbyggere.

  Fra Ljubljana går turen videre vestover og terrenget skifter etter hvert fra skogkledde lier til et mer karrig fjellterreng. Deretter går det over i et typisk middelhavsterreng, som er mer karrig og tørt. På ettermiddagen ankommer vi til Porec og vårt hotell. Middag serveres på hotellet.

  DAG 4 Porec (F, M)

  Etter frokost gjør vi en byvandring med vår lokale guide. Fritid til lunsj og resten av dagen til egen disposisjon. Benytt gjerne dagen til å slappe av i skyggen av sypressene eller utforsk Porec på egenhånd. For de som ønsker et bad i Adriaterhavet er det definitivt mulig i dag. Det er kort avstand til nærmeste strand, og hotellet har også en privat strand bare en kort båttur fra sentrum. Middag på hotellet.

  DAG 5 Utflukt Motovun med vinsmaking (F, L, M)

  Frokost på hotellet. I dag går turen til det istriske innlandet og den lille byen Motovun, som ligger idyllisk til på toppen av en liten ås. Vi har med vår lokalguide, som forteller litt om historien, men ikke minst om dagliglivet på Istria og hvordan de opplevde krigen på 90-tallet. Her spiser vi også lunsj.

  På Istria produseres det mye vin hos små vinbønder. Dette er et håndverk, som går i generasjoner og de produserer vin av høy kvalitet. Middag på hotellet.

  Utflukt Motovun med vinsmaking (F, L, M)

  DAG 6 Utflukt Trieste – Portoroz – Piran (F, L, M)

  I dag skal vi nordover og besøke den italienske byen Trieste, en by med ca 200.000 innbyggere og en historie tilbake til Romertiden. Ved slutten av andre verdenskrig hadde den Yugoslaviske hæren under ledelse av Tito sammen med New Zealands tropper kontroll over byen. I 1947 ble Trieste en uavhengig stat under britisk administrasjon. Den ble først oppløst i 1954.

  Deretter går turen til den slovenske feriebyen Portoroz og middelalderbyen Piran, med sine sjarmerende smale gater og smug. Byen er fødested for komponisten Guiseppe Tartini, som er mest kjent for «Devil`’s Trill Sonata». Byvåpnet er til forveksling lik det islandske flagget. Vi starter med lunsj, før vi fortsetter med en sightseeing i byen. Det blir deretter tid til egen disposisjon. Middag på hotellet.

  Utflukt Trieste - Portoroz - Piran (F, L, M)

  DAG 7 Fridag eller båttur til Rovinj (F, M)

  Etter en lang og god frokost er dagen til egen disposisjon.

  Valgfri utflukt: De som ønsker kan bli med på båttur til vakre Rovinj. Her blir det omvisning i byen og vi spiser lunsj, før vi returnerer til Porec på ettermiddagen. (kr. 350,-)

  På kvelden møtes vi til en felles drink før vi spiser middag på hotellet.

  DAG 8 Avreise Porec – Zagreb (F)

  I dag har vi tidlig frokost, før vi setter oss på bussen med kurs mot Zagreb. Underveis gjør vi 2 stopp. Hjemreise til Norge på ettermiddagen.

 • Våre reiseledere - Sonja Kotur Lorvrekovic

  Sonja Kotur Lorvrekovic

  Sonja Kotur Lorvrekovic: Vår dyktige reiseleder Sonja er opprinnelig dansk, men siden 1994 har hun jobbet som reiseleder og reisearrangør i Kroatia. Historie og kunst er hennes store kjærlighet, og hun går ofte i teateret for å se opera og ballett. Sonja har inngående kjennskap til landene som inngikk i det tidligere Jugoslavia, deres historie og kultur. «Utover å elske det jeg jobber med, så er jeg glad i mennesker! Ethvert nytt menneske jeg møter er en berikelse i livet. Jeg er avslappet men har samtidig full kontroll og overblikk. Mine gjester kan lene seg tilbake og nyte reisen»

 • Hotel Palace Zagreb **** , 2 netter

  Palace Hotel ligger i en historisk bygning i hjertet av Zagreb, og tilbyr en hyggelig og familiær atmosfære. Gratis WiFi er tilgjengelig på hele hotellet.

  Alle rom har aircondition, minibar, safe, satellitt-TV og eget bad med hårføner, badeprodukter og dusj eller badekar.

  Hotellet tilbyr også lobbybar og en elegant restaurant som serverer internasjonal mat.

 • Hotel Valamar Riviera ****, 5 netter

  Hotel Valamar Riviera er et godt hotell som ligger sentralt i Porec, rett ved gamlebyens torg og smug, og omgitt av uteserveringene på havnepromenaden.

  Hotellet tilbyr restaurant, terrasse og en lobbybar. WiFi er gratis på hele hotellet.

  Alle rom har aircondition, flatskjerm TV, minibar og safe, bad med dusj eller badekar, hårtørker og badeprodukter.

Tillegg for enkeltrom kr 1.550,-

Vi har dessverre ikke mulighet til å tilby tilslutning med Croatia Airlines. Vi anbefaler at du har god tid mellom avgangene, og at du bestiller en billettype som er endringsbar. Vi gjør oppmerksom på at alle tider er lokale tider og at tidsendringer kan skje.

 • Avgang fra Oslo. Varighet ca. 2,5 timer. Flyselskap Croatia Airlines. Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.

Trenger du hjelp?
Kontakt Aller travel på telefon eller e-post.

23 89 64 70
Del innlegg