Mexico – strandliv og eventyrlige utflukter

PS! Vær rask! Vi avslutter salget på denne turen onsdag 15. november. 

«Tone er den perfekte reiseleder. Hun er kunnskapsrik og en veldig god formidler. I så måte går hun i rikelig monn utenpå alle lokale guider. Hun er omsorgsfull og tar vare på alle deltakere.»

«Tone Mjøberg er serviceminded, omtenksom, inkluderende, sosial og hyggelig. Organiserer felles måltider som er hyggelig for oss som reiser alene. Hun er kunnskapsrik og vet mye om landet, stedene vi besøker. Hun kan mye historie, kultur og sosiale forhold. Ordner opp på en behagelig og fin måte hvis det er noe som går som det skal.»

«Spennende tur, godt organisert, fint hotell med bra standard og fin beliggenhet. Interessante utflukter og god mulighet for avslapning. Alt fungerte bra. Flott reiseleder.»

Her er noen av tilbakemeldingene vi fikk fra årets tur. Bli med vår populære og dyktige reiseleder Tone Mjøberg på et meksikansk eventyr i Cancun i januar 2018!

Dette er en fantastisk tur med mye inkludert. Den passer perfekt for deg som ønsker å sole deg og bade på fantastiske strender, og samtidig få store natur- og kulturopplevelser. Alt dette mens det er full vinter hjemme i Norge!

Vi møter urgammel indiansk kultur, fargerike mennesker, kritthvite strender, kulinariske opplevelser og dypblått hav. Vi bor på et flott strandhotell hvor alle måltider er inkludert, og tar utflukter for å oppleve denne spennende kulturen.

Yucatán-halvøya er et svært interessant område med storslåtte severdigheter. I dette gamle mayariket finnes flere utgravninger av gamle byer og helligdommer. Nærmest ligger Xcaret, som er et historisk minnesmerke og en natur og fornøyelsespark. Noen mil sørover troner mayafolkets vakre tempel i Tulum, og midt i landet Chichén Itza med sine pyramider.

Dette er turen for deg med eventyrlyst som også vil ha sol, strand og det gode liv!

Høydepunkter:

  • Mayarikets historie og arkitektur
  • Omvisning i Cancun
  • Tid til å slappe av på strandhotell
  • Xcaret – økologisk aktivitetspark

Program:

Dag 1     Ankomst (FM, AI)
Avreise fra Oslo på morgenen, via Paris og ankomst Cancun samme dag på ettermiddagen. Her møtes vi av vår representant og kjøres til vårt hotell. Velkomstdrink ved ankomst. På hotellet er alle måltider inkludert.

Dag 2     Cancun City Tour (AI)
Etter en god frokost får vi i dag mulighet til å se hvordan de lokale lever. Vi nyter flotte utsikter, rusler gjennom fascinerende markeder og shoppingsenter. Cancun tilbyr utmerket shopping, og her finner man alt fra de fineste håndtverk og smykker til importerte goder som mykt skinn, parfyme og designer klær. Omvisningen tar ca. 3 timer. Resten av dagen fri. Lunsj og middag på hotellet.

Dag 3     Båttur til Isla Contoy (AI, L)
Vi hentes tidlig med buss på hotellet, for en heldags utflukt med båt til øya Isla Contoy. I løpet av dagen får vi oppleve vakker natur, både ved fuglereservatet og for de som ønsker å snorkle på korallrevet. Det serveres både frokost, lunsj og drikke ombord. Middag på hotellet på kvelden.

Dag 4     Fridag (AI)
Dagen er fri til å nyte en av de vakreste strendene i Mexico, med finkornet, hvit sand og det Karibiske havs turkise vann. Cancun er en av Mexicos mest eksklusive badebyer og det finnes mange muligheter for både utflukter, turer og  vannsport. Det finnes også mange restauranter og barer i nærområdet. Alle måltider inkludert på hotellet.

Dag 5     Utflukt til Mayaruinene i Tulum (AI)
I dag skal vi besøke noen av de mest mystiske og maleriske førspanske ruinene på Yucatán-halvøya – Mayaruinene i Tulum. Ruinene er en klynge av godt bevarte bygninger fra det 13. århundre. Den gamle byen var beskyttet av høye klipper, det karibiske hav og en forsvarsmur, og det antas at den var en viktig handelspost som blomstret frem til spanjolene kom i 1518. Byen Tulum hadde sitt høydepunkt mellom det 13. og det 15. århundre, og var en av de siste mayabyene som falt for spanjolene. Til tross for at de er relativt små, er ruinene i dag et av de mest besøkte arkeologiske stedene i Mexico.

Ruinene ligger en times kjøretur fra Playa del Carmen og ca. 80 minutter fra Cancún.

På vei tilbake besøker vi Playa del Carmen, opprinnelig en typisk fiskerlandsby som har blomstret til å bli den mest bohemske byen på Riviera Maya. Foruten flotte strender har Playa del Carmen et sjarmerende sentrum med gågater med mange butikker og restauranter. Lunsj for egen regning underveis og middag på hotellet på kvelden.

Dag 6    Fridag. Ekstra utflukt: The Xoximilco Tour (AI)
Fridag med mulighet for en ekstra kvelds-utflukt.

Formiddagen ledig før de som ønsker møtes igjen på kvelden for en festlig båttur. Frokost og lunsj på hotellet inkludert.

En Xoximilco-tur gjenskaper en av de mest rotfestede tradisjoner i Mexico, og viser oss en ny måte å feire oppholdet i Cancun. Her får vi muligheten til å reise rundt i de vakre kanalene og beundre den vakre solnedgangen. Vi går ombord i de tradisjoenlle båtene «trajinera», dekorert med motiver fra de 32 meksikanske statene. Her nyter vi en reise gjennom kanalene med levende musikk, dans, meksikansk mat og god drikke. Ulike ensembles spiller tradisjonell musikk, som mariachi, bolero trio, jarocho kvartett og marimba. Det serveres en 3-retters middag med det beste av Mexikansk mat og baren serverer masse god drikke. Dette er en ekte feiring av glede og mexikansk musikk!  – Pris pr. person kr. 1 350,- inkl. middag (min. 15 personer).

Dag 7     Fridag (AI)
Dagen er fri til å nyte vårt flotte hotell og slappe av. Alle måltider inkludert på hotellet.

Dag 8     Heldags utflukt til Chichen Itza (AI, L)
I dag skal vi besøke Maya-kulturens viktigste sted og et av verdens syv nye underverk – Chichen Itza. Det finnes spor av to forskjellige kulturepoker i ruinbyen. Den ble bygd av mayaene rundt år 525, og den første epoken hadde sitt høydepunkt på slutten av den klassiske perioden. Mange av byggverkene på stedet er imidlertid flere hundre år yngre, og ble oppført av itzaene, et maya-toltekisk folk som kom vestfra på slutten av 1100-tallet. Hovedbygget i Chichen Itza er Kukulkanpyramiden, også kjent under navnet «El Castillo». Tempelet ble bygd i det tolvte århundre av Itzáene. Byggverket har en pyramide-form med ni nivåer og har fire vegger. Hver vegg har en sentral trapp opp til en øvre plattform. På toppen er det et tempel. I denne øverste tempelkonstruksjonen tilba mayaene guden Kukulkan. Den berømte pyramiden er et strålende eksempel på mayafolkets store kunnskaper om astronomi. Vi lar oss oppsluke av den enestående historien og gleder oss over de mektige byggverkene som har fascinert besøkende i så mange år. Vi spiser lunsj på en lokal restaurant. Middag på hotellet på kvelden.

Dag 9     Fridag (AI)
Dagen er fri til å nyte vårt flotte hotell og slappe av. Alle måltider inkludert på hotellet.

Dag 10    Heldags utflukt til Xcaret med lunsj (AI, L)
Xcaret er en privat og økologisk park med nylig utgravde Maya-ruiner og underjordiske tuneller, vannhull, laguner og strender. Her finnes også spennende utstillinger som akvariumet, havskilpadder, flaggermus-hule, sommerfugl-bur, øyer med rådyr, jaguarer, puma, aper, orkidehager og mye mer. I løpet av dagen kan man delta på ulike show og man kan besøke en Mexikansk kirkegård eller en Maya-landsby. På kvelden vises dessuten en tradisjonelt Mexikansk folklore-show, som er kjent som et av landets beste.

Dag 11     Hjemreise (AI)
Sen utsjekk og dagen er fri til å slappe av. På ettermiddagen hentes vi for transport til flyplass. Hjemreise på kvelden, via Paris.

Dag 12     Ankomst (FM)
Vi ankommer Oslo på ettermiddagen.

FM=flymat     AI=all inclusive på hotellet     L=lunsj     M=middag

Del innlegg