Nord-Kypros – en uoppdaget perle

Nord-Kypros – en uoppdaget perle

Bli med oss til den nordlige og uoppdagede delen av Kypros. En perle rett og slett! Her kan du ha strender, fjell og landsbyer nesten for deg selv. Den gode prisen inkluderer halvpensjon pluss tre lunsjer!

Høydepunkter:
3 flotte utflukter med lunsj
Flott hotell til å slappe av på
Som å reise tilbake i tid
Valgfrie utflukter på fridagene

Her venter et behagelig klima, gylne strender, frodig og fruktbar natur og tallrike slott, kirker og klostre – som fremdeles er uoppdaget av masseturismen.

Vi bor fast på et godt hotell og opplever kultur og natur på våre tre inkluderte utflukter. Det blir også mulighet for flere utflukt eller ekstra tid til å nyte og slappe av.

Med oss har vi en dyktig norsk reiseleder, og på utfluktene har vi også en lokal guide. Bli med og oppdag det søvnige Middelhavs-området slik det var på 70-tallet.

Prisen inkluderer:
Fly t/r Oslo Gardermoen – Larnaca Kypros med alle skatter og avgifter
7 netter med frokost og middag på The Olive Tree Hotel **** i Kyrenia
3 lunsjer under utfluktene
All transport, utflukter og innganger som nevnt i program
Engelsktalende lokalguide på utflukter
Norsk reiseleder

Ikke inkludert:
Reise- og avbestillingsforsikring
Øvrige måltider
Tilslutning fra andre byer
Tips

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

DAG 1    ANKOMST (M)
Vi ankommer Larnaca flyplass og vår buss tar oss til hotellet i Kyrenia (ca. 1,5 timer). Middag på hotellet som alle kvelder.

DAG 2    KYRENIA (F, L, M)
Omvisning i sjarmerende Kyrenia, med besøk på Bellapais Abbey og omvisning i gamlebyen. Etter å ha besøkt de viktigste severdighetene blir det litt fritid til å utforske Kyrenia på egenhånd. Lunsj underveis. På vei tilbake til hotellet besøker vi en kjent skinnfabrikk hvor det blir mulighet til litt shopping.

DAG 3     FRIDAG / VALGFRI UTFLUKT (F, M)
Dagen er fri for de som ønsker det, men det er også mulig å bli med på en ekstra utflukt til den grønne halvøya Karpaz. Pris kr. 440,- inkl. lunsj. Gjennomføres ved min. 12 påmeldte.

Utflukt til den grønne halvøya Karpaz, bare bebodd av esler. Vi hentes med buss etter frokost og kjører forbi gamle landsbyer ved fjellkjeden Five Fingers. Dette blir en reise til fortiden, ettersom tiden har stått stille her de siste 30-40 årene. Vi får oppleve dyrelivet og fauna samt det fredfulle klosteret St. Andrew, som har betydning for både gresk- og tyrkisk kypriotere. Lunsj underveis.

DAG 4    NICOSIA (F, L, M)
Lefkosia (Nicosia) ligger midt på øya og har historie helt tilbake til bronsealderen. Hjertet av byen er omsluttet av venetianske murer og  oversådd med museer, gamle kirker og bysantinske bygninger. I dag er Nicosia den eneste delte hovedstaden i verden. Det nye Nicosia som er utviklet utenfor murene er blitt et moderne, kosmopolitisk og kulturelt sentrum. Vi besøker blant annet Selimiye og St. Sophia katedralen, og vi besøker det historiske «the Great Han and Gambler`Inn». Lunsj underveis.

DAG 5    FRIDAG / VALGFRI UTFLUKT (F, M)
Dagen er fri for de som ønsker det, men det er også mulig å bli med på en ekstra utflukt til vestkysten, også kalt Kypros frukthage. Pris kr. 395,- inkl. lunsj. Gjennomføres ved min. 12 påmeldte.

Vi starter ved St Mamas kloster, bygget i det 18. århundre. Ifølge legenden er St Mamas skytshelgenes beskytter. Videre besøker vi Güzelyurt Museum, et arkeologisk- og naturhistorisk museum som har en bemerkelsesverdig samling datert tilbake til det 8. århundre f.Kr. Vi fortsetter til den gamle byen Soli. Byens historie dateres til det 7. århundre f.Kr. Her får vi se noen av de mest utsøkte gulvmosaikker. Lunsj underveis.

DAG 6    FAMAGUSTA (F, L, M)
I dag blir det heldags utflukt til oldtidsbyene Salamis og Famagusta. Vi besøker blant annet St. Barnabas kloster og museum samt de to gamle bydelene. Lunsj underveis.

DAG 7    FRIDAG / VALGFRI UTFLUKT (F, M)
Dagen er fri for de som ønsker det, men det er også mulig å bli med på en ekstra utflukt til  Sør-Kypros og Larnaca. Pris kr. 960,- inkl. lunsj. Gjennomføres ved min. 12 påmeldte.

Vi besøker blant annet landsbyen Lefkara, St. Lazarus kirke, Hala Sultan Tekke og saltsjøen ved Larnaca. Vi får også smake på viner hos Tixikos winery i landsbyen Kato Drys. Lunsj underveis.

DAG 8    HJEMREISE (F)
Etter frokost hentes vi av vår buss som tar oss til flyplassen i Larnaca. Retur til Norge.

F=frokost   L=lunsj   M=middag

THE OLIVE TREE HOTEL ****
İsmet İnönü Caddesi No 89/A Catalköy Girne
8099 Kyrenia

The Olive Tree Hotel i Kyrenia blir vår base. Dersom dere velger vekk noen av de ekstra utfluktene har hotellet mye å tilby for en fridag.

The Olive Tree Hotel ligger i bydelen Catalkoy i Kyrenia, og tilbyr utendørs og innendørs basseng (ikke oppvarmet), tennisbaner, treningsstudio og badstue. Wi-Fi er gratis i fellesområdene. Her tilbys du også kostnadsfri transport et par ganger om dagen, til stranden og Kyrenia sentrum.

Alle rom er som små bungalower som ligger spredt over et større område, i 2-etasjes «rekke-hus». De har markterrasse eller balkong, lite kjøleskap, klimaanlegg, flatskjerm-TV med satellittkanaler og safe.

Hotellet serverer tyrkiske og internasjonale retter i bufférestauranten, à la carte-restauranten, snackbaren, konditoriet og den lille restauranten på stedet. Du kan også bestille  drikke i lobbybaren, bassengbaren eller på den engelske puben. Du kan blant annet spille bordtennis og dart på stedet og du kan booke massasjebehandlinger mot et pristillegg. Den nærmeste stranden ligger 2 km fra hotellet, og flyplassen ligger 30 km unna.

For å delta på våre leserreiser må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Du må også kunne gå i et normalt tempo.

Dette gjelder alle turene våre, og ikke bare vandreturene. Selv om hoveddelen av turen går med buss, tog eller båt vil det ofte bli gåturer til og fra severdigheter.

Tillegg for enkeltrom kr 1.200,- (begrenset antall)

Flytider med Norwegian 17.-24.sep og 08.-15.okt 2019:

Oslo Gardermoen – Larnaca Kypros     06:45 – 12:20

Larnaca Kypros – Oslo Gardermoen     13:05 – 16:50

Tilslutningsfly:
Ønsker du tilslutning fra andre byer er vi behjelpelige med det. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.
Alle tider er lokale tider. Eventuelle endringer av flytider er utenfor Aller travels kontroll.

Ekstra utflukter :
Disse bør bestilles samtidig med reisen og senest 60 dager før avreise.

Trenger du hjelp?
Kontakt Aller travel på telefon eller e-post.

23 89 64 70
Del innlegg