Normandie – en kulturhistorisk reise

Normandie – en kulturhistorisk reise

Normandie var et sentrum for våre forfedre og vakre historiske Rouen var vikingenes hovedstad. Bli med reiseleder Nils Krister Larsen på denne komplette Normandie-reisen!

Høydepunkter:
√ Den vakre middelalderbyen Rouen
√ Invasjonsstrendene ved Arromanches
√ Monets hage og hjem i Giverny
√ Sentralt hotell rett ved katedralen

I Normandie finnes mange hyggelige byer med fransk småbysjarm, kunst, kultur og selvsagt også det gode franske kjøkken.

Vi skal bo sentralt i Rouen rett ved katedralen. I løpet av våre dager skal vi bli bedre kjent med byen vi bor i samt besøke den pittoreske havnebyen Honfleur, «fredsbyen» Caen, Monets hage i Giverny og selvsagt også invasjonsstrendene i Arromanches. Underveis blir vi konfrontert med dramatisk krigshistorie, vi får høre om vikingenes vågale ferd og vi vil se steder der impresjonistene hentet sin inspirasjon.

Vår reiseleder Nils Krister Larsen elsker dette landskapet, snakker språket og kjenner fortellingene. Han ønsker dere velkommen med til Normandie!

Prisen inkluderer:
Fly tur retur Oslo – Paris med alle skatter og avgifter
Overnatting 5 netter på Mercure Rouen Centre Cathedrale Hotel **** med frokost
2 middager på lokale restauranter
2 lunsjer på lokale restauranter
All transport, utflukter og innganger som nevnt i programmet
Norsk guide/reiseleder

Ikke inkludert:
Avbestillings- og reiseforsikring
Øvrige måltider, drikke og tips
Valgfri utflukt til Étretat (kr 265,- pr. pers.)
Tilslutning fra andre byer i Norge

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

 • DAG 1 Ankomst (M)

  Vi ankommer med fly til Paris, og reiser videre med buss til Rouen. På veien forteller reiseleder litt om dagene som venter oss. Vel fremme i Rouen sjekker vi inn på hotellet, og har tid på egenhånd frem til felles middag på en lokal restaurant.

 • DAG 2 Byvandring i Rouen (F, L)

  En gang var Rouen vikingkoloni og ble senere hovedstad i hertugdømmet Normandie, og i dag vil vi oppleve denne vakre byen til fots. Vi besøker Cathedrale Notre-Dame, som Monet malte mange ganger, og får høre om vår egen hellige Olav som ble døpt her i 1014. Vi møter Gange Rolv som har funnet sin naturlige plass på statue, får høre om Lycee Corneille som har huset norske gymnasiaster helt siden 1919, og ikke minst høre om Jeanne d’Arc, utrolig viktig som samlingssymbol for hele Frankrike. Hun ble brent på bålet nettopp her i Rouen.

  Etter felles lunsj på en koselig restaurant i sentrum besøker vi «Musée des beaux-arts» med flere arbeider av de store impresjonistene.
  Resten av dagen er fri til egen disposisjon.

  Byvandring i Rouen (F, L)
 • DAG 3 Heldagsutflukt til Honfleur (F)

  Etter frokost reiser vi med buss fra hotellet, og følger de gamle vikingenes spor langs elven Seinen til den pittoreske havnebyen Honfleur, en av Frankrikes vakreste havner. Byen var en viktig sjøfartsby på 1500- til 1600-tallet, og er kjent for tradisjonelle bygninger som omringer havnen.
  Monet og Coubert satt ofte og malte husfasadene nede ved havnen. Den gotiske Saint Catherine-kirken er oppført i tre og er omringet av koselige, små gater. Det er ca. tusen år siden vikingene kom til Honfleur, og historien lever videre. Vikingenes fotspor er en del av områdets identitet.

  I Honfleur kan vi anbefale ferske østers til lunsj, og hva med et glass champagne til?

  Vi returnerer til Rouen på sen ettermiddag og har resten av dagen til egen disposisjon.

  Heldagsutflukt til Honfleur (F)
 • DAG 4 Fridag med mulighet for valgfri utflukt til Étretat (F)

  Dagen er fri til å utforske Rouen på egenhånd, eller bare ha en dag til å slappe av.

  De som ønsker kan bli med reiseleder på en utflukt med buss til Étretat (kr. 265,- pr. person)

  I dag drar vi med buss ut mot kanalen, og etter en times kjøretur befinner vi oss ved de berømte klippeformasjonene ved Étretat. Om været tillater det har vi en piknik på stranden, med mat og drikke som hver enkelt av oss har kjøpt på et lokalt marked på veien. Og imens nyter vi synet av klippene, som også har inspirert impresjonistene.

  Fridag med mulighet for valgfri utflukt til Étretat (F)
 • DAG 5 Heldagsutflukt til Caen (F, M)

  De store krigene berørte Normandie, og vi har alle hørt om invasjonstyrkene som gikk i land i Normandie 1944. Idag besøker vi det viktige Fredsmuseet i Caen og strendene ved Arromanches, og gjør et dypdykk i vår nære historie. Overlord var kodenavnet som de vestallierte brukte på den overordnede planen for frigjøringen av Nordvest Europa under den andre verdenskrig. Fastlandet ble angrepet ved at militære styrker ble satt av ved strendene med skip, helikoptre eller sluppet ned i fallskjerm. Minnedagen for dette angrepet blir referert til som D-dagen. Landstigningen på Omaha-stranden var den blodigste og mest dyrekjøpte på D-dagen. Vi ser også noen av gravstedene til de tusener av soldater som måtte ofre sine liv her de avgjørende dagene av den 2. verdenskrig.

  Etter en dag med mange inntrykk returnerer vi til Rouen, og på kvelden møtes vi til avskjedsmiddag på en lokal normannisk restaurant.

  Heldagsutflukt til Caen (F, M)
 • DAG 6 Hjemreise (F, L)

  Vi får en rolig morgen før vi sjekker ut av hotellet og kjører til Giverny. Her spiser vi en felles lunsj før vi besøker Monets vakre hjem og hage, hvor alle blomstene sto modell for ham. Fulle av inntrykk drar vi videre mot flyplassen i Paris for hjemreise til Norge.

  Hjemreise (F, L)

Mercure Rouen Centre Cathedrale Hotel ****
7 Rue Croix de Fer 76000 ROUEN

Hotellet ligger i hjertet av Rouen, rett ved den vakre katedralen og med gangavstand til den historiske bydelen. Hotellet har 125 rom som er utstyrt med TV, minibar og bad med badekar og føner. Alle rommene har aircondition og Wi-Fi. Hotellet har en hyggelig bar.

 • Våre reiseledere - Nils Krister Larsen

  Nils Krister Larsen

  Nils Krister Larsen har jobbet hele sitt voksne liv som reiseleder, guide og turoperatør. Studier og eventyrlyst har gitt ham flere års opphold i Tyskland, Italia og Spania. Han er i dag bosatt i Bergen. Nils Krister jobbet i nesten 15 år som guide på Hurtigruten. Samtidig tok han også oppdrag som reiseleder til mange steder i verden. Særlig ofte gikk turene til Berlin og Roma, men gleden kunne være vel så stor når oppdraget gikk i retning Syd-Spania, USA, Syd-Amerika eller India. Likevel er det utvilsomt Europa som er den foretrukne tumleplass. Først og fremst er Nils Krister opptatt av det som gjør livet rikt, meningsfullt og vakkert. «Jeg gleder meg over kunstutstillinger, museumsbesøk, musikkopplevelser og vandringer i bymiljøet og landskaper, hvor jeg kan ta og føle på historien. Det viktigste for meg som reiseleder er det sosiale samværet og felleskapet som oppstår når jeg deler opplevelser og inntrykk. Jeg er glad i mennesker og å reise er en lidenskap».

For å delta på våre leserreiser må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Du må også kunne gå over lengre distanser i et normalt tempo.

Dette gjelder alle turene våre, og ikke bare vandreturene. Selv om hoveddelen av turen går med buss, tog eller båt vil det ofte bli gåturer til og fra severdigheter.

Tillegg for enkeltrom kr 4.750,-

Har du behov for tilslutning fra andre byer er vi selvfølgelig behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.

 • Avgang fra Oslo. Varighet ca. 2,5 timer. Flyselskap Norwegian. Du kan sjekke inn 20 kg bagasje.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.

Trenger du hjelp?
Kontakt Aller travel på telefon eller e-post.

23 89 64 70
Del innlegg