NYHET! Costa Brava-kysten i Spania

NYHET! Costa Brava-kysten i Spania

Costa Brava betyr «den ville kysten» på spansk. Navnet kommer fra det dramatiske landskapet av flotte strender, klipper og knallblåe hav. Kysten strekker seg på nord-østsiden av Spania, fra Barcelona i sør og nordover mot den franske grensen. Her har vi funnet vår spanske perle, i byen Lloret de Mar som er en livlig middelalderby med nydelige strender, hyggelige butikker og mye spansk sjarme. Vi skal nyte stedet, få med oss høydepunktene langs kysten og vi legger opp til flere valgfrie utflukter for at du kan krydre dagene som du vil. 

Gled deg til:

 • Å bo i strandperlen Lloret del Mar
 • Flott og nytt Spa-hotell med halvpensjon
 • Heldagsutflukt til Barcelona
 • Spennende valgfrie utflukter

Det er ikke vanskelig å trives i Lloret de Mar. Byen innehar en rekke artige oppdagelser som middelalderslott, frodige parker og for ikke å glemme den nydelige gotiske kirken midt i byen. Den første dagen tar vi en felles byvandring for å bli kjent. Vi bor godt på vårt nyåpnede hotell som ligger med gangavstand til stranden og sentrum. Vi vil få flere anledninger til å nyte hotellets fasiliteter i løpet av reisen.

På programmet står selvfølgelig den katalanske hovedstaden, Barcelona. Storbyen med flere kjente landemerker på UNESCOs verdensarvliste. Her skal vi få med oss den ikoniske basilikaen la Sagrada Família som ble påbegynt i 1883, men som fremdeles ikke er ferdigbygd, samt flere av byens andre severdigheter. Vi skal også ta en dagsutflukt til Salvador Dalís by, som er en vakker fiskelandsby ved navn Cadaqués.

Costa Brava byr på flere sjarmerende byer og bygninger, en mengde gode viner og et vakkert landskap med flotte fjell og grotter. Vi legger derfor opp til valgfrie utflukter for at du kan få med deg dette på reisen til «den ville kysten» av Spania.

De valgfrie utfluktene er:
– Vingårdsbesøk i Empordá
– Rundtur i gamlebyen i Girona
– Oppleve naturparken Montserrat og klosterbesøk

Pris inkluderer:

 • Direktefly Oslo/Bergen – Barcelona inkl flyskatter
 • 7 netter på Hotel L’Azure
 • Halvpensjon på hotellet under hele oppholdet (frokost og middag)
 • Vin og vann inkludert til middag
 • Byvandring i Lloret del Mar
 • Utflukt til Barcelona inkl 3-retters lunsj m/drikke
 • Utflukt til Cadaqués og Figueres inkl 3-retters lunsj m/drikke
 • All transport, inngang og utflukter nevnt i programmet
 • Skandinavisktalende reiseleder fra ankomst


Ikke inkludert:

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Øvrige måltider og drikke
 • Evt tips til guider/sjåfører
 • Valgfrie utflukter (bestilles/betales på plass)
 • DAG 1 Avreise/Ankomst (M)

  Avreise fra Norge til Barceloa. Vår skandinavisktalende reiseleder møter på flyplassen og tar oss med direkte til Hotel Rosamar & Spa i Lloret del Mar hvor vi skal bo under hele oppholdet. Turen tar litt over 1 time. Felles middag på hotellet om kvelden hvor vi blir bedre kjent med hverandre.

  DAG 2 Byvandring i Lloret de Mar (F, M)

  Etter frokost på hotellet vil vår reiseleder ta oss med på en hyggelig byvandring i Lloret de Mar, slik at vi blir litt kjent med denne kystbyen. Vi avslutter med lunsj (valgfritt, ikke inkludert) for de som ønsker dette. Resten av dagen til fri disposisjon. Felles middag på hotellet om kvelden.

  Byvandring i Lloret de Mar (F, M)

  DAG 3 Heldags utflukt til Barcelona (F, L, M)

  Etter frokost reiser vi med buss til Barcelona med vår reiseleder som tar oss med rundt i denne vakre storbyen. Vi får se Barcelonas vakreste bygninger og severdigheter med en norsktalende guide.
  Turen foregår med buss og til fots. På turen besøker vi noen av Barcelonas hovedattraksjoner som Barrio Gótico, Sagrada Familiakirken, Park Güell og den fantastiske utsikten fra Montjuic. Felles lunsj. Tilbake på hotellet om ettermiddagen, og resten av kvelden fri. Middag på hotellet om kvelden.

  Heldags utflukt til Barcelona (F, L, M)

  DAG 4 Fridag eller valgfri utflukt (F, M)

  Frokost på hotellet og dagen til fri disposisjon eller bli med på valgfri utflukt. Middag på hotellet om kvelden.

  Valgfri utflukt: Vingårdsbesøk – Mas Oller (minimum 10 deltakere)
  Etter dagens frokost er det tid for vingårdsbesøk. Vinregionen Empordá har en lang vinproduksjonstradisjon bak seg, og i dag er det mer enn 420 vinprodusenter spredt over hele regionen. Mas Oller, er en av de eldste vingårdene, og har eksistert siden 1600-tallet. Gården er familieeid og selger 50-60 000 flasker vin hvert år. Fin gjestfrihet og favoritter av rød og hvitvin gjør Mas Oller vel verdt et besøk. Vi spiser lunsj på et pittoresk sted langs kysten før vi vender hjem til hotellet. Resten av dagen til fri disposisjon

  DAG 5 «Salvador Dalis verden» :Cadaqués og Figueres (F, L, M)

  Etter dagens frokost henter bussen oss og vi kjører til fiskelandsbyen Cadaqués som er regnet som den vakreste småbyen på Costa Brava kysten. Dens skjønnhet har tiltrukket seg flere kunstnere i forrige århundre som fant inspirasjon i denne fortryllende byen, inkludert Marcel Duchamp, Federico García Lorca og Pablo Picasso. Cadaqués er imidlertid best kjent for å være hjembyen til Salvador Dalí. Vi skal besøke det surrealistiske huset der han bodde. Vi spiser lunsj på lokal restaurant før vi kjører videre til Figueres hvor vi besøker det kjente Dalí museet.

  5 «Salvador Dalis verden» :Cadaqués og Figueres (F, L, M)

  DAG 6 Fridag eller valgfri utflukt (F, M)

  Frokost på hotellet og dagen til fri disposisjon eller bli med på valgfri utflukt. Middag på hotellet om kvelden.

  Valgfri utflukt: Girona, (minimum 10 deltakere)
  Avreise med buss fra hotellet. Vår norsktalende guide tar oss med gjennom den karakteriske gamlebyen i Girona. La Judería som er en av de best bevarte jødiske kvarter i verden er en labyrint av smale gater som dateres tilbake til Middelalderen. La Muralla- bymuren som ble bygget for å beskytte seg mot inntrengere, Sant Félix kirken og selvfølgelig katedralen Santa María.
  Vi avslutter turen med lunsj på en hyggelig lokal restaurant.

  Fridag eller valgfri utflukt (F, M)

  DAG 7 Fridag eller valgfri utflukt (F, M)

  Frokost på hotellet og dagen til fri disposisjon eller bli med på valgfri utflukt. Middag på hotellet om kvelden.

  Valgfri utflukt: Montserrat (minimum 10 deltakere)
  Naturparken til fjellet Montserrat er et av de mest besøkte i Catalonia. De gamle grottene har blitt formet for flere millioner år siden og det finnes bevis på at de har vært bebodd i pre-historien. På et tidspunkt ble grottene glemt og «gjenoppdaget» i Middelalderen av munkene i klosteret. De spesielle strukturene har vært til stor inspirasjon i mange av Gaudís verk, ikke minst La Sagrada Familia. Vi besøker det gamle klosteret Santa Maria de Montserrat, et gammelt benediktinerkloster kjent for statuen av Jomfru Maria kalt «Vår frue av Motserrat» som er Catalonias skytsengel. Vi får vi en omvisning i klosteret før bussen henter oss og kjører oss til lunsj på lokal restaurant.

  Fridag eller valgfri utflukt (F, M)

  DAG 8 Hjemreise (F)

  Frokost på hotellet og dagen fri frem til avreise til flyplassen i Barcelona. Fly tilbake til Norge.

HOTEL L’AZURE 4*
Esports, s/n,
17310 Lloret de Mar
Spania

Hotel L’Azure åpner dørene sine i mars 2021. Det ligger i gangavstand til både stranden og sentrum. Dette 4-stjernershotellet kan skilte med et bredt utvalg av flotte fasiliteter. Du kan slappe av i spa- og velværesenteret, koble av i TV-stuen og holde deg i form i treningssenteret. Hotellet har 2 restauranter, bar, 2 utendørsbassenger, samt en takterrasse med infinity pool kun for voksne.
Alle rommene har TV med chromecast, a/c, telefon, safe, bad med gratis baderomsprodukter og hårtørker, gratis wifi og balkong.

For å delta på våre leserreiser må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Du må også kunne gå i et normalt tempo.

Dette gjelder alle turene våre, og ikke bare vandreturene. Selv om hoveddelen av turen går med buss, tog eller båt vil det ofte bli gåturer til og fra severdigheter.

Tillegg for dobbeltrom for enkeltbruk

kr. 1 850,-  (Begrenset antall)

Tillegg for dobbeltrom for enkeltbruk med bassengutsikt

kr. 2 550,-  (Begrenset antall)

Tillegg bassengutsikt dobbeltrom

kr. 350,- pr person (dobbeltrom. Begrenset antall)

Har du behov for tilslutning fra andre byer er vi selvfølgelig behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for priser og muligheter. I noen tilfeller må overnatting på Gardermoen påregnes på ut- og/eller hjemreise, grunnet tidlig avreise eller sen ankomst. Vi gjør oppmerksom på at alle tider er lokale tider.

 • Avganger fra Oslo (17. april og 1. mai) og Bergen (21. mai). Varighet ca. 3,5 timer. Flyselskap Norwegian. Du kan sjekke inn 20 kg bagasje.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.

Trenger du hjelp?
Kontakt Aller travel på telefon eller e-post.

23 89 64 70
Del innlegg