NYHET: Eventyret Istanbul

NYHET: Eventyret Istanbul

Istanbul er Europas mest eksotiske by – en metropol med vestlig puls og moderne atmosfære, full av mystikk, trange smug, livlige basarer og imponerende moskeer og byggverk.

Høydepunkter:
Sultanenes palass, Topkapi
Båttur på Bosporos-stredet
Hagia Sofia – kirken
Den Blå Moskeen
Flott og sentralt hotell i gamlebyen

Historie og kultur sammen med vakker arkitektur gjør byen til en «tusen og en natt» opplevelse. Her finner du mer enn to tusen års historie fra Romernes keiserby Konstantinopel, Vikingenes Miklagard, de osmanske sultanenes hovedby og det ortodokse patriarkatet. Dette er byen hvor øst møter vest og hvor det eksotiske går hånd i hånd med vestlig kultur.

Byen er den eneste i verden som strekker seg over to kontinenter og har vært hovedstad for både kristne og islamske imperier. Som Roma er Istanbul bygget på syv høyder og silhuetten av byen er unik. I løpet av den lille uken får vi med oss alle de store severdighetene, som den Blå Moske, kirken Hagia Sofia, kryddermarkedet og Grand Bazar. Vi skal også oppleve det vakre Bosporos-stredet på en flott båttur og nyte god mat og minnerike opplevelser.

Bli med vår populære reiseleder Tone Mjøberg – og la henne vise deg sitt Istanbul! Tone er svært fascinert av det eksotiske ved byens historie, arkitekturen og ikke minst den gode maten – så la deg fascinere med henne!

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

DAG 1 – ANKOMST (M)
Vi ankommer Istanbul på ettermiddagen. Her venter vår lokale representant og bussen tar oss til vårt hotell i den gamle bydelen. Etter innsjekk blir det litt tid til avslapping før vi møtes igjen til felles middag på kvelden.

DAG 2 – KRYDDERMARKED OG BOSPOROS (F, L)
Dagens tur går til Krydder-markedet – så en båttur på Bosporos-stredet. Vi spiser lunsj ved Bosporos-stredet på en fiskerestaurant. Ettermiddag og kvelden til fri disposisjon, eller kanskje sammen med reiseleder.

DAG 3 – BYVANDRING (F, L)
Etter frokost legger vi ut på en byvandring til fots gjennom Sulthanamet området. Vi får med oss den Blå Moskè og Topkapi-palasset før vi spiser lunsj i området ved palasset.
Etter lunsj besøker vi Hagia Sofia-kirken før vi returnerer til hotellet. Ettermiddag og kvelden til fri disposisjon.

DAG 4 – BLACHERNAKIRKEN OG GRAND BAZAR (F, L, M)
Etter frokost besøker vi Blachernakirken som er en del av det gamle palasset hvor Sigurd Jorsalfar i sin tid bodde. Vi besøker også den verdenskjente Grand Bazar som er ett av verdens mest omtalte basarområder. Vi får litt tid til shopping i basaren før vi spiser lunsj på en lokal restaurant nær Sultanahmet -plassen. Etter lunsj har vi litt fritid for å utforske byen på egenhånd. Avskjedsmiddag på restaurant ved Bosporos-stredet om kvelden.

DAG 5 – HJEMREISE (F)
Etter frokost sjekker vi ut og setter kurs mot flyplassen for retur til Norge.

F=frokost     L=lunsj       M=middag

Prisen inkluderer:
Fly t/r Oslo – Istanbul med alle
skatter og avgifter
4 netter med frokost på
Sura Hagia Sophia Hotel*****
All transport, inngangsbilletter og
utflukter som nevnt i programmet
3 lunsjer og 2 middager
Norsk lokalkjent reiseleder

Ikke inkludert:
Reise- og avbestillingsforsikring
Tips, øvrige måltider og drikke
Tilslutninger fra andre byer i Norge

SURA HAGIA SOPHIA HOTEL *****
Divanyolu Cd. Alemdar Mh. Ticarethane Sk. No:10
Sultanahmet, Fatih,
34122 Istanbul

Sura Hagia Sophia Hotel ligger veldig sentralt til i Sultanahmet området bare 250 meter fra den blå moske og med 2 minutters gange til Sultanahmet trikkeholdeplass. Hotellet har et utendørs basseng (sesongåpent), en fredelig botanisk hage, treningsstudio, spa, 24-timers resepsjon, cafe, restaurant og gratis wifi.
Rommene har klimaanlegg, varmeanlegg, minibar, safe, strykejern, skrivebord, sittehjørne, TV, te/kaffe fasiliteter, eget bad/toalett med hårføner og gratis wifi.
   

For å delta på våre leserreiser må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Du må også kunne gå over lengre distanser i et normalt tempo.

Dette gjelder alle turene våre, og ikke bare vandreturene. Selv om hoveddelen av turen går med buss, tog eller båt vil det ofte bli gåturer til og fra severdigheter.

Tillegg for enkeltrom kr 1.900,-

Flytider med Turkish Airlines:
Oslo Gardermoen – Istanbul      12:00 – 16:45
Istanbul – Oslo Gardermoen      14:00 – 16:55

Tilslutningsfly:
Ønsker du tilslutning fra andre byer er vi behjelpelige med det. Ta kontakt med oss for priser og muligheter. Alle tider er lokale tider. Eventuelle endringer av flytider er utenfor Aller travels kontroll.

Trenger du hjelp?
Kontakt Aller travel på telefon eller e-post.

23 89 64 70
Del innlegg