NYHET! Georgia – hjertet av Kaukasus

NYHET! Georgia – hjertet av Kaukasus

Opplev denne perlen som ligger på den historiske silkeveien der øst møter vest. Dette reisemålet er for nordmenn flest en uoppdaget skatt og mange mener det er et av verdens vakreste land.

Høydepunkter:
√ Byvandring Tblisi
√ Besøk i middelalderbyen Sighnaghi og Mtskheta – den historiske hovedstaden
√ Mye spennende kultur og flott natur
√ Middag med folkloreshow
√ Besøk på vingårder med vinsmaking

Her finner du fantastisk natur, dramatisk og spennende historie, et godt kjøkken og flere tusen år gamle vintradisjoner. Vi skal bo i og oppleve den sjarmerende hovedstaden Tblisi med sine mange spennende byggverk og gamle bydel som bærer preg av orientalsk kultur samt i vakre Stepantsminda, en landsby omgitt av Kaukasusfjellene nær den russiske grensen. På vår reise vil vi se de storslagne Kaukasusfjellene, flotte kulturperler som koselige oldtidsbyer, imponerende klostre og eldgamle kirker, spise god georgisk mat og ha vinsmaking og innføring i georgisk vintradisjon.

Vi skal bo på gode 4 stjerners hoteller og vil også få muligheten til å vandre i flott natur på våre dager i Stepantsminda.

Reisemagasinet Vagabond kåret Georgia som årets reisemål i 2018, og flere og flere turister besøker det vesle landet ved Svartehavskysten. Det er ikke vanskelig å forstå. Om du liker fjell, fruktbare daler, storby, strandliv, kulturperler eller god mat; da er Georgia noe for deg. Dette landet har alt dette og mer til! Å reise til Georgia på lesertur med VI OVER 60 er trygt og sosialt, og du får opplevelser du kommer til å huske lenge.

Prisen inkluderer:
Fly fra Oslo – Tblisi tur/retur (via Riga)
5 netter på Best Western Tblisi City Center**** og 2 netter på Rooms Hotel Kazbegi**** med frokost
4 middager og 4 lunsjer
2 besøk på vingård med vinsmaking
All transport, inngangsbilletter og utflukter som spesifisert i program
Engelsktalende lokalguide
Norsktalende reiseleder med fra Oslo

Ikke inkludert:
Avbestillings- og reiseforsikring
Tips, drikke og øvrige måltider
Tilslutning (kun mulig fra Stavanger)

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

DAG 1: AVREISE (-)
Kveldsfly fra Oslo med Air Baltic via Riga. Ankomst Tblisi om natten. Vi møter vår lokale guide og kjører med buss til hotellet for innsjekk og litt søvn.

DAG 2: BYVANDRING I GAMLEBYEN (F, M) 
En rolig morgen på hotellet. Byvandring i gamlebyen etter lunsjtid. Litt tid til å utforske byen på egenhånd før vi har en felles velkomstmiddag med folkloreshow på en lokal restaurant.

DAG 3: HALVDAGS BYSIGHTSEEING TBLISI (F, L)
Frokost på hotellet. Etter frokost starter vi vår halvdags rundtur i Tblisi. Vi skal blant annet se Rustaveli avenue, Sololaki distriktet og Aghmashenebeli avenue. Vi besøker også Nasjonalmuseet samt Mtatsminda pantheon og Mtatsminda parken med gondol. Vi spiser en felles lunsj på en lokal restaurant med flotte utsikter over byen. Ettermiddagen og kvelden fri til egen disposisjon.

DAG 4: AVREISE FRA TBLISI MOT KAUKASUSFJELLENE (F, M)
Frokost på hotellet. I dag forlater vi Tblisi og setter kursen mot Stepantsminda, en liten landsby som ligger i Kaukasusfjellene nær den russiske grensen. Kjøreturen tar ca. 3 timer og vi vil ha spektakulære utsikter og stopp underveis. Ankomst hotell og innsjekk. Litt tid på hotellet med muligheter for å spise lunsj (ikke inkl.) før vi kjører opp til Gergeti treenighetskirken- Holy Trinity. Herfra vil vi ha fantastisk utsikt utover fjellene og dalen. Etter besøket her kan de som vi vandre tilbake til hotellet. (tar ca. 1 time, -450 m). Felles middag på hotellet om kvelden.

DAG 5: UTFLUKT TIL FJELLANDSBYEN JUTA OG GVELETI FOSSEN (F, L, M)
Frokost på hotellet. I dag kjører vi til Juta som er en av Europas høyeste beliggende og bebodde landsby. Her går vi en liten tur i naturen til Zeta camping hvor vi har mulighet for å sette oss ned og nyte utsikten over en kopp kaffe. For de som vil kan man bli med vår lokale guide på en liten vandring rundt på området. Etter besøket her kjører vi til en lokal familie for å spise en tradisjonell lunsj. Vi vil også få demonstrert hvordan man lager den berømte lokale retten – Khinkali. Etter lunsj kjører vi videre til Gveleti fossen for en liten tur i naturen. Retur til Stepantsminda. Felles middag på hotellet om kvelden.

DAG 6: AVREISE FRA STEPANTSMINDA TIL TBLISI (F, L)
Frokost på hotellet. I dag kjører vi tilbake til Tblisi. På veien skal vi besøke en lokal vingård der vi skal lære om georgiske vintradisjoner og hvordan de lager vinen. Vi skal også ha vinsmaking samt spise lunsj her. Etter lunsj kjører vi videre til den gamle hovedstaden – Mtskheta.  Byen er kun 30 km fra Tblisi og står på UNESCOs verdensarvsliste. Ankomst Tblisi, innsjekk hotell og resten av ettermiddagen og kvelden fri fri til egen disposisjon.

DAG 7: UTFLUKT TIL KAKHETI MED BESØK PÅ VINGÅRD OG SIGHNAGHI (F, L, M)
Frokost på hotellet. Etter frokost drar vi til Kakheti – Georgias største vinområde. Vi skal først besøke et kloster samt den koselige middelalderbyen Sighnaghi. Etter besøkene skal vi ha vinsmaking og en tradisjonell lunsj på en lokal vingård. Vi returnerer så til Tblisi hvor vi om kvelden skal har en felles avskjedsmiddag på en tradisjonell Georgisk restaurant.

DAG 8: AVREISE (-)
Etter noen timers søvn blir vi hentet for avreise til flyplass for retur mot Norge med grytidlig morgenfly. Hotellet vil organisere en liten frokostpakke til oss før avreise.

F=Frokost    L=Lunsj    M=Middag

SLIK BOR VI

08-11 OKTOBER & 13-15 OKTOBER
Best Western Tblisi City Center ****
92 Barnovi Street
0179 Tbilisi 

Best Western Tblisi City Center ligger i sentrum av Tblisi. Den har hage, en terrasse, døgnåpen resepsjon, bar og restaurant. Alle rommene har klimaanlegg, TV, minibar, safe, telefon, bad/toalett med hårføner og gratis wifi.
   
11-13 OKTOBER
Rooms Hotel Kazbegi****
V. Gorgasali Street 1,
4700 Stepantsminda

Rooms Hotel Kazbegi ligger ved foten av Kazbek fjellet i den lille landsbyen Stepantsminda.
Hotellet har lobbybar, bibliotek, restaurant, terrasse, døgnåpen resepsjon, basseng og en spa- og velværeavdeling.
Alle rommene har varmeapparat, kabel-TV, bad/toalett med hårføner, telefon, minibar, balkong og gratis wifi.

   

For å delta på våre leserreiser må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Du må også kunne gå i et normalt tempo.

Dette gjelder alle turene våre, og ikke bare vandreturene. Selv om hoveddelen av turen går med buss, tog eller båt vil det ofte bli gåturer til og fra severdigheter.

Tillegg for enkeltrom kr 3.900,-

Flytider med Air Baltic:
Oslo Gardermoen – Riga                     kl. 19.25 – 21.55
Riga – Tiblisi                                           kl. 23.05 – 03.30 (09. okt)

Tiblisi – Riga                                          kl. 04.15 – 06.40
Riga – Oslo Gardermoen                     kl. 08.00 – 08.40

Trenger du hjelp?
Kontakt Aller travel på telefon eller e-post.

23 89 64 70
Del innlegg