NYHET! Montenegro

NYHET! Montenegro

Oppdag Montenegro med oss – et land som frister med fine strender langs Adriaterhavet i tillegg til storslått natur, en rik historie, godt bevarte middelalderbyer og en fargerik kultur.

Høydepunkter:
√ Flott SPA-hotell med privat strand
√ Båttur i Kotor-bukten
√ Middag på lokal gård hos familien Novakovic
√ Utflukt til Dubrovnik

Sammen med vår dyktige reiseleder skal vi vandre i gamle byer og trange smug, vi skal oppleve vakker natur og krystallklart vann, blandet med historiske byggverk og god mat. Her er det aldri langt til strender, opplevelser og gode måltider, og de gjestfrie montenegrinerne tar hånd om deg på beste måte.

Montenegro betyr «svart fjell» og landet er noe mindre enn Telemark i størrelse. Landets har vært en del av kongeriket Serbia, egen fyrstestat, en del av staten Venezia, i kamp mot de osmanske, erklært kongerike, tatt under Serbia igjen og ble så en del av Jugoslavia. Det var ikke før i 2006 at Montenegro igjen kunne kalle seg en egen stat.

Vi bor på et godt SPA-hotell utenfor Herceg Novi, og det blir god tid til å nyte hotellets flotte strand og det gode liv.

Prisen inkluderer:
Fly t/r Oslo – Dubrovnik med alle skatter og avgifter
7 netter på Palmon Bay Hotel & Spa **** i Herceg Novi
7 frokoster og 5 middager på hotellet
Tilgang til SPA avdelingen på hotellet
2 middager på lokale restauranter
1 lunsj
All transport, utflukter og innganger som nevnt i programmet
Lokal guide
Skandinavisk reiseleder under oppholdet

Ikke inkludert:
Reise- og avbestillingsforsikring
Øvrige måltider og drikke
Ekstra vandretur – kr 450,- inkl.
lett lunsj (min. 10 pers.)
Tips

Dag 1     Ankomst (M)
Ankomst Dubrovnik og buss til hotellet. Middag på hotellet.

Dag 2     Båttur Kotor (F, M) 
Etter frokost kjører vi buss til Tivat hvor vi stiger ombord på båt som tar oss inn i Kotor-bukten. Her får vi oppleve den fantastiske bukten og naturen fra sjøsiden. Vi går i land i koselige Perast – der sjøfartshistorien for området er skrevet gjennom mange hundre år. Besøk i den lokale kirken og litt fritid før vi seiler videre. Fra båten ser vi de to små øyene Gospa og Skrpjela. Tilbake i Tivat blir det tid til lunsj på egenhånd – her ligger mange gode uterestauranter hvor vi kan nyte utsikten og sjøen. Buss tilbake til hotellet tidlig ettermiddag. Tid på egenhånd til bading eller kanskje behandlinger på hotellet? Middag på hotellet.

Dag 3     Fridag / Gåtur til Herceg Novi (F, M)
Dagen er fri. De som vil kan bli med reiseleder på gåtur inn til Herceg Novi, med stopp på den lokale baren for en kaffe eller øl. Fritid for lunsj før vi følger
strandpromenaden tilbake til hotellet. Før middag samles alle og går opp til Titos villa. Her blir det omvisning og spennende historie fra Jugoslavias tider. Tilbake til hotellet for middag.

Dag 4     Utflukt til Budva og Cetinje (F, L, M)
Etter frokost kjører vi med buss til Budva og besøker den katolske- og den gresk-ortodokse kirken som begge ligger i gamlebyen. Pause for kaffe før vi kjører videre opp i fjellene til kongebyen Cetinje. I dag er Montenegro republikk men denne lilleput-byen var et renomert kongedømme på slutten av 1800-tallet. Vi besøker slottet som i dag er museum. Vi spiser lunsj underveis. Tilbake på hotellet til middag.

Dag 5 Fridag eller lokal buss til Kotor by (F, M)
Dagen er fri til å bade på stranden eller nyte hotellets SPA. De som vil kan bli med reiseleder med lokal buss til UNESCO listede Kotor by. Bussen går hver time fra Igalo og koster EUR 7 pr. pers (ikke inkl.) Det er mye fint å se i Kotor by, blant annet den fine katedralen eller man kan ta seg opp til den gamle bymuren som går bratt opp fra byen til fjellet. Middag på hotellet.

Dag 6     Dubrovnik (F, M)
Rundt lunsjtider kjører vi med buss til Dubrovnik. Her får vi en guidet rundtur og tid på egen hånd til å besøke museer, gå på bymurer eller bare kose seg på cafe med litt kaffe eller vin. Sent på ettermiddagen kjører vi mot grensen til Montenegro og stopper i den lille byen Cilipi. Her spiser vi middag på en lokal gård eid av familien Novakovic , som har drevet dette stedet gjennom tre generasjoner. Etter middag kjører vi tilbake til hotellet.

Dag 7     Fridag eller lett vandretur (F, M)
Dagen er fri til egen disposisjon. De som ønsker kan bli med reiseleder og lokal vandreguide på en lett vandring i fjellet bak Herceg Novi.
Pris kr. 450,- inkl. lett lunsj (min. 10 pers.)

Avskjedsmiddag på lokal restaurant på kvelden.

Dag 8     Hjemreise (F)
Transport til flyplass i Dubrovnik og hjemreise til Norge.

F= frokost     L= lunsj     M= middag

VI BOR PÅ FØLGENDE HOTELL:

PALMON BAY HOTEL & SPA ****
Save Ilica 7
85347 Herceg-Novi

Palmon Bay Hotel & Spa har basseng og utsikt over Adriaterhavet, og tilbyr innkvartering med gratis Wi-Fi i Igalo. Hotellet har en privat strand med parasoller og solsenger.

Alle rommene har klimaanlegg, en møblert balkong med utsikt over inngangen til Kotorbukta, flatskjerm-TV, eget bad med dusj, hårføner og gratis badeprodukter, minibar og safe.

Du kan spise i en av hotellets restauranter og barer, som serverer internasjonal og lokal mat og drikke. Spa- og velværesenteret tilbyr vanlig badstue, infrarød badstue, boblebad og tyrkisk bad. Palmon Bay Hotel & Spa tilbyr også et utvalg av massasjebehandlinger.

Dubrovnik flyplass ligger 30 km fra hotellet.

   

For å delta på våre leserreiser må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Du må også kunne gå i et normalt tempo.

Dette gjelder alle turene våre, og ikke bare vandreturene. Selv om hoveddelen av turen går med buss, tog eller båt vil det ofte bli gåturer til og fra severdigheter.

Tillegg for enkeltrom kr 1.850,-

Flytider med Norwegian 05.-12.okt & 12.-19.okt 2019:
Oslo Gardermoen – Dubrovnik     17:00 – 19:55
Dubrovnik – Oslo Gardermoen     20:35 – 23:35

Tilslutningsfly:
Skulle du ha behov for tilslutning fra andre byer er vi behjelpelig med det. Ta kontakt med oss for priser og muligheter. Vi gjør oppmerksom på at ved tilslutning må man beregne overnatting på Gardermoen på returen, pga. sen ankomst.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

Tilvalg:
Dag 7: Ekstra vandretur – kr. 450,- inkl. lett lunsj (min. 10 pers.) Bør velges ved bestilling av reisen og senest innen 60 dager før avreise.

Trenger du hjelp?
Kontakt Aller travel på telefon eller e-post.

23 89 64 70
Del innlegg