NYHET! Opera i Kiev

NYHET! Opera i Kiev

Opplev Ukrainas hovedstad Kiev sammen med vår dyktige reiseleder Elbjørg Haugsdal. Denne byen var en gang en ukjent perle, men er nå i full fart til å bli en kronjuvel. Den er rik på både historie og kultur.

Høydepunkter:
√ Flott hotell i det historiske sentrum
√ Operaforestilling og omvisning på Kiev Opera House
√ Grotteklosteret Pechersk Lavra
√ Dyktig reiseleder med fra Norge

Kiev ble grunnlagt på 400 tallet og er en av de eldste europeiske hovedstedene. Byen har mye å by på. Mange flotte parker, gamle historiske bygninger, kirker og katedraler samt shopping. Og som turens høydepunkt skal vi oppleve en operaforestilling i det vakre gamle operahuset.

Vi skal bo godt i det historiske senteret av Kiev, med gangavstand til mange av byens severdigheter som blant annet den gylne porten, operahuset og hovedgaten Khreschatyk. I løpet av våre dager her skal vi se byen både til fots og i buss, vi skal lære om Kievs historie under den Sovjetiske republikk, utforske grotteklosteret Pechersk Lavra og sist, men ikke minst skal vi få oppleve en omvisning samt en forestilling i den vakre operaen.

Reiseleder Elbjørg Haugsdal vil ta godt vare på alle og enhver og sørge for at dette blir en sosial og hyggelig tur!

Prisen inkluderer:
Fly direkte t/r Oslo – Kiev med alle skatter og avgifter
5 netter med frokost på Radisson Blu Hotel ****
1 velkomstmiddag på lokal restaurant
1 avskjedsmiddag på lokal restaurant med underholdning
Halvdagssightseeing med lokal guide og buss inkl. lunsj
Inngang i St. Sophia Katedral
Halvdagsutflukt til grotteklosteret Perchersk Lavra inkl. lunsj
Omvisning på Kiev Opera House
Billetter til Opera på Kiev Opera House
Heldagsutflukt i Kiev – Fra gamle Sovjet til dagens Kiev inkl. lunsj
All transport som nevnt i program
Norsk reiseleder med fra Norge

Ikke inkludert:
Avbestillings- og reiseforsikring
Tips og øvrige måltider
Valgfritt – heldagsutflukt til Tsjernobyl inkl. lunsj (kr 1.590,- v/min 15 pers.)

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

  DAG 1 ANKOMST (M)

  Ankomst Kiev og direkte transport til hotellet. Vi sjekker inn og har litt fritid før vi spiser en felles velkomstmiddag på lokal restaurant om kvelden.

  ANKOMST (M)

  DAG 2 HALVDAGSSIGHTSEEING KIEV OG BESØK ST. SOPHIA KATEDRALEN (F, L)

  I dag skal vi se de viktigste severdighetene i Kiev, både til fots og med buss. Vi skal blant annet se den gylne porten, St. Volodymyrs Katedral, Besarabsky markedet, Europa plassen og gamle Podil. Vi skal også besøke St. Sophia katedralen. Vi avslutter med en felles lunsj på en lokal restaurant. Resten av dagen er fri til egen disposisjon. Spør gjerne reiseleder om tips.

  HALVDAGSSIGHTSEEING KIEV OG BESØK ST: SOPHIA KATEDRALEN (F, L)

  DAG 3 HALVDAGSUTFLUKT TIL GROTTEKLOSTERET, OMVISNING OG FORESTILLING OPERA OG FORESTILLING (F, L)

  I dag skal vi besøke det ortodokse klosteret Perchersk Lavra. I den ortodokse kirke er Lavra nærmest like hellig som St. Peterskirken i Vatikanet i Roma er for den katolske kirke. Klosteret er kjent for grottelabyrintene som ligger under kirken. De opprinnelige munkene på 1000- og 1100-tallet ble gravlagt i disse labyrintene, og her ligger de fortsatt. Det er en sterk opplevelse å gå rundt i disse trange gangene. Perchersk Lavra står på UNESCO’s lister over verdensarven. Vi avslutter med en felles lunsj på lokal restaurant. Vi har litt tid på egenhånd før vi møtes igjen for å gå til Operahuset. Her vil vi få en guidet omvisning før vi skal se kveldens forestilling.

  HALVDAGSUTFLUKT TIL GROTTEKLOSTERET, OMVISNING OG FORESTILLING OPERA OG FORESTILLING (F, L)

  DAG 4 FRIDAG ELLER VALGFRI HELDAGSUTFLUKT TIL TSJERNOBYL (F)

  I dag har vi dagen fri til egen disposisjon. Kanskje utforske gamlebyen på egenhånd. Spør gjerne reiseleder om tips.

  VALGFRI HELDAGSUTFLUKT TIL TSJERNOBYL
  Vi starter tidlig og tar bussen retning Tsjernobyl og spøkelsesbyen Pripjat. Her skal vi se mange minnesmerker, gå rundt i de forlatte gatene og få utførlig informasjon om området og hva som førte til eksplosjonen. Vi skal også få innblikk i det arbeidet som har skjedd på stedet etter ulykken og den forskning som drives på området i dag. Strålingen er fortsatt forhøyet i visse områder rundt Tsjernobyl, men å besøke stedet for kortere perioder anses å være uten helserisiko. Vi spiser en felles lunsj underveis. Vi returnerer til Kiev på sen ettermiddag.
  (kr. 1590,- per person – gjennomføres ved min. 15 påmeldte)

  FRIDAG ELLER VALGFRI HELDAGSUTFLUKT TIL TSJERNOBYL (F)

  DAG 5 HELDAGSUTFLUKT I KIEV – FRA GAMLE SOVJET TIL DAGENS KIEV (F, L, M)

  I dag skal vi se de mest ambisiøse prosjektene fra den sovjetiske epoke, lære om Kiev’s vekst etter oppløsningen av Sovjetunionen og se landmerker og bygninger fra tiden under Sovjet. Underveis skal vi også spise lunsj på en autentisk Sovjetisk restaurant. Vi avslutter kvelden med en felles avskjedsmiddag med underholdning på en lokal restaurant.

  HELDAGSUTFLUKT I KIEV – FRA GAMLE SOVJET TIL DAGENS KIEV (F, L, M)

  DAG 6 HJEMREISE (F)

  Frokost på hotellet og formiddagen fri frem til avreise flyplassen i Kiev og retur til Norge.

 • Våre reiseledere - Elbjørg Haugsdal

  Elbjørg Haugsdal

  Elbjørg Haugsdal har alltid jobbet innen reiseliv, og har lang erfaring fra ulike områder i bransjen og innenfor reiseledelse. De siste årene har hun kun jobbet som reiseleder, og stortrives med det! Hun er med på alt fra rundreiser, elvecruise, vandringer og aktive turer til temareiser og opera- og musikkreiser. Hennes spesialområde er Russland og resten av Europa, men hun er også på reisefot ellers i den store verden. Elbjørg er opptatt av god service og tar rollen som reiseleder seriøst. Hun er flink til å «se hver og en i gruppen», og passer på at gjestene får innfridd sine forventninger.

RADISSON BLU HOTEL KIEV****
Yaroslaviv Val Street 22,
Kiev, 01054

Radisson Blu Hotel ligger i det historiske sentrum av Kiev, bare 15 minutters gange fra den sentrale hovedgaten, Khreschatyk og 5 minutter fra den gylne porten. Hotellet har døgnåpen resepsjon, reatsurant, bar, spa- og velværesenter, treningsrom, moderne rom og kostnadsfri Wi-Fi.
Rommene på Radisson Blu Kiev har klimaanlegg, flatskjerm-TV med satellittkanaler, telefon, eget bad med gratis toalettartikler, minibar, safe og kaffe- og tekoker.

For å delta på våre leserreiser må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Du må også kunne gå over lengre distanser i et normalt tempo.

Dette gjelder alle turene våre, og ikke bare vandreturene. Selv om hoveddelen av turen går med buss, tog eller båt vil det ofte bli gåturer til og fra severdigheter.

Tillegg for enkeltrom kr 2.200,-

Har du behov for tilslutning fra andre byer er vi selvfølgelig behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for priser og muligheter. I noen tilfeller må overnatting på Gardermoen påregnes på ut- og/eller hjemreise, grunnet tidlig avreise eller sen ankomst. Vi gjør oppmerksom på at alle tider er lokale tider.

 • Avgang fra Oslo. Varighet ca. 4,5 timer. Flyselskap Air Baltic. Du kan sjekke inn 20 kg bagasje.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.

Trenger du hjelp?
Kontakt Aller travel på telefon eller e-post.

23 89 64 70
Del innlegg