NYHET! Opera i København

NYHET! Opera i København

Dette er reisen for deg som er glad i opera og kultur! Vi skal oppleve Richard Strauss «Ariadne på Naxos» på Den Kongelige Opera og bli kjent med København i HC Andersen og Ludvig Holbergs fotspor.

Høydepunkter:
√ Gode billetter til operaen «Ariadne på Naxos» av Strauss
√ Kulturelle vandringer
√ Sentralt og fint hotell
√ Dyktig reiseleder med fra Norge

Unn deg noen deilige dager i denne sjarmerende storbyen som er lett å ta til sitt hjerte. København byr på alt fra gamle brosteinsgater, spennende og nyskapende menyer og trendy design. Gamle slott, kirker og pakkhus deler gater og kanaler med moderne arkitektur. Vi skal ha noen litterære vandringer sammen med forfatter og lektor Lise Lotte Fredriksen, samt ha litt tid for å nyte byen på egenhånd.

Vi bor på et førsteklasses hotell midt i sentrum nær Nyhavn, Kongens Nytorv og Strøget.

Med oss har vi vår dyktige reiseleder Nils Krister Larsen.

Prisen inkluderer:
Fly direkte t/r Oslo – København med alle skatter og avgifter
3 netter med frokost på Hotel Copenhagen Strand ****
1 velkomstmiddag på lokal restaurant
2 byvandringer med lokal guide
1 lunsj
Billett til operaforestilling, kat 1
1 tidlig middag på lokal restaurant før opera
All transport som nevnt i program
Norsk reiseleder med fra Norge

Ikke inkludert:
Avbestillings- og reiseforsikring
Øvrige måltider, drikke og tips
Tilslutninger fra andre byer

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

  DAG 1 ANKOMST (M)

  Ankomst København og direkte transport til hotellet. Vi sjekker inn og har fritid fram til en felles velkomstmiddag på lokal restaurant om kvelden.

  ANKOMST (M)

  DAG 2 HALDAGSBYVANDRING I H:C: ANDERSENS FOTSPOR (F, L)

  Etter frokost møtes vi for vår første litterære vandring i København. I dag skal vi vandre sammen med forfatter og lektor Lise Lotte Fredriksen i H.C. Andresens fotspor. Vi skal høre om de eventyr som foregår i København samt se mange av de stedene som figurerer i hans tekster. Vi avslutter vandringen med en felles lunsj. Etter lunsj er resten av ettermiddagen og kvaleden fri til egen disposisjon. Spør gjerne reiseleder om tips.

  HALDAGSBYVANDRING I H:C: ANDERSENS FOTSPOR (F, L)

  DAG 3 HALVDAGSBYVANDRING I LUDVIG HOLBERGS FOTSPOR OG OPERA (F, M)

  I dag starter fortsetter vi vår litterære vandring, men i dag skal vi vandre i Ludvig Holbergs fotspor. Holberg ble født i Bergen men levde mesteparten av sitt liv i Danmark og det var også her han ble stor. Holberg har skapt mange uttrykk i det danske språk. Vi skal lære om mange av dem på vår tur. Dette blir et vandrende foredrag om hans liv. Etter vandringen vil vi ha litt egentid fram til vi møtes for en tidlig middag på en lokal restaurant i forkant av kveldens operaforestilling. Etter middag går vi samlet til operahuset for å se «Ariadne på Naxos» av Richard Strauss. Etter forestillingen kjøres vi tilbake til hotellet.

  HALVDAGSBYVANDRING I LUDVIG HOLBERGS FOTSPOR OG OPERA (F, M)

  DAG 4 HJEMREISE (F)

  Frokost på hotellet før vi blir kjørt med bussen til flyplassen i København for retur til Norge.

 • Våre reiseledere - Nils Krister Larsen

  Nils Krister Larsen

  Nils Krister Larsen har jobbet hele sitt voksne liv som reiseleder, guide og turoperatør. Studier og eventyrlyst har gitt ham flere års opphold i Tyskland, Italia og Spania. Han er i dag bosatt i Bergen. Nils Krister jobbet i nesten 15 år som guide på Hurtigruten. Samtidig tok han også oppdrag som reiseleder til mange steder i verden. Særlig ofte gikk turene til Berlin og Roma, men gleden kunne være vel så stor når oppdraget gikk i retning Syd-Spania, USA, Syd-Amerika eller India. Likevel er det utvilsomt Europa som er den foretrukne tumleplass. Først og fremst er Nils Krister opptatt av det som gjør livet rikt, meningsfullt og vakkert. «Jeg gleder meg over kunstutstillinger, museumsbesøk, musikkopplevelser og vandringer i bymiljøet og landskaper, hvor jeg kan ta og føle på historien. Det viktigste for meg som reiseleder er det sosiale samværet og felleskapet som oppstår når jeg deler opplevelser og inntrykk. Jeg er glad i mennesker og å reise er en lidenskap».

Copenhagen Strand Hotel****
Havnegade 37,
1058 København

Dette havnehotellet ligger i nærheten av den livlige bydelen Nyhavn i København og mindre enn 5 minutters gange fra hovedgaten Strøget. Hotellet har døgnåpen resepjon, TV-stue og bar.
Rommene har flatskjerm-TV, vannkoker, bad/toalett, minibar og gratis wifi.

For å delta på våre leserreiser må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Du må også kunne gå over lengre distanser i et normalt tempo.

Dette gjelder alle turene våre, og ikke bare vandreturene. Selv om hoveddelen av turen går med buss, tog eller båt vil det ofte bli gåturer til og fra severdigheter.

Tillegg for enkeltrom kr 2.200,-

Har du behov for tilslutning fra andre byer er vi selvfølgelig behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for priser og muligheter. I noen tilfeller må overnatting på Gardermoen påregnes på ut- og/eller hjemreise, grunnet tidlig avreise eller sen ankomst. Vi gjør oppmerksom på at alle tider er lokale tider.

 • Avgang fra Oslo. Varighet ca. 1,5 timer. Flyselskap Norwegian. Du kan sjekke inn 20 kg bagasje.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.

Trenger du hjelp?
Kontakt Aller travel på telefon eller e-post.

23 89 64 70
Del innlegg