NYHET: Påsken på Svalbard

NYHET: Påsken på Svalbard

Navnet Svalbard betyr «landet av den kalde kyst», og øyene på Svalbard tilbyr stor, vill natur, et unikt dyreliv og gamle gruver.

Høydepunkter:
√ Guidet omvisning i Longyearbyen
√ Hundesledetur i Bolterdalen
√ Villmarksaften i Camp Barentz
√ Kortreiste matopplevelser

I april er det ofte sol og snø døgnet rundt på Svalbard! Lyset er tilbake for fullt og den verste kulda har gitt seg. Vi kan dra på tur hele døgnet, og nyte den vanvittig vakre naturen, de snøkledde fjellene og hvite viddene.

Kanskje har Tempelfjorden fryst, så vi kan kjøre snøscooter helt inn til Von Post-brefronten? Hundekjøring vil gi oss enorm mestringsfølelse, når vi styrer åtte ivrige polarhunder ut i ødemarken. Og kanskje virker det litt rart å forlate lyset for å tre ned i et underjordisk “winter wonderland,” men isgrotten bare må besøkes for den slutter aldri å imponere.

På dette solvinter-eventyret skal vi oppleve både kulturen og naturen. Vi får et kulturhistorisk møte med Longyearbyen, vi skal på hundesledetur, vi får være med på villmarksaften i Camp Barentz og det vil bli mulighet for både besøk i isgrotten samt snøscootersafari.

Prisen inkluderer:
Fly t/r Oslo – Longyearbyen med alle skatter og avgifter
4 netter med frokost på Radisson Blu Polar Hotel
2 lunsjer på Restaurant Nansen
1 middag på Coal Miners Bar & Grill
1 middag «Den lille reisen» på Funktionærmessen restaurant
Arktisk villmarksaften i Camp Barentz m/ middag, fri drikke (øl, vin, mineralvann), kaffe og kake
Kulturhistorisk møte med Longyearbyen med lokal guide
Hundesledetur i Bolterdalen
All transport i programmet
Norsk reiseleder

Ikke inkludert:
Reise- og avbestillingsforsikring
Øvrige måltider
Ekstra utflukter (Besøk i isgrotte med beltevogn kr 950,- og Snøscootersafari kr 3.280,-)

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F= Frokost / L= Lunsj / M= Middag

  DAG 1 Ankomst (L, M)

  Vi ankommer Longyearbyen på formiddagen og bussen tar oss til hotellet. Her serveres det lunsj på hotellet. Etter innsjekk blir det litt tid til å slappe av før vi møtes til Villmarksaften i Camp Barentz på kvelden.

  Campen ligger ca. 10 kilometer øst for Longyearbyen og har en fantastisk beliggenhet hvor man kan oppleve Svalbards storslåtte natur. Området er fullt av historie, med områder relatert til gruvedrift, andre verdenskrig og tidlige vitenskapelig forskning. Svalbardreinen er et vanlig syn i dette området, og av og til gjør også Svalbardrypa en opptreden. Disse dyrene er lokale for dette området og finnes bare på Svalbard.

  I campen har vi Barentz hus, en gamme, og har også mulighet til å sette opp en lavvo. Barentz hus er bygd som en kopi av hytta Willem Barentsz og hans mannskap overvintret i på Novaja Semlja under sin ekspedisjon i 1596-1597, hvor de ved en tilfeldighet oppdaget Bjørnøya og Spitsbergen. Bussen stopper et stykke utenfor campen, og vi blir hilst velkommen av et gode vertskap som følger oss det siste stykket. Vertskapet vil være bevæpnet med rifle for isbjørnbeskyttelse.

  Inne i varmen serverer vertskapet en akevitt, varm mat, bålkaffe og dessert mens de byr på foredrag og bilder. Dagens foredrag vil være om isbjørn – verdens største, landlevende rovpattedyr.

  Dette er en innendørs aktivitet, men vi vil anbefale behagelige, varme friluftsklær og varme sko da det kan trekke litt kaldt fra gulvet. Merk at klærne kan lukte av bålrøyk i etterkant. Varighet: ca. 3 timer.

  Ankomst (L, M)

  DAG 2 Sightseeing – Isgrotten (F, M)

  Etter frokost tar en lokalkjent guide oss gjennom Longyearbyen og stedets spennende historie. På turen besøker vi Svalbard Museum og Galleri Svalbard. Emner som vil bli belyst er historie, geologi, flora, fauna og dagens samfunn. Dette er en innendørsaktivitet, og sightseeingen gjennom Longyearbyen foregår i buss. Varighet ca. 3 timer.

  Valgfri utflukt: Besøk i isgrotten med beltevogn (kr. 950,-)
  Bli med under breen og se fascinerende formasjoner skapt av is og stein. Dette er en opplevelse som tar pusten fra de fleste. Fra Longyearbyen reiser vi opp på Longyearbreen med beltevogn. Vel oppe på breen innerst i Longyeardalen tar vi oss inn i isgrotta. Med hodelykt går vi innover smeltevannskanalen under isbreen og beundrer de spesielle formasjonene. Vi stiller med alt utstyr og erfarne guider. Du stiller med eventyrlyst, uteklær og solide fjellsko/vintersko. Vær oppmerksom på at vi må krype noen steder. Sikkerheten er godt ivaretatt, og breen beveger seg ikke. Selv om det stort sett er luftige smeltevannskanaler, anbefaler vi ikke turen til personer som lider av klaustrofobi eller for personer med bevegelsesbesvær.

  Inkluderer tur fra/til Longyearbyen med beltevogn, hjelm og hodelykt. Oppmøte: Foran hotellets hovedinngang.

  På kvelden blir det felles middag på stemningsfylte Coal Miners Bar & Grill.

  Sightseeing - Isgrotten (F, M)

  DAG 3 Hundesledetur (F, L)

  Hundekjøring er en fantastisk og autentisk måte å oppleve Arktis på, og denne turen vil gi deg en utmerket introduksjon til hundekjøring og gleden av å jobbe med polarhunder. Guiden vil kjøre først sammen med to gjester, og dere kjører deretter 2 og 2 på hvert hundespann, og deler på å kjøre sleden og sitte på. Vi følger elveleiet som bukter seg frem og tilbake i Bolterdalen, omgitt av vakre fjell. Det er store muligheter for å se Svalbardreinen på denne turen, og kanskje er vi også så
  heldige å se Svalbardrype og polarrev i tillegg. På Scott Turner breen vil vi snu sledene og sette kurs tilbake til hundegården. Tilbake i hundegården hjelper vi til med hundene, før guiden serverer en kopp te eller kaffe, og viser oss det nyeste valpekullet.

  Oppmøte: Foran hotellets hovedinngang.
  Varighet: ca. 4 timer
  Vanskelighetsgrad: Gjennomsnittlig fysisk form
  Denne turen inkluderer transport til / fra overnattingsstedet klær og støvler, turleder med alt nødvendig sikkerhetsutstyr.

  Etter turen spiser vi felles lunsj på Restaurant Nansen.

  Hundesledetur (F, L)

  DAG 4 Fridag – Snøscootersafari (F, M)

  Dagen er fri til å slappe av eller utforske Longyearbyen på egenhånd.

  Valgfri utflukt: Snøscootersafari (kr. 3 280,-)
  Etter briefing og utdeling av bekledning setter vi kursen mot Tempelfjorden. Turen går gjennom arktisk natur, og kanskje opplever vi noe av Svalbards spennende dyreliv underveis, «kongen av arktis» har et fint fangsområde på fjordisen ved Tuna breen. Vi gjør en stopp ved det historiske området Fredheim, hvor fangstmannen Hilmar Nøis bodde i sin fangststasjon i over 30 år. Vi får se den gamle hytten hvor det ene barnet hans ble født, og den nyere og større hytten han bygde for sin andre kone.

  Oppmøte: Foran hotellets hovedinngang.
  Varighet: ca. 7 timer
  Kjørelengde: ca. 140 km
  Vanskelighetsgrad: Passer for de fleste uten tidligere snøscooter erfaring. Ikke flatt, litt kupert terreng.

  Denne turen inkluderer transport til/fra hotellet, briefing, snøscooter, drivstoff, snøscooterdress, snøscooter støvler, hansker, hjelm, balaklava/ansiktsmaske, varm drikke, lunsj, søk og redningsforsikring, og turleder med alt nødvendig
  sikkerhetsutstyr. Det kreves førerkort for bil eller motorsykkel for å kjøre snøscooter, husk også at førerkortet skal medbringes deg på scooterturen. Kjøring under påvirkning av alkohol aksepteres ikke, vegtrafikkloven gjelder også for snøscooterkjøring. Vi anbefaler at du ifører deg varmt ullundertøy, varm ytterbukse og solid ullgenser under scooterdressen. Vi anbefaler også at våre gjester har med ekstra klær (f.eks. ekstra genser, lue og votter) i en liten ryggsekk.

  På kvelden avslutter vi vårt opphold med en felles middag på Funktionærmessen restaurant.

  Fridag – Snøscootersafari (F, M)

  DAG 5 Hjemreise (F)

  Etter frokost og utsjekk henter bussen oss for transport til flyplassen og videre hjemreise til Norge.

Hotel Radisson Blu Polar Spitsbergen ****
Main Road, 9171 Longyearbyen

Her bor vi sentralt i Longyearbyen, på verdens nordligste fullservice hotell, med fantastisk utsikt til Hiorthfjellet. Under oppholdet kan du nyte deilig mat i Nansen Restaurant eller en iskald øl i Barentz Gastropub. Hotellet gjenåpnet etter omfattende renovering i februar 2019.

I hotellets lobby er det salonger hvor vi kan kose oss foran peisen. Et besøk i en varm badstu kan kanskje friste etter en dag ute i villmarken? Det finnes også et deilig boblebad med utsikt rett mot Hiortfjellet.

Alle værelser er godt utstyrt med bad, tv, badekåpe, tøfler, vannkoker og minibar.

For å delta på våre leserreiser må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Du må også kunne gå i et normalt tempo.

Dette gjelder alle turene våre, og ikke bare vandreturene. Selv om hoveddelen av turen går med buss, tog eller båt vil det ofte bli gåturer til og fra severdigheter.

Tillegg for enkeltrom kr 1.850,- (begrenset antall)

Har du behov for tilslutning fra andre byer er vi selvfølgelig behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for priser og muligheter. I noen tilfeller må overnatting på Gardermoen påregnes på ut- og/eller hjemreise, grunnet tidlig avreise eller sen ankomst. Vi gjør oppmerksom på at alle tider er lokale tider.

 • Avgang fra Oslo. Varighet ca. 3 timer. Flyselskap Norwegian. Du kan sjekke inn 20 kg bagasje.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.

Trenger du hjelp?
Kontakt Aller travel på telefon eller e-post.

23 89 64 70
Del innlegg