NYHET! Strandjuvelen Podgora i Kroatia

NYHET! Strandjuvelen Podgora i Kroatia

Bli med oss til denne sjarmerende fiskerlandsbyen som ligger på Makarskas riviera langs den kroatiske Dalmatiakysten. Dette området går for å være en av Europas vakreste kyststrekninger med krystallklart vann, vakker natur, herlige strender og koselige byer. Nesten all mat er inkludert på denne turen.

Høydepunkter:
√ Flott og moderne hotell ved stranden
√ Båttur til øyene Hvar og Brac
√ Elvecruise på Cetina-elven
√ Utflukt til Split og Makarska

Podgora betyr «under fjellet» på kroatisk og ligger mellom fjellet Biokovo på 1762 moh og Adriaterhavet. Byens hovedpulsåre er strandpromenaden, den vitner om at stedet i all sin tid har vært konsentrert rundt sjøen. Fjellet beskytter også byen fra kalde vinder og har 2750 behagelige soltimer i året.

Vi skal oppleve vakker natur og krystallklart vann, blandet med historiske byggverk og god mat. I form av byvandringer, elvecruise på Cetina-elven og båttur i Kroatias skjærgård skal vi bli godt kjent med denne kyststripen samt ha nok fritid for å nyte hotellet og dets fasiliteter. Vi bor på et flott og moderne hotell rett ved den herlige steinstranden. Her finner man blant annet en spa- og velværeavdeling, badstue, treningsstudio, basseng, restaurant og bar.

Prisen inkluderer:
Fly direkte t/r Oslo – Split med alle skatter og avgifter
7 netter med frokost på Hotel Medora Auri ****
6 middager på hotell
1 middag på lokal restaurant i Topici inkl. vin
4 lunsjer
Båtutflukt dag 3 og 5
Lokalguide dag 2 og 6
All transport som nevnt i program
Skandinavisk reiseleder fra ankomst

Ikke inkludert:
Avbestillings- og reiseforsikring
Øvrige måltider, drikke og tips
Tilslutninger fra andre byer i Norge

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

  DAG 1 ANKOMST (L, M)

  Ankomst Split flyplass. Her venter reiseleder og buss på å kjøre oss til Trogir for en byvandring og lunsj. Vi kjører videre til Podgora og sjekker inn på hotellet. Reiseleder vil ta en liten orienteringsrunde i nærområdet før vi spiser en felles middag på hotellet.

  ANKOMST (L, M)

  DAG 2 UTFLUKT TIL MAKARSKA (F, L, M)

  Reiseleder tar dere med lokal bybuss til Makarska. Felles byvandring med lokal guide og lunsj –
  tid på egenhånd før dere kjører med bybuss tilbake til Podgora.
  Middag på hotellet

  UTFLUKT TIL MAKARSKA (F, L, M)

  DAG 3 UTFLUKT TIL OMIS – CETINA ELVEN (F, L, M)

  Avreise med buss til byen Omis – her gjør vi en kort byvandring og går så ombord på et mindre skip som tar oss opp elven Cetina. Vi kjører cirka 6 km oppover elven til vi kommer til „Radmanove mlinice“. Her finner vi noen gamle møller som ble bygget for å male korn. Familien Radman overtok og moderniserte disse på 1800 tallet. Idag er dette vårt flotte utfluktsmål hvor vi stopper for lunsj og nyter naturen og elven. Middag på hotellet.

  UTFLUKT TIL OMIS – CETINA ELVEN (F, L, M)

  DAG 4 FRIDAG (F, M)

  Turens første fridag. Spør gjerne reiseleder om tips og råd. Mulighetene er mange.
  Middag på hotellet.

  DAG 5 BÅTTUR TIL HVAR OG BRAC (F, L, M)

  Båttur – fra Makarska. På denne turen ser vi en bit av de to mest populære øyene i Kroatia, Hvar og Brac. Vi seiler først mot byen Vrboska og Jelsa som ligger på øya Hvar. Her har vi har første stopp. Vi fortsetter mot Bol, som er kjent for stranda Bol – som naturen har formet som et hvitt horn og øya Brac der vi har stopp nummer to. Underveis har vi lunsj på båten. Vi er tilbake på ettermiddagen. Middag på hotellet.

  BÅTTUR TIL HVAR OG BRAC (F, L, M)

  DAG 6 UTFLUKT TIL SPLIT (F, M)

  I dag skal vi til Kroatias nest største by Split. Gamle byen er også på UNESCO verdensarvlisten. Her skal vi bli nærmere kjent med restene av Diokletians palasset – som gamle byen er bygget opp rundt. Vi har byvandring med en lokalguide. Etter byvandringen vil det være fritid til å spise lunsj og utforske byen med de smale gatene på egenhånd. Eller kanskje gå en tur på strandpromenaden der man finner utallige barer og cafeer. Vi reiser tilbake til Podgora på ettermiddagen. Middag på hotellet.

  UTFLUKT TIL SPLIT (F, M)

  DAG 7 FRIDAG (F, M)

  Turens andre fridag. Spør gjerne reiseleder om tips og råd. Mulighetene er mange.
  Tidlig kveld kjører vi til Topici, en liten landsby som ligger ovenfor Makarska. Her skal vi spise middag på en lokal restaurant hvor vi skal få servert lokale spesialiteter og vin.

  DAG 8 HJEMREISE (F)

  Avreise til flyplassen for videre hjemreise til Oslo etter en uke med mange nye inntrykk.

Medora Auri Family Beach Resort **** 
Ul. Tina Ujevića 7,
21327, Podgora

Dette 4-stjerners hotellet ligger rett ved stranden med kort vei til promenaden. Hotellet har 2 utendørs bassenger og et velværesenter med en rekke badstuer, boblebad og mulighet for massasje- og skjønnhetsbehandlinger samt et treningssenter med panoramautsikt over Adriaterhavet. Hotellet har også bar, restaurant og en strandbar.
Rommene har eget bad/toalett, minibar, klimaanlegg, varmeapparat, telefon, TV, safe, balkong og gratis wifi.

 • Våre reiseledere - Karina Jurman

  Karina Jurman

  Karina Jurman: Vår populære og aktive reiseleder Karina er født og oppvokst i Sverige, men flyttet hjem til sine foreldres hjemland Kroatia på slutten av 90-tallet. Karina har lang erfaring både som lokalguide og reiseleder, hun er interessert i både historie og kultur og er nysgjerrig av natur. Karina elsker å være ute i naturen, og hennes største hobbyer er vandring og sykling. «De som reiser med meg føler seg trygge og ivaretatt. Jeg er opptatt av service og jeg byr ofte på litt latter! Mitt livsmotto: Lev, le og reis!»

For å delta på våre leserreiser må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Du må også kunne gå over lengre distanser i et normalt tempo.

Dette gjelder alle turene våre, og ikke bare vandreturene. Selv om hoveddelen av turen går med buss, tog eller båt vil det ofte bli gåturer til og fra severdigheter.

Tillegg for enkeltrom kr 1.450,-

Har du behov for tilslutning fra andre byer er vi selvfølgelig behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for priser og muligheter. I noen tilfeller må overnatting på Gardermoen påregnes på ut- og/eller hjemreise, grunnet tidlig avreise eller sen ankomst. Vi gjør oppmerksom på at alle tider er lokale tider.

 • Avgang fra Oslo. Varighet ca. 3 timer. Flyselskap Norwegian. Du kan sjekke inn 20 kg bagasje.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.

Trenger du hjelp?
Kontakt Aller travel på telefon eller e-post.

23 89 64 70
Del innlegg