Tones Egypt med cruise på Nilen

Tones Egypt med cruise på Nilen

Bli med vår dyktige reiseleder Tone og la henne vise deg sitt eventyrlige Egypt! Her opplever vi historie og kultur i verdensklasse og vi fordøyer inntrykk på flotte hoteller og ombord på et av Nilens beste skip.

Høydepunkter:
Sfinxen og pyramidene i Giza
Biblioteket i Alexandria
Kongenes Dal og tempelområdet Karnak
En ukes elvecruise på mektige Nilen

Vår ferd starter i Luxor med en ukes flott elvecruise på Nilen. Vi fortsetter til Kairo og besøker de fantastiske pyramidene i Giza, Sfinxen og det Egyptiske museet med noen av verdens mest kjente kulturskatter. Vi skal også til oldtidens hovedstad Alexandria med sitt berømte bibliotek.

Opplevelsene står i kø og vi besøker gravene i Kongenes Dal, det kjente tempelområdet Karnak, opplever vakker natur, rikt fugleliv og nyter god mat og godt drikke.

Reiseleder Tone Mjøberg har bodd mange år i Egypt og er lokalkjent. Her viser hun deg sine favoritter i landet hun er så glad i.

Prisen inkluderer: 
• Fly t/r Oslo – Kairo via Istanbul med Turkish Airways
• Flyskatter pr. april 2019
• 4 netter i 5* hoteller, inkl. frokost
• 7 netters elvecruise på Nilen med helpensjon
• All transport, sightseeing og inngangsbilletter i henhold til program
• Engelsktalende lokalguide
• Gruppevisum ved ankomst (med mindre bestemmelser for visum endres før avreise)
• Norsk reiseleder

Ikke inkludert: 
• Reise- og avbestillingsforsikring
• Valgfrie utflukter
• Tips

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

DAG 1 – AVREISE (FM)
Avreise fra Gardermoen via Istanbul med ankomst Luxor på natten. Transport fra flyplassen til hotellet.

DAG 2 – LUXOR (F, L, M)
Etter en sen frokost sjekker vi ut fra hotellet for å utforske Luxor, Egypts tidligere hovedstad under navnet Theben, et religiøst og seremonielt sentrum. Tidsepoken 1550–1100 f.Kr. var storhetstiden i Egypt med de kjente faraoene Ramses, Tutmoses og Hatshepsut. Luxor kalles ofte for verdens største utendørsmuseum da mer enn en tredjedel av verdens antikke funn finnes her. Vi sjekker inn på vår flotte elvecruisebåt og besøker Karnak-templet. Dette er verdens største tempelområde og de ulike delene ble bygget under en periode på 2000 år. Mer enn 70 faraoer har satt sitt preg på Karnak. På kvelden nyter vi en deilig middag ombord.

DAG 3 – LUXOR–ESNA–EDFU (F, L, M)
På formiddagen besøker vi vestbredden og Kongenes dal, dronning Hatshepsuts dødstempel og Memnon-kolossene. I Kongenes dal ser vi de utroligste gravkamre som er cirka 3500 år gamle, fortsatt med de mest fantastiske farger. Det var her Howard Carter fant farao Tut Ankh Amons grav i 1922. De fantastiske skattene som ble funnet i gravene, er i dag utstilt på Det egyptiske museum i Kairo. Dronning Hatshepshut styrte Egypt i siste halvdel av 1400-tallet f.Kr. Hennes dødsstempel ble bygget av arkitekten Senmut, som sies å ha vært hennes elsker. Bygget er det eneste tempelet i den egyptiske historien som er bygget i tre etasjer, det ser ut som et moderne bygg fra vår tid.

Lunsj ombord på skipet før vi kaster loss og seiler mot Esna. Resten av dagen kan du slappe av på soldekket og nyte den vakre utsikten. Landskapet er fascinerende, grønt og frodig nær elven, med ørkenen rett bak. Vi ser hvordan folk lever og bor i Nildalen, hvordan bonden og hans dyr arbeider på markene og kvinnene som vasker klær, kopper og kar i elven. Om ettermiddagen ankommer vi slusen i Esna. Det er ofte mange båter som skal passere, så dette kan ta litt tid. Det blir imidlertid aldri kjedelig, da kjøpmennene i Esna kommer roende ut til cruisebåtene med sine flytende forretninger og forsøker å selge alt fra egyptiske klesdrakter til fine skjerf og sjal. Når vi har kommet gjennom slusen, fortsetter vi til Edfu hvor skipet legger til for natten.

DAG 4 – EDFU–ASWAN (F, L, M)
Om morgenen besøker vi falkeguden Horus sitt tempel i Edfu. Dette er et av Egypts vakreste og best bevarte templer, bygget under den hellenistiske perioden. Et svært interessant tempel som inneholder fantastiske relieffer av det man kaller for verdens første tegneserie. Vi seiler videre mot Aswan, og etter en deilig lunsj kan man slappe av på soldekket og nyte inntrykkene mens dagliglivet langs breddene går sin gang. Her er det en vakker natur med ørken, landsbyer og palmeskog. Ankomst Aswan om kvelden.

DAG 5 – ASWAN (F, L, M)
Aswan kalles Egypts vakreste by og har et fascinerende landskap. På den ene siden av Nilens bredd strekker ørkenen seg helt ned til elven med sine gule sanddyner. På den andre siden av elven finner vi Aswan med promenadegaten langs Nilen. Dagen starter med besøk i området rundt Aswan.Vi får blant annet se og høre hvordan man kunne løfte og flytte de enorme granittblokkene uten dagens verktøy, til ulike templer og graver rundt i landet. Vi besøker Philae-templet som opprinnelig lå på Bikaøya, men som ble flyttet i forbindelse med byggingen av Aswan-demningen på 1960-tallet. Innsjøen, som ble dannet bak demningen, er verdens største kunstige sjø og fikk navnet etter Egypts andre president, Gamal Abdel Nasser. Demningen var engang verdens største, 3800 meter lang og 111 meter høy. Lunsj om bord. Vi nyter en avslappende ettermiddag ved å seile på Nilen i en felucca, en tradisjonell seilbåt som har trafikkert på Nilen i alle tider. Vi besøker den botaniske hagen, som er et vakkert anlegg på Lord Kitcheners øy i Nilen. Vi vandrer gjennom anlegget, ser på de vakre plantene som er hentet fra hele verden og nyter freden i denne grønne oasen. Vi fortsetter i motorbåt ut i naturreservatet, ser det flotte landskapet og nyter fuglelivet, her hvor mange av Skandinavias trekkfugler samles om vinteren.

DAG 6 – FRI FORMIDDAG ELLER VALGFRI UTFLUKT TIL ABU SIMBEL (F, L, M)
Det er mulighet til å være med på en valgfri halvdags utflukt til fantastiske Abu Simbel, det berømte tempelet som ligger helt syd i Egypt, bare noen mil i fra grensen til Sudan. Vi flyr med rutefly på morgenen tur/retur Aswan. Abu Simbel ble bygget av Egypts mektige farao Ramses II, til minne om seg selv og sin hustru Nefertari. Tempelet ble flyttet i forbindelse med byggingen av den store demningen i Aswan. Dette førte til at vi fikk Nasser-sjøen som i dag ligger over størstedelen av Nubias sivilisasjon. For å redde tempelet ble det satt i gang en storstilt redningsaksjon med Unesco, egyptiske myndigheter og mange svenske firmaer. Templet er verdenskjent og fantastisk å oppleve sin unike historie der det ligger vakkert til ved bredden av Nasser-sjøen. Templet er hugget inn i fjellet slik at solen to dager i året står opp og skinner inn gjennom døren og lyser opp det innerste rommet i tempelets aller helligste rom. Det skjer på Ramses II sin fødselsdag og kroningsdag. Ypperlig ingeniørkunst gjort for nesten 3 500 år siden. Vår tids ingeniører satte det sammen slik at fenomenet er forsinket med 1 dag.

Pris valgfri utflukt til Abu Simbel: kr 3.190,- (minimum 10 personer)

Lunsj om bord. Om ettermiddagen skal vi oppleve et unikt ”hjemme hos besøk” hos en nubisk familie som er venner av Tone. Familien har gjennom flere år forsøkt å bygge ett lite museum over nubiernes historie og dyrelivet i området. Vi får se deres lille museum, høre om nubiernes tradisjoner, se dyre- og fiskeliv i området samt ulike bergarter.

DAG 7 – ASWAN–KOM OMBO–EDFU-LUXOR (F, L, M)
Tidllig morgen seiler vi mot Kom Ombo og vi besøker Kom Ombo-tempelet som ligger vakkert til ved Nilens bredder. Vi vandrer opp til tempelet som er dedikert til to guder; krokodilleguden Sobek og falkeguden Horus. Templet har en spennende del som viser oss de gamle egypternes kjennskap til legevitenskap og de redskaper som ble brukt på denne tiden. Seilasen fortsetter mot Luxor som vi ankommer sen kveld.

DAG 8 –  26. JAN    LUXOR (F, L, M)
Vi slapper av om bord og nyter siste dagen i Luxor. Før middag besøker vi Luxor-templet vakkert opplyst på kveldstid. Lunsj og middag om bord på skipet.

DAG 9 – LUXOR–KAIRO (F, L,)
Vi sjekker ut fra skipet og flyr fra Luxor tilbake til Kairo. Vi kjører inn til byen, spiser lunsj og besøker det enorme basarområdet Khan al Khalili – en opplevelse for alle sanser. Her finner du alt fra vakre skjerf og sjal til trearbeider, kobber, gull, sølv, klær og sko. Det var også her den egyptiske forfatteren Naguib Mahfouz skrev Kairo-triologien. Mahfouz var den første arabiskspråklige forfatter som fikk Nobels litteraturpris. Det blir lunsj i byen. Etter lunsj går ferden videre til Det egyptiske museet, som huser verdens største samling av antikke funn med mer enn hundretusen ulike gjenstander. Her finnes historiske skatter fra hele Egypts historie, mumier, statuer, møbler, smykker, klær med mer. Vi får en guidet vandring gjennom de ulike delene av museet. Vi sjekker inn på vårt hotell i Cairo.

DAG 10 – FRIDAG ELLER VALGFRI UTFLUKT TIL ALEXANDRIA (F)
Vi drar på valgfri dagstur til Alexandria, som ligger ved Middelhavet, cirka 25 mil nordvest for Kairo. Byen ble grunnlagt av Alexander den store etter hans inntog i Egypt i år 332 f.Kr. Byen ble den nye verdens hovedstad, samt kultur- og læresenter i den hellenistiske verden. Vi besøker blant annet de romerske katakombene som strekker seg over tre nivåer under jorden, og Nasjonalmuseet. Vi spiser lunsj på en fiskerestaurant ved havnen før vi får en omvisning i biblioteket som er tegnet av det norske arkitektfirmaet Snøhetta. Det opprinnelige biblioteket var i sin tid verdens største med hundretusener av papyrusruller. Retur til hotellet om ettermiddagen.

Pris valgfri utflukt til Alexandria inkl. lunsj: kr 950,- (minimum 8 personer)

DAG 11 – SAKKARA OG GIZA (F, L, M)
De mektige faraoene viste frem sin store rikdom og makt gjennom oppføringen av pyramidene. I dag skal vi besøke Sakkara, her finner vi de eldste pyramidene og gravene i Egypt. Det blir også besøk i den mektige vesiren Mererukas grav. Dette er en av de aller vakreste gravene fra det gamle rikets tid med mange rom og flotte relieffer fra datidens Egypt. Graven stammer fra perioden ca. 2340 f.Kr. Her skal vi se på farao Zosers gravkompleks med den kjente trappetrinnpyramiden, som også er verdens eldste steinbygning.

Etter lunsj fortsetter turen til Giza, hvor vi ser de tre mest kjente pyramidene. Kheopspyramiden, som er den eneste gjenværende av verdens syv underverker, ble bygget til farao Kheops for ca. 4 500 år siden. Vi får se og høre mer om den gamle kulturen, om hvordan og hvorfor man tror at disse fantastiske og enorme byggverkene ble bygget. Vi fortsetter ned til den mytiske Sfinxen som har en løves kropp og et menneskes hode. Felles avskjedsmiddag på kvelden.

Dag 12 – HJEMREISE (FM)
Avreise fra Cairo på morgenen, via Istanbul. Ankomst Oslo på ettermiddagen.

FM= flymat    F= frokost     L= lunsj     M= middag

19. – 20. JAN: Steigenberger Nile Palace ***** (eller hotell med lignende standard) 
Khaled Ben Walid  St, East bank
Luxor

Godt hotell med beliggenhet i hjertet av Luxor. Hotellet tilbyr moderne fasiliteter, døgnåpen resepsjon og vakker utsikt over Nilen.

Romslige rom med aircondition, satelitt TV, telefon, safe, minibar og bad med hårtørker. Wifi mot gebyr.

Hotellet tilbyr flere restauranter og gjester har tilgang til Karnak VIP lounge som tilbyr snacks, friske juicer, kaffe/te og aviser. Hotellet har også et treningsrom og sauna.

   

20. – 27. JAN: MS Esplanade
Et flott skip med nydelig  mat, komfortable lugarer samt et flott soldekk med svømmebasseng. Alle lugarene er utvendige med aircondition, lite kjøleskap, minisafe, dusj & badekar, kaffe/te-koker og gratis Wifi.

   

27. – 30.JAN: Le Méridien Pyramids Hotel & Spa ***** 
El Remaya Square – Pyramides, Cairo

Godt hotell som tilbyr enestående utsikt over de majestetiske Giza-pyramidene, kun 1 km unna. Hotellet kan også skilte med et stort utendørs basseng med bar-øy. Gratis WiFi er tilgjengelig overalt. Rommene er utstyrt med flatskjerm-TV og skrivebord.

Blant spisestedene på ferieanlegget finner du Latest Recipe, som tilbyr buffé- eller à la carte-retter 24 timer i døgnet. Citrus Bar serverer snacks og drikke ved bassenget, mens Gardenia byr på Tex-Mex-retter i en uformell atmosfære. Harris Café serverer bakverk, og en shisha-kafé finnes også på stedet.

Du kan slappe av på solsengene ved bassenget eller ta en forfriskende dukkert. Explore Spa by Le Méridien tilbyr treningsstudio, boblebad, badstue og et utvalg av massasjer.

Le Méridien Pyramids ligger 13 km fra Tahrirplassen i Kairo sentrum. Du finner også en gavebutikk på hotellet.

   

INNREISE
Norske borgere trenger visum for opphold i Egypt. Passet må være gyldig i inntil seks måneder etter hjemkomst. Pass må være maskinlesbart for innreise til Egypt. Det vil si at håndskrevne nødpass ikke er gyldig for innreise til Egypt. Visum som fås ved ankomst i Egypt er inkludert i prisen på denne reisen, med mindre innreisebestemmelser endrer seg innen avreise.

Pass på at du har reiseforsikring og tilgjengelige midler som kan dekke kostnadene for en eventuell medisinsk behandling i utlandet ved behov. Sykehus og legetjenester utenfor Kairo har ofte lav standard. Du bør derfor søke medisinsk hjelp i Kairo hvis du ikke er akutt syk. Det anbefales at man vaksinerer seg mot hepatitt A, etter at man har sett en økning av hepatitt A-smitte hos reisende til Egypt.

Det henvises til Folkehelseinstituttets hjemmesider for offisielle helsefaglige reiseråd og veiledning til nordmenn ved reiser til utlandet. Søk også råd hos lege eller Folkehelseinstituttet i god tid før avreise om eventuelle vaksiner.

Norske borgere som oppholder seg i eller som planlegger å reise til Egypt oppfordres til å holde seg oppdatert via hjemmesidene til den norske ambassaden i Kairo og anbefales å registrere sin reise på www.reiseregistrering.no

STRØM
Moderne bygninger har stort sett samme type stikkontakter som i Norge, 220 volt. Retningsnummer fra Norge til Egypt er +20.

VALUTA
Myntverdi: Egyptiske pund (EGP/LE)

Kredittkort: Visa, MasterCard, American Express, Maestro og Diners aksepteres de fleste steder i storbyer og turiststeder og kan benyttes ved uttak av lokal valuta fra minibank. Kontanter er eneste betalingsmiddel i mange drosjer og småbutikker og andre steder i landet.

TIDSFORSKJELL
Tidsforskjell til Norge: + 1 timer ved vintertid.

SKIKKER OG REGLER
Egypt er et muslimsk land, og lokale lover og skikker bør respekteres. Dette gjelder i særlig grad under fastemåneden ramadan.

KLESKODE
Man kan i utgangspunktet kle seg som man vil i Egypt, men det settes pris på om man kler seg noe mer konservativt enn i Vesten. Dette innebærer at man dekker til skuldre og knær. Turistbyene ved Rødehavet og rundt Sharm el-Sheik er mindre konservative.

For å delta på våre leserreiser må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Du må også kunne gå i et normalt tempo.

Dette gjelder alle turene våre, og ikke bare vandreturene. Selv om hoveddelen av turen går med buss, tog eller båt vil det ofte bli gåturer til og fra severdigheter.

Tillegg for enkeltrom kr 6.900,- (Begrenset antall)

Flytider med Turkish Airways:
19.jan:     Oslo Gardermoen – Istanbul        17:15-23:10
20.jan:     Istanbul – Luxor                              00:50-02:50 (natt til 20.jan)

30.jan:     Cairo – Istanbul                               09:35-13:05
30.jan:     Istanbul – Oslo Gardermoen        14:20-16:20

Tilslutningsfly:
Ønsker du tilslutning fra andre byer er vi behjelpelige med det. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.
Alle tider er lokale tider. Eventuelle endringer av flytider er utenfor Aller travels kontroll.

Tilvalg:
Ekstra utflukter bør velges ved bestilling av reisen og senest 60 dager før avreise. Utflukten gjennomføres ved min. 8/10 deltakere.

Begrensninger:
For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.

Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen. Selv på bussturer og elvecruise vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter.

Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Trenger du hjelp?
Kontakt Aller travel på telefon eller e-post.

23 89 64 70
Del innlegg