3. AVGANG! Tones Egypt med cruise på Nilen

3. AVGANG! Tones Egypt med cruise på Nilen

Bli med vår dyktige reiseleder Tone på et kulturelt eventyr i Egypt! Her opplever vi historie og kultur i verdensklasse og vi fordøyer inntrykk på flotte hoteller og ombord på et av Nilens beste skip.

Høydepunkter:
Sfinxen og pyramidene i Giza
Biblioteket i Alexandria
Kongenes Dal og tempelområdet Karnak
En ukes elvecruise på mektige Nilen

Vi besøker de fantastiske pyramidene i Giza, sfinxen og det egyptiske museet med noen av verdens mest kjente kulturskatter. Vi skal til oldtidens hovedstad Alexandria med sitt berømte bibliotek, før ferden fortsetter til Luxor og Aswan og en ukes flott elvecruise på Nilen.

Opplevelsene står i kø og vi besøker gravene i Kongenes Dal, det kjente tempelområdet Karnak, opplever vakker natur, rikt fugleliv og nyter god mat og godt drikke.

Reiseleder Tone Mjøberg har bodd mange år i Egypt og er lokalkjent. Her viser hun deg sine favoritter i landet hun er så glad i.

Inkludert: 
• Fly t/r Oslo – Kairo med Lufthansa
• Flyskatter pr. mai 2018
• 5 netter i 5* hoteller, inkl frokost
• 7 netters elvecruise på Nilen med helpensjon
• All transport, sightseeing og inngangsbilletter i henhold til programmet
• Visum ved ankomst i Egypt
• Engelsktalende lokalguide
• Reiseleder med fra Norge

Ikke inkludert: 
• Reise- og avbestillingsforsikring
• Valgfrie utflukter
• Tips

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

Dag 1 – 22. februar AVREISE (FM)
Avreise fra Gardermoen via Frankfurt med ankomst Cairo på kvelden. Transport fra flyplassen til hotellet, som ligger i Giza like ved pyramidene.

DAG 2 – 23. februar SAKKARA OG GIZA (F, L)
De mektige faraoene viste frem sin store rikdom og makt gjennom oppføringen av pyramidene. I dag skal vi besøke Sakkara, her finner vi de eldste pyramidene og gravene i Egypt. Det blir også besøk i den mektige vesiren Mererukas grav. Dette er en av de aller vakreste gravene fra det gamle rikets tid med mange rom og flotte relieffer fra datidens Egypt. Graven stammer fra perioden ca 2340 f.kr. Her skal vi se på farao Zosers gravkompleks med den kjente trappetrinnpyramiden, som også er verdens eldste steinbygning. Etter lunsj fortsetter turen til Giza, hvor vi ser de tre mest kjente pyramidene. Kheopspyramiden, som er den eneste gjenværende av verdens syv underverker, ble bygget til farao Kheops for ca 4 500 år siden. Vi får se og høre mer om den gamle kulturen, om hvordan og hvorfor man tror at disse fantastiske og enorme byggverkene ble bygget. Vi fortsetter ned til den mytiske Sfinxen som har en løves kropp og et menneskes hode. Middag på egen hånd, eventuelt sammen med reiseleder.

DAG 3 – 24. februar FRIDAG ELLER VALGFRI UTFLUKT TIL ALEXANDRIA (F)
Vi drar på valgfri dagstur til Alexandria, som ligger ved Middelhavet, cirka 25 mil nordvest for Kairo. Byen ble grunnlagt av Alexander den store etter hans inntog i Egypt i år 332 f.Kr. Byen ble den nye verdens hovedstad, samt kultur- og læresenter i den hellenistiske verden. Vi besøker blant annet de romerske katakombene som strekker seg over tre nivåer under jorden, og Nasjonalmuseet. Vi spiser lunsj på en fiskerestaurant ved havnen før vi får en omvisning i biblioteket som er tegnet av det norske arkitektfirmaet Snøhetta. Det opprinnelige biblioteket var i sin tid verdens største med hundretusener av papyrusruller. Retur til hotellet om ettermiddagen.

Pris valgfri utflukt til Alexandria: kr 890,- (minimum 8 personer)

DAG 4 – 25. februar KAIRO–LUXOR (F, L, M)
Etter frokost flyr vi til Luxor, Egypts tidligere hovedstad under navnet Theben, et religiøst og seremonielt sentrum. Tidsepoken 1550–1100 f.Kr. var storhetstiden i Egypt med de kjente faraoene Ramses, Tutmosesog Hatshepsut. Luxor kalles ofte for verdens største utendørsmuseum da mer enn en tredjedel av verdens antikke funn finnes her. Vi besøker Luxor-templet før vi sjekker inn på vår flotte elvecruisebåt og nyter en deilig middag ombord.

DAG 5 – 26. februar LUXOR–ESNA–EDFU (F, L, M)
Vi besøker det enorme Karnak-tempelet, verdens største tempelområde og de ulike delene ble bygget under en periode på to tusen år. Mer enn 70 faraoer har satt sitt preg på Karnak. Lunsj ombord på skipet før vi kaster loss og seiler mot Esna. Resten av dagen kan du slappe av på soldekket og nyte den vakre utsikten. Landskapet er fascinerende, grønt og frodig nær elven, med ørkenen rett bak. Vi ser hvordan folk lever og bor i Nildalen, hvordan bonden og hans dyr arbeider på markene og kvinnene som vasker klær, kopper og kar i elven. Om ettermiddagen ankommer vi slusen i Esna. Det er ofte mange båter som skal passere, så dette kan ta litt tid. Det blir imidlertid aldri kjedelig, da kjøpmennene i Esna kommer roende ut til cruisebåtene med sine flytende forretninger og forsøker å selge alt fra egyptiske klesdrakter til fine skjerf og sjal. Når vi har kommet gjennom slusen, fortsetter vi til Edfu hvor skipet legger til for natten.

DAG 6 – 27. februar EDFU–ASWAN (F, L, M)
Om morgenen besøker vi falkeguden Horussitt tempel i Edfu. Dette er et av Egypts vakreste og best bevarte templer, bygget under den hellenistiske perioden. Et svært interessant tempel som inneholder fantastiske relieffer av det man kaller for verdens første tegneserie. Vi seiler videre mot Aswan, og etter en deilig lunsj kan man slappe av på soldekket og nyte inntrykkene mens dagliglivet langs breddene går sin gang. Her er det en vakker natur med ørken, landsbyer og palmeskog. Ankomst Aswan om kvelden.

DAG 7 – 28. februar ASWAN (F, L, M)
Aswan kalles Egypts vakreste by og har et fascinerende landskap. På den ene siden av Nilens bredd strekker ørkenen seg helt ned til elven med sine gule sanddyner. På den andre siden av elven finner vi Aswan med promenadegaten langs Nilen. Dagen starter med besøk i området rundt Aswan.Vi får blant annet se og høre hvordan man kunne løfte og flytte de enorme granittblokkene uten dagens verktøy, til ulike templer og graver rundt i landet. Vi besøker Philae-templet som opprinnelig lå på Bikaøya, mensom ble flyttet i forbindelse med byggingen av Aswan-demningen på 1960-tallet. Innsjøen, som ble dannet bak demningen, er verdens største kunstige sjø og fikk navnet etter Egypts andre president, Gamal Abdel Nasser. Demningen var engang verdens største, 3800 meter lang og 111 meter høy. Etter lunsj seiler vi på Nilen i en felucca, en tradisjonell seilbåt som har trafikkert på Nilen i alle tider. Vi besøker den botaniske hagen, som er et vakkert anlegg på Lord Kitcheners øy i Nilen. Vi vandrer gjennom anlegget, ser på de vakre plantene som er hentet fra hele verden og nyter freden i denne grønne oasen. Vi fortsetter i motorbåt ut i naturreservatet, ser det flotte landskapet og nyter fuglelivet, her hvor mange av Skandinavias trekkfugler samles om vinteren. Om kvelden kan man vandre en tur i den enorme basaren i Aswan, et yrende folkeliv og fine muligheter for shopping.

DAG 8 – 1. mars FRIDAG ELLER VALGFRI UTFLUKT TIL ABU SIMBEL (F, L, M)
Det er mulighet til å være med på en valgfri halvdagsutflukt til fantastiske Abu Simbel, det fantastiske tempelet som ligger helt syd i Egypt, bare noen mil i fra grensen til Sudan. Vi flyr med rutefly på morgenen og kommer tilbake til skipet tidlig ettermiddag. Abu Simbelble bygget av Egypts mektige farao Ramses II, til minne om seg selv og sin hustru Nefertari. Tempelet ble flyttet i forbindelse med byggingen av den store demningen i Aswan. Dette førte til at vi fikk Nasser-sjøen som i dag ligger over størstedelen av Nubias sivilisasjon. For å redde tempelet ble det satt i gang en storstilt redningsaksjon med Unesco, egyptiske myndigheter og mange svenske firmaer. Tempelet er fantastisk og har en helt unik historie der det ligger vakkert til ved bredden av Nasser-sjøen. Templet er hugget inn i fjellet slik at solen to dager i året står opp og skinner inn gjennom døren og lyser opp det innerste rommet i tempelets aller helligste rom. Det skjer på Ramses II sin fødselsdag og kroningsdag. Ypperlig ingeniørkunst gjort for 3 500 år siden. Vår tids ingeniører satte det sammen slik at fenomenet er forsinket med 1 dag.

Pris valgfri utflukt til Abu Simbel: kr 2.660,- (minimum 7 personer) 

Om ettermiddagen skal vi oppleve ett unikt ”hjemme hos besøk” hos en nubisk familie som er venner av Tone. Familien har gjennom flere år forsøkt å bygge ett lite museum over nubiernes historie og dyrelivet i området. Vi får se deres lille museum, høre om nubiernes tradisjoner, se dyre- og fiskeliv i området samt ulike bergarter.

DAG 9 – 2. mars ASWAN–KOM OMBO–LUXOR (F, L, M)
Vi seiler fra Aswan mot Luxor og besøker i løpet av dagen Kom Ombo-tempelet som ligger vakkert til ved Nilens bredder. Vi vandrer opp til tempelet som er dedikert til to guder; krokodilleguden Sobek og falkeguden Horus. Templet har en spennende del som viser oss de gamle egypternes kjennskap til legevitenskap og de redskaper som ble brukt på denne tiden.

DAG 10 – 3. mars LUXOR (F, L, M)
Vi besøker vestbredden og Kongenes dal, dronning Hatshepsuts dødstempel og Memnon-kolossene. I Kongenes dal ser vi de utroligste gravkamre som er cirka 3500 år gamle, fortsatt med de mest fantastiske farger. Det var her Howard Carter fant farao Tut Ankh Amons grav i 1922. De fantastiske skattene som ble funnet i gravene, er i dag utstilt på Det egyptiske museum i Kairo. Dronning Hatshepshut styrte Egypt i siste halvdel av 1400-tallet f.Kr. Hennes dødsstempel ble bygget av arkitekten Senmut, som sies å ha vært hennes elsker. Bygget er det eneste tempelet i den egyptiske historien som er bygget i tre etasjer, det ser ut som et moderne bygg fra vår tid. Før middag besøker vi det vakkert opplyste Luxor-tempelet.
Etter middag kan man nyte den siste kvelden om bord eller kanskje gjøre et siste besøk i Luxors flotte basar.

DAG 11 – 4. mars LUXOR–KAIRO (F, L, M)
Vi sjekker ut av skipet og flyr til Kairo. Det blir besøk i den store basaren Khan al Khalili og lunsj i byen. Vi sjekker inn på vårt hotell i Cairo og spiser en hyggelig middag sammen på kvelden.

Dag 12 – 5. mars CAIRO (F)
Vi avslutter reisen med et besøk i Det egyptiske museet, som huser verdens største samling av antikke funn med mer enn hundretusen ulike gjenstander. Her finnes historiske skatter fra hele Egypts historie, mumier, statuer, møbler, smykker, klær med mer. Vi får en guidet vandring gjennom de ulike delene av museet. Ettermiddagen og kveld til avslapping på hotellet. På kvelden sjekker vi ut og reiser til flyplassen for hjemreise til Norge.

Dag 13 –  6. mars  HJEMREISE (FM)
Avreise fra Cairo natt til 6. mars, via Frankfurt. Ankomst Oslo på morgenen 6. mars.

FM= flymat    F= frokost     L= lunsj     M= middag

Le Méridien Pyramids Hotel & Spa ***** (22.feb – 25.feb)
El Remaya Square – Pyramides, Cairo

Godt hotell som tilbyr enestående utsikt over de majestetiske Giza-pyramidene, kun 1 km unna. Hotellet kan også skilte med et stort utendørs basseng med bar-øy. Gratis WiFi er tilgjengelig overalt. Rommene er utstyrt med flatskjerm-TV og skrivebord.

Blant spisestedene på ferieanlegget finner du Latest Recipe, som tilbyr buffé- eller à la carte-retter 24 timer i døgnet. Citrus Bar serverer snacks og drikke ved bassenget, mens Gardenia byr på Tex-Mex-retter i en uformell atmosfære. Harris Café serverer bakverk, og en shisha-kafé finnes også på stedet.

Du kan slappe av på solsengene ved bassenget eller ta en forfriskende dukkert. Explore Spa by Le Méridien tilbyr treningsstudio, boblebad, badstue og et utvalg av massasjer.

Le Méridien Pyramids ligger 13 km fra Tahrirplassen i Kairo sentrum. Du finner også en gavebutikk på hotellet.

  

MS Premium (25.feb – 05. mars) – Et flott skip med nydelig  mat, komfortable lugarer samt et flott soldekk med svømmebasseng. Alle lugarene er utvendige med aircondition, lite kjøleskap, minisafe, hårtørrer,TV og telefon. Det er wifi ombord mot en kostnad.

   

Sonesta Hotel Tower & Casino Cairo ***** (5.-6. mars)
3 Tayaran St, Nasr City, Cairo

Godt hotell som ligger i boligområdet i Nasr City, 10 minutters kjøring fra flyplassen, og tilbyr 5 restauranter og 2 barer. Her finner du også utendørsbasseng og solterrasse.

Alle rom er romslige og elegant innredet, og har klimaanlegg. Boenhetene har satellitt-TV, minibar og gratis Wi-Fi.

Du kan slappe av i baren ved bassenget eller i hotellspaet med tyrkisk bad og mange behandlingstilbud. Etter at du har kost deg med velværebehandlinger, kan du velge fra det varierte serveringstilbudet på hotellets gourmetrestauranter.

   

INNREISE
Norske borgere trenger visum for opphold i Egypt. Passet må være gyldig i inntil seks måneder etter hjemkomst. Pass må være maskinlesbart for innreise til Egypt. Det vil si at håndskrevne nødpass ikke er gyldig for innreise til Egypt. Visum som fås ved ankomst i Egypt er inkludert i prisen på denne reisen.

Det kan forekomme kontroll av identitet hovedsakelig fra politiet; ta derfor alltid med deg gyldig pass/ID.

Pass på at du har reiseforsikring og tilgjengelige midler som kan dekke kostnadene for en eventuell medisinsk behandling i utlandet ved behov. Sykehus og legetjenester utenfor Kairo har ofte lav standard. Du bør derfor søke medisinsk hjelp i Kairo hvis du ikke er akutt syk. Det anbefales at man vaksinerer seg mot hepatitt A, etter at man har sett en økning av hepatitt A-smitte hos reisende til Egypt.

Det henvises til Folkehelseinstituttets hjemmesider for offisielle helsefaglige reiseråd og veiledning til nordmenn ved reiser til utlandet.
Søk også råd hos lege eller Folkehelseinstituttet i god tid før avreise om eventuelle vaksiner.

Norske borgere som oppholder seg i eller som planlegger å reise til Egypt oppfordres til å holde seg oppdatert via hjemmesidene til den norske ambassaden i Kairo og anbefales å registrere sin reise på www.reiseregistrering.no

STRØM
Moderne bygninger har stort sett samme type stikkontakter som i Norge, 220 volt. Retningsnummer fra Norge til Egypt er +20.

VALUTA
Myntverdi: Egyptiske pund (EGP/LE)

Kredittkort: Visa, MasterCard, American Express, Maestro og Diners aksepteres de fleste steder i storbyer og turiststeder og kan benyttes ved uttak av lokal valuta fra minibank. Kontanter er eneste betalingsmiddel i mange drosjer og småbutikker.

TIDSFORSKJELL
Tidsforskjell til Norge: + 1 timer ved vintertid.

SKIKKER OG REGLER
Egypt er et muslimsk land, og lokale lover og skikker bør respekteres. Dette gjelder i særlig grad under fastemåneden ramadan.

KLESKODE
Man kan i utgangspunktet kle seg som man vil i Egypt, men det settes pris på om man kler seg noe mer konservativt enn i Vesten. Dette innebærer at man dekker til skuldre og knær. Turistbyene ved Rødehavet og rundt Sharm el-Sheik er mindre konservative.

Tillegg for enkeltrom kr 4.700,- (Begrenset antall)

Flytider med Lufthansa:

22.feb:     Oslo Gardermoen – Frankfurt       10:00-12:15
Frankfurt – Cairo                             13:40-18:45

06.mar:   Cairo – Frankfurt                              02:10-05:35
Frankfurt – Oslo Gardermoen      07:05-09:10

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med det. Ta kontakt med oss for pris og muligheter.

Trenger du hjelp?
Kontakt Aller travel på telefon eller e-post.

23 89 64 70
Del innlegg