OPERA: Aïda og Carmen i Verona

OPERA: Aïda og Carmen i Verona

For mange operaelskere står Arena di Verona som en av de aller største opplevelsene. Det å sitte på den to tusen år gamle romerske arenaen sammen med 20.000 andre operaelskere er helt unikt. Dette er verdens største operascene og tradisjonene går helt tilbake til 1913.

Høydepunkter:
Verdens største operascene
To forestillinger
Mulighet for utflukt og konsert i Venezia
Sentralt hotell

Oppføringene er meget imponerende og atmosfæren utrolig. Flere hundre talentfulle sangere og levende hester er bare noen av innslagene. At det hele foregår i Romeo & Julies romantiske by Verona gjør opplevelsen ekstra stor.

Operaforestillingene vi skal se er Aïda & Carmen.

Verona er en særdeles flott by, som ble grunnlagt før romerne kom hit. På 1200- og 1300-tallet opplevde Verona en blomstring som stadig i dag sees på hvert gatehjørne, i form av flotte bygninger, imponerende festningsanlegg og historiske monumenter. Verona er i tillegg en kulinarisk by hvor det vrimler av gode restauranter og hyggelige vinbarer.

På denne turen blir det også mulighet for å besøke vakre Venezia som kun ligger en og en halv times kjøretur unna. Siden dette er en musikkreise opplever vi en flott kirkekonsert som avslutning på vårt besøk i Venezia.

Gå ikke glipp av denne minneverdige og musikalske reisen!

Prisen inkluderer:
Fly t/r Oslo – Milano med alle skatter og avgifter
4 netter med frokost på Hotel Mastino *** sentralt i Verona
Transport tur retur flyplass – hotell
Byvandring i Verona
2 operabilletter på unummererte plasser
Velkomstmiddag med vin, vann og espresso
Skandinavisktalende reiseleder under oppholdet

Ikke inkludert:
Reise- og avbestillingsforsikring
Utflukt til Venezia med buss, båt, middag og konsert (kr 1.450,- per pers. v/min 15 pers.)
Tips, øvrige måltider og drikke

Det er mulighet for å oppgradere billettene ved de 2 operaforestillingene mot tillegg i pris. Dette MÅ gjøres ved reservasjon av reisen da vi kjøper billettene tidlig for å få gode plasser. Operabillettene er derfor ikke endrings- eller refunderbare etter bestilling.

Dag 1 – Ankomst (M)
Ankomst Milano flyplass midt på dagen. Her venter buss og reiseleder, og på vei til Verona forteller reiselederen ikke bare om praktiske forhold i forbindelse med reisen, men også om tradisjoner og historien bak arenaen og operaen. Vel fremme i Verona sjekker vi inn på vårt hyggelige hotell, som ligger perfekt til bare et par minutters gange fra byens historiske sentrum. Kveldens velkomstmiddag blir en god spasertur fra hotellet, men vel fremme blir dette en flott matopplevelse med fem retter, trøfler og hele fem forskjellige typer vin.

Dag 2 – Byvandring og opera (F)
Etter frokost begir vi oss ut på en historisk vandring i Verona. Vi ser noen av de mange romerske utgravningene som Verona er så stolt over. Vi går forbi Julies balkong, over de flotteste torg, ned gjennom de eldste og mindre besøkte bydeler og slutter ved byens hovedstrøk, Via Mazzini, ved lunsjtid. Ettermiddagen er fri til å utforske Verona på egen hånd, før vi sent på ettermiddagen møtes og får billettene våre til Arena di Verona og turens første operaopplevelse.  Aida 9.juli og 3.sept. Carmen 27.aug.

Dag 3 – Fri formiddag og opera (F)
Enten du vil ta en lokal buss til den naturskjønne Gardasjøen, ta en liten togreise til Palladio’s Vicenza eller den hyggelige universitetsbyen Padova, så er dagen fri til å utforske på egen hånd. Vår reiseleder vil hjelpe til med gode råd og tips. På ettermiddagen møtes vi igjen, til turens andre operaforestilling. Carmen 10.juli og 4.sept. Aida 28.aug.

Dag 4 – Fridag (F). Valgfri utflukt til Venezia med kirkekonsert og middag
Dagen er fri til å utforske på egenhånd.

Ekstra: Etter frokost venter nye store opplevelser på oss: Marco Polo’s forunderlige Venezia! Vår buss fører oss til en privat motorbåt, som kjører oss gjennom Giudecca-kanalen og inn til byens bankende hjerte, Markusplassen. Vi går sammen opp til Canal Grande og Rialto-broen før det blir god tid til å gå på egenhånd, besøke muséer, Markuskirken eller utstillinger. Noen lokkes nok av en tur i de berømte gondolene, mens andre velger å nyte en kopp kaffe eller et glass hvitvin på Markusplassen til orkesterets livlige toner. Apropos livlige toner, så møtes vi sent på ettermiddagen til en hyggelig middag. Herfra går vi til en flott Barokk-kirke, hvor nok en konsert venter oss. Fra kirken går vi den korte veien til motorbåten. Turen tilbake til bussen er flott med Venezias belysning i bakgrunn.

Pris pr. person kr. 1 450,- inkl. konsert og middag (min. 15 pers.)

Dag 5 – Hjemreise (F)
Etter frokost kjører vi til flyplassen i Milano for hjemreise.

F= frokost    M= middag

HOTEL MASTINO ***
Corso Porta Nuova 16
37122 Verona

Et hyggelig turistklassehotell som ligger perfekt og meget sentralt rett utenfor Veronas historiske sentrum, kun 5 minutters gange til den kjente Arena di Verona. Alle rom er sjarmerende og forskjellige, men alle har dusj/WC, telefon, TV, aircondition, safe, minibar, hårføner og internett-tilgang.

Hotellet ligger i en historisk bygning og innredningen varierer fra moderne hvite vegger og sengetøy til tregulv og klassiske detaljer. Gjestene har tilgang til et velværesenter med badstu, tyrkisk bad og boblebad på søsterhotellet i nærheten, samt et fullt utstyrt treningssenter.

   

For å delta på våre leserreiser må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Du må også kunne gå i et normalt tempo.

Dette gjelder alle turene våre, og ikke bare vandreturene. Selv om hoveddelen av turen går med buss, tog eller båt vil det ofte bli gåturer til og fra severdigheter.

Billetter til Arena de Verona!

Billettene som er inkludert er til de to sentrale sektorene på de unummererte plassene på steintrappene – sektor D og E. Forskjellen er høyre eller venstre side, og vi bestiller normalt D. Her kan det være litt flere folk, men denne siden har mest skygge på ettermiddagen. Her sitter man på steintrapper og har ingen ryggstøtte. Man kan ha pute med seg eller leie ved inngangen (overskuddet går til gode formål).

Du har mulighet for å kjøpe deg opp på billettkategorier ved de 2 operaforestillingene:

 

 

GRØNN – Gradinata Numerata: kr. 650,-
RØD – Poltrone: kr. 1 100,-
BLÅ – Poltronissima: kr. 1 550,-
GULL – Gold:   kr. 1 900,-

Prisene er per forestilling per person.

OBS! Reserverte oppgraderte billetter er ikke refunderbare!

Forklaring:
Grønn (mørkegrønn på kartet. Poltroncina di gradinata nummerata): Dette er også oppe på siden, men nummererte plasser. Dette er små klappstoler i metall, så vi anbefaler 2 puter: en til å sitte på og en til ryggen. Eneste minus her er at det er relativt dårlig plass til bena. Vi forsøker alltid å kjøpe plasser på første rekke for god benplass. Tillegg pr. person pr. billett kr. 650,-.

Rød/Mørkerosa (Poltrone): Disse er nede på selve gulvet, lengst bak. Her er det litt bedre stoler, tettere på scenen, men kanskje litt mindre overblikk. Tillegg pr. person pr. billett kr. 1 100,-.

Blå (Poltronissima): Relativt bekvemme stoler, tettere på scenen. Tillegg pr. person pr. billett kr. 1 550,-.

Gull (Gold): Relativt bekvemme stoler og aller nærmest scenen. Tillegg pr. person pr. billett kr. 1 900,-.

Oppgraderte billetter kjøpes ved bestilling av reise. Oppgraderte billetter er ikke refunderbare ved avbestilling av reisen. 

Mat og drikke/antrekk
For unummererte plasser er det normalt å ha med litt mat inn, selv om det står at dette ikke er lov. Man går inn 1-2 timer før for å kapre så gode plasser som mulig.
På nummererte plasser er det ikke vanlig (eller lov) til å ta med verken mat eller drikke, og dette kjøpes inne til litt dyrere priser.
På grønne plasser er det kleskode. Nivået ligger over jeans.
På rød, blå og gull forventes formell påkledning, dvs. minimum mørke bukser og skjorte, noen kommer til og med i smoking og ballkjole.

Tillegg for dobbeltrom til bruk som enkeltrom kr 3.100,-

Flytider med Norwegian (se datoer under hver avgang):
Oslo – Milano     10:40-13:20
Milano – Oslo     14:05-16:45

Skulle du ha behov for tilslutning fra andre byer er vi behjelpelig med det. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.
Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.
Tilvalg:
Valgfri utflukt til Venezia med kirkekonsert og middag – kr.  1 450,- (Bør velges ved bestilling av reisen og senest innen 60 dager før avreise).

Oppgradering operabilletter:
Det er mulighet for å oppgradere billettene ved de 2 operaforestillingene mot tillegg i pris. Dette MÅ gjøres ved reservasjon av reisen da vi kjøper billettene tidlig for å få gode plasser. Operabillettene er derfor ikke endrings- eller refunderbare etter bestilling.

Tilslutningsfly:
Ønsker du tilslutning fra andre byer er vi behjelpelige med det. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.
Alle tider er lokale tider. Eventuelle endringer av flytider er utenfor Aller travels kontroll.

Trenger du hjelp?
Kontakt Aller Travel på telefon eller e-post.

23 89 64 70
Del innlegg