Opera i Zagreb og Ljubljana

Opera i Zagreb og Ljubljana

Opplev to land, to hovedsteder og to operahus! Det er duket for dager med flotte opplevelser, hvor høydepunktene blir to operaforestillinger: Mozarts «Figaros Bryllup» og den kroatiske operaen «Ero the Joker» av Jakov Gotovac.

Høydepunkter:
√ To operaforestillinger i to land
√ Byvandring i Zagreb og Ljubljana
√ Omvisning på Najonalteateret i Zagreb

Denne gang får vi oppleve Mozarts «Figaros Bryllup» og den kroatiske operaen «Ero the Joker» av Jakov Gotovac. Forestillingen er basert på en folkehistorie og hadde premiere i 1935.

Slovenias hovedstad Ljubljana føles mer ut som en sjarmerende landsby enn en pulserende hovedstad. Små og fargerike hus, blomsterkasser som bugner av fargerike planter og arkitektur-stiler som gir et innblikk i byens lange historie. Elven Ljubljanica, som byen har fått sitt navn fra, slynger seg gjennom den gamle og nye bebyggelsen, og over alt dette troner det gamle slottet oppe på høyden av byen.

Kroatias hovedstad Zagreb, en by som ennå ikke er oppdaget av skandinaviske turister, men som har uendelig mye å by på av kultur og skjønnhet. Den romantiske gamlebyen er full av godt bevarte bygninger, og her går vektere fremdeles runden ved solnedgang og tenner gasslyktene i gatene.

Prisen inkluderer:
Fly direkte t/r Oslo – Zagreb, med skatter og avgifter
3 netter med frokost på Hotel Park *** i Ljubljana
2 netter med frokost på Hotel Palace **** i Zagreb
4 middager på lokale restauranter
1 lunsj på lokal restauranter
Billetter i beste kategori på opera «Figaros Bryllup» i Ljubljana og «Ero the Joker» i Zagreb
Byvandring i Ljubljana med lokal guide
Byvandring i Zagreb med lokal guide
Omvisning i Kroatias nasjonalteater
All transport som nevnt i program
Skandinavisktalende reiseleder med fra ankomst

Ikke inkludert:
Reise- og avbestillingsforsikring
Tips og øvrige måltider

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F= Frokost L= Lunsj M= Middag

  DAG 1 Ankomst (-)

  Vi ankommer Zagreb flyplass på kvelden. Her møter vi reiseleder og tar buss videre til Ljubljana (ca. 2,5 t.) Sandwich og vann serveres på bussen.

  DAG 2 Ljubljana (F, L, M)

  Etter frokost blir det byvandring i Ljubljana med vår lokale guide. Vi spiser felles lunsj på en hyggelig restaurant. På ettermiddagen går vi opp til borgen – eller det blir mulighet for å besøke museer. Velkomstmiddag på lokal restaurant.

  Ljubljana (F, L, M)

  DAG 3 Fridag og opera (F, M)

  Dagen er fri til å utforske Ljubljana på egenhånd. På ettermiddagen møtes vi igjen for operaen «Figaros Bryllup» av Mozart. Vi spiser felles middag, avhengig av tiden for operaen.

  DAG 4 Ljubljana – Zagreb (F, M)

  Etter frokost sjekker vi ut og tar buss til Zagreb. Her gjør vi en byvandring før det blir fritid til lunsj og innsjekk når rommene er klare.

  På ettermiddagen møtes vi igjen for operaen «Ero the Joker» av Jakov Gotovac. Dette er en kroatisk opera, basert på en folkehistorie. Den hadde premiere på det kroatiske nasjonalteateret i 1935. Operaen har siden blitt satt opp på over 80 teater i hele verden. Her får vi oppleve ekte kroatiske kostymer og folkloremusikk. Vi spiser felles middag, avhengig av tiden for operaen.

  Ljubljana - Zagreb (F, M)

  DAG 5 Zagreb (F, M)

  Dagen er fri til å utforske byen på egenhånd. På ettermiddagen får vi en omvisning i Nasjonalteateret.

  Det kroatiske nasjonalteatret, ofte kalt HNK Zagreb, er et teater-, opera- og balletthus i Kroatias hovedstad Zagreb. Det eies og drives av det kroatiske departementet for kultur og er Kroatias nasjonale scene for opera og ballett. Teateret utviklet seg fra det første byteatret som ble bygget i 1836.

  Felles avskjedsmiddag på kvelden.

  Zagreb (F, M)

  DAG 6 Hjemreise (F)

  Etter frokost sjekker vi ut og bussen henter oss for transport til flyplassen i Zagreb og hjemreise til Norge.

 • Hotel Park Ljubljana ***

  Urbane Hotel Ljubljana Park ligger i en historisk, verneverdig bygning som ble delvis pusset opp i 2017, i kort gangavstand fra Ljubljana sentrum og store turistattraksjoner.

  Hotellet tilbyr komfortable rom med elegant og lun innredning og gratis Wi-Fi.

  Restauranten på stedet serverer indisk mat. Hotellet har også en trendy bar med sommeråpen uteservering, hvor du kan nyte noe å drikke på ettermiddagen og kvelden.

  Hotellet har utsikt over Ljubljana slott og en praktisk beliggenhet kun 800 meter fra sentralstasjonen og bussterminalen.

 • Hotel Palace Zagreb ****

  Tradisjonelt hotell innredet i jugendstil, som ligger ypperlig til i Zagreb sentrum. Hotellet tilbyr en hjemmekoselig atmosfære og et imøtekommende personale.

  Hotellet har utsikt over en av Zagrebs vakreste parker, og ligger bare en 5-minutters spasertur fra torget Jelačić og den historiske delen av byen.

  Restauranten serverer først og fremst lokale spesialiteter komponert av kjøkkensjefen, men internasjonale retter er også tilgjengelig. Du kan trene gratis i treningssenteret på stedet.

Tilbakemeldinger om reiseleder Sonja Kotur Lovrekovic etter forrige tur:
– Sonja var helt fantastisk.
– Sonja var veldig trivelig og kunnskapsrik.
– Sonja var engasjert og hadde stor formidlerevne.

For å delta på våre leserreiser må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Du må også kunne gå i et normalt tempo.

Dette gjelder alle turene våre, og ikke bare vandreturene. Selv om hoveddelen av turen går med buss, tog eller båt vil det ofte bli gåturer til og fra severdigheter.

Tillegg for enkeltrom kr 1.890,-

Vi har dessverre ikke mulighet til å tilby tilslutning med Croatia Airlines. Vi anbefaler at du har god tid mellom avgangene, og at du bestiller en billettype som er endringsbar. Vi gjør oppmerksom på at alle tider er lokale tider og at tidsendringer kan skje.

 • Avgang fra Oslo.. Varighet ca. 2,5 timer. Flyselskap Croatia Airlines. Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.

Trenger du hjelp?
Kontakt Aller travel på telefon eller e-post.

23 89 64 70
Del innlegg