Opplevelsestur i Alpene med Else og Idar

Opplevelsestur i Alpene med Else og Idar

Bli med på et eventyr til de Østerrikske Alper! Den sjarmerende landsbyen Maria Alm i Salzburger Land ligger omringet av vakre fjell og grønne daler. Her skal vi oppleve fantastisk natur, spennende historie og vi skal nyte den varme gjestfriheten og Alpenes skjønnhet. Inkludert halvpensjon.

Høydepunkter:
Grossglockner
Det unike seterområdet Kallbrunalm
Ørneredet og båttur på Köningsee
Utflukt til Burg Hohen Werfen
«Hochkönig Card» – gir gratis tilgang til områdets lifter

Ekteparet Else og Idar har i flere tiår arrangert turer til Alpene, og Maria Alm har blitt deres favoritt. De har opparbeidet seg stor kompetanse og deler gjerne av sin kunnskap og engasjement, med humor og glimt i øyet. Vi kan garantere innholdsrike dager og et unikt og flott program for alle!

Våre to dyktige reiseledere har satt sammen et spennende program, hvor dagene også tilrettelegges etter gruppens ønsker og behov. Vi bor midt i bykjernen på flotte Hotel Eder. Gratis adgang til SPA og basseng.

Trykk her, så kan du se et utdrag fra turen Else og Idar hadde i høst, en flott tur som en av gjestene beskrev på følgende måte:

Hei Else og Idar,
Tusen takk for en flott tur. Så mange spennende opplevelser og hyggelige mennesker, storslagen natur og flott vær. Når det hele var så godt tilrettelagt, og været klaffet, kan det ikke bli bedre. Frister til gjentagelse. 

Prisen inkluderer:
Fly t/r Oslo – München med alle skatter og avgifter
8 netter på Hotel Eder ****
Frokost og middager på hotellet
All transport, utflukter og innganger som nevnt i program
Höchkönig Card
To norske reiseledere

Ikke inkludert:
Reise- og avbestillingsforsikring
Øvrige måltider og drikke
Tilslutning fra andre byer
Tips

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vær og vind bestemmer ofte hvilke utflukter som egner seg, og således vil turguidene se an hver dag og tilrettelegge programmet deretter.

Dag 1     Ankomst (M)
Vi ankommer München tidlig ettermiddag og tar buss videre til Maria Alm (ca. 3 timer). Underveis forteller reiselederne om dagene som venter oss. Middag på hotellet på kvelden som alle kvelder.

Dag 2     Utflukt til Grossglockner (F, M)
Flott heldags utflukt til Grossglockner (væravhengig). Vi kjører Grossglockner Hochalpenstrasse til Kaiser Franz Josefs Höhe på 2.369 moh. Her kan vi beundre Grossglockner 3.798 moh. Fjellet ligger i det storslagne området Hohe Tauern Nasjonalpark. Vi besøker to ulike Nasjonalparkmuseer underveis og passerer også Edelweiss Spitze. Vi reiser videre til den kjente alpebyen «Heiligenblut», som hevder å ha noe av Jesus blod oppbevart i kirken.

Dag 3    Utflukt til Burg Hohen Werfen (F, M)
I dag besøker vi den kjente borgen «Burg Hohen Werfen» i Werfen, ca. 1,15 time med buss. Borgen er fra 1 100-tallet og ligger flott til på en høyde. Guidingen i selve borgen foregår på tysk, og Else oversetter. Vi får også oppleve et flott ørne- og falskeshow.

Dag 4    Fridag og mulighet for fottur (F, M)
Dagen er fri til å utforske området på egenhånd eller slappe av. Reiselederne gir gjerne tips til muligheter som finnes i området. Noen ønsker kanskje å være i velværeavdelingen og svømmebassenget på hotellet, eller ta en massasje, fotpleie og/eller skjønnhetspleie. Bestilles og betales i resepsjonen på hotellet.

De som ønsker kan bli med reiselederen på en fottur i området. Gjerne kombinert med lift, så kommer man problemfritt opp i høyden. Her tilrettelegger reiseleder etter den enkeltes ønsker.

Dag 5    Utflukt til seterområdet Kallbrunnalm (F, L, M)
Kallbrunnalm er et unikt seterområde beliggende i Weissbach, ca. 20 km fra Maria Alm. Her finnes 30 setrer i full drift på ca. 1.500 moh. Vanligvis er det over 300 kuer som gresser rundt omkring. Her kan man blant annet gå fotturer. Det er mulig å bade i en liten innsjø (kaldt vann!). Selve setra er flott og rustikk og har nydelig mat. Her får vi til lunsj servert lokal skinke og ost produsert på eget gårdsmeieri, samt litt øl/vin. Det blir også mulighet for å kjøpe ost produsert på stedet. Denne får vi oppbevart kjølig på vårt hotell frem til hjemreisen. Det er smalt og bratt opp til seterområdet, så vi kjører minibusser.

Dag 6    Utflukt til Kehlsteinhaus «Ørneredet» og båttur på Königsee (F, M)
I dag står en flott og innholdsrik utflukt for tur. Vi besøker «Ørneredet» som egentlig heter Kehlsteinhaus, og det blir båttur på Königsee til valfartskirken St. Bartholomä.

Hitler og hans administrasjon holdt til ved Berchtesgaden, ved Berghof. Det er dessverre ikke noe igjen av det som lå her av bygninger etc. Partisekretær Martin Bormann ønsket å gi Adolf Hitler en gave fra partiet til hans 50 års dag. De satte i gang med å bygge den svært spesielle veien opp, og huset Kehlsteinhaus på toppen av fjellet. Dette skulle være et representasjonssted, men er idag en restaurant. Det spesielle med denne utflukten er helt klart det historiske, samt den meget spesielle veien opp som ble laget av krigsfanger, den originale 120 meter lange tunellen, og ikke minst den messingbelagte originale heisen opp til topps. Ønsker man ikke å bruke heisen kan man gå opp ca. 20 min. på en sti. Selve utsikten fra toppen er utrolig fin. Man kan se helt til Salzburg og ned til Königsee.

Etter besøket på Kehlsteinhaus kjører vi ned til Königsee, ca. 25 min. Her er det mange butikker hvor man får kjøpt mange forskjellige «folkloriske» klær. Dirndl for damer, bluser og skjorter for menn osv.  Vi blir med en båt på Königsee inn til valfartskirken «St. Bartholomä». Meget vakkert område beliggende i en nasjonalpark. St. Bartholomä kirken ligger like under Tysklands tredje høyeste fjell, Watzmann.

Dag 7    Utflukt til Liechtensteinklamm Naturerlebnis (F, M)
Utflukt til Østerrikes største kløft «Liechtensteinklamm Naturerlebnis», som er ca. 1 km lang. Et spennende naturfenomen! Ca. 1 ¼ time å kjøre. Denne kløften er lett tilgjengelig, man går bare rett inn fra bussen. Man kan evt. snu når man kommer til en del trapper og gå tilbake til bussen. Det er en restaurant like ved, hvor man kan slappe av og vente på de som går helt inn.

Hvis været er godt reiser vi innom Sommerrodlbahn i Biberg. Gratis ved HochkönigCard.

Dag 8    Fridag (F, M)
Dagen til fri benyttelse. Reiselederne tilrettelegger for fottur(er) i området. Gruppen deles i to og det tilrettelegges for hver gruppe i forhold til deltakerne. Vi håper å få til en vandring i ca. 1.500 m. høyde under det svært vakre fjellmassivet Hochkönig (væravhengig). I tilfelle bruker vi gratis vandrebuss til Arthurhaus på 1.503 moh. Dette området er utrolig vakkert med imponerende fjell like ved.

Dag 9    Hjemreise (F)
Avreise med buss til flyplassen i München for hjemreise til Norge.

F= frokost    L= lunsj      M= middag

VI BOR PÅ FØLGENDE HOTELL:

HOTEL EDER  ****
Am Dorfplatz 5
5761 Maria Alm am Steinernen Meer

Flotte Hotel Eder ligger meget sentralt på torget i Maria Alm sentrum. Her tilbys en utmerket restaurant, spa med bio-sauna og basseng, mulighet for massasje-behandlinger og roomservice.

Restauranten serverer østerriksk og internasjonal mat og har en hageterrasse. Spesielle middager og live musikk arrangeress noen kvelder.

Hotellet er nylig renovert og alle rom har gratis Wifi, flatskjerm-TV, moderne multimedia-fasiliteter, balkonger og et bad med badekåper, tøfler og hårføner.

      

For å delta på våre leserreiser må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Du må også kunne gå i et normalt tempo.

Dette gjelder alle turene våre, og ikke bare vandreturene. Selv om hoveddelen av turen går med buss, tog eller båt vil det ofte bli gåturer til og fra severdigheter.

Tillegg for enkeltrom kr 1.590,-

Flytider med Norwegian:

11.aug:     Oslo Gardermoen – München     13:35 – 15:50

19.aug:     München – Oslo Gardermoen     12:35 – 14:50

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med det. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.

Trenger du hjelp?
Kontakt Aller travel på telefon eller e-post.

23 89 64 70
Del innlegg